ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 huhtikuu 2009 23:08

RoPS avaa kautensa Lahdessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura avaa Veikkausliigakautensa FC Lahden vieraana keskiviikkona. Liigan pohjoisin joukkue pääsee tositoimiin vasta nyt, sillä kaksi ensimmäistä ottelua jouduttiin siirtämään huonojen kenttäolosuhteiden takia. Sekä Jaron että JJK:n kenttä oli pelikelvottomassa kunnossa. Lahti pelaa kolmannen ottelunsa ja on avannut kauden hyvin, sillä kasassa on neljä pistettä.

RoPSin iskukyky otteluun lähdettäessä on melkoinen arvoitus. Ottelusiirtojen takia edellisestä tosipelistä on aikaa useampi viikko. Kenraaliharjoitukseksi tarkoitettu ottelu Kakkosen FC Santa Clausia vastaan kaksi viikkoa sitten ei ollut tasoltaan mikään mittari heppoisen vastustajan takia. RoPS on saanut lisäaikaa hitsata yhteen voimakkaasti uudistunutta joukkuettaan, mutta ottelutuntuman puute varmasti näkyy rovaniemeläisten otteissa. Pitkään jatkunut kylmä sää on myös pitänyt joukkueen harjoitukset pienessä Ounashallissa, ja ulkona Saarenkylän tekonurmella on harjoiteltu vasta viikon verran. Lahden iso kenttä voikin tuottaa RoPSille vaikeuksia.

Joukkueen terveystilanne on kohtuullinen. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Nchimunya Mweetwa ja Jarno Tenkula. Vielä toipilas Janne Turpeenniemi keskittyy harjoitteluun, eikä pelaa vielä Lahdessa. Luottapakkia odotellaan kentällä kuitenkin jo Inter ottelussa. Laitapakkeina nähtänee Ville Syväjärvi ja Echiabhi Okodugha.

RoPSin riveistä puuttuu siis edelleen polveaan kuntouttava ykköshyökkääjä Mweetwa. Hänet korvaa kärjessä ensimmäisen virallisen ottelunsa Suomessa pelaaja sambialainen Christopher Musonda. Miehen otteet harjoituspelissä ja harjoituksissa ovat olleet lupaavia, mutta vasta Lahden puolustus antaa viitteitä miehen todellisesta tasosta. Liigacupissa RoPS hävisi Lahden lumiolosuhteissa pelatun ottelun selvästi, ja Jari Litmanen pyöritti RoPSin keskikentän pyörryksiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, jos Litmanen pelaa, pystyvätkö Chanda Mwaba ja Whiteson Simwanza saamaan Kuninkaan nyt paremmin aisoihin?

RoPSin puolustus joutuu todelliseen testiin Lahden vahvan hyökkäyksen kanssa. Maalitykki Rafael on palannut kentille ja saa hyvää tukea hyökkäävältä keskikentältä. RoPSin puolustuspelaamisen täytyy olla ihan eri tasolla kuin liigacupissa, jos se aikoo taistella arvokkaista avauspisteistä.

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko lähtee sarja-avaukseen varovaisen toiveikkaana. - Kaikkien joukkueiden on oltava voitettavissa. Lähdemme otteluun selvästi haastajana, mutta omalla pelillä ja kurinalaisella taktiikalla voimme yltää mihin vain, Bondarenko pyörittelee sanojaan.

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi myöntää myös avausottelun haasteet. - Luonnonnurmea olemme nähneet viimeksi pääsiäisenä rairuohona tipujen alla. Lisäksi edellisestä tosipelistä on pitkä aika, joten rytmin löytyminen on haasteellinen tehtävä. Lahti on taitava ja aggressiivinen joukkue. Meidän on oltava koko ajan hereillä.

© 2009 RoPS

Luettu 483 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309