ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 16 huhtikuu 2009 11:36

"Meidät otetaan heti vakavasti"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Liiga-avaukseen tähyävä RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko (oik.) odottaa omiltaan viihdyttävää jalkapalloa kunhan olosuhteet ehtivät kuntoon. Joukkueen kirkkain tähti, sambialaishyökkääjä Chimunya Mweetwa (istuu oikealla) parantelee vielä polveaan, mutta aloittaa harjoittelun ensi viikolla. Liiga-avaukseen tähyävä RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko (oik.) odottaa omiltaan viihdyttävää jalkapalloa kunhan olosuhteet ehtivät kuntoon. Joukkueen kirkkain tähti, sambialaishyökkääjä Chimunya Mweetwa (istuu oikealla) parantelee vielä polveaan, mutta aloittaa harjoittelun ensi viikolla.

Rovaniemen Palloseura ei pääse iskemään enää toista kertaa puskista, kun jalkapallon Veikkausliiga starttaa viikonvaihteessa. Vuosi sitten nousija pääsi yllättämään monta suomalaista suurseuraa kevään peliruuhkassa ja hoiteli liigasopimuksen alkavalle kaudelle hyvissä ajoin.

Kymmenes sija oli ns. asiantuntijoille jopa yllätys, sillä liigan pohjoisimmalle maamerkille tarjottiin ennakkoveikkailuissa suoraa paluuta Ykköseen. Nuo puheet eivät ole muuttuneet vuosien saatossa, joten RoPSilla ei ole nytkään kuin voitettavaa.

- Nyt on selvä, että meidät otetaan heti vakavasti. Vuosi sitten ei näin ollut ja pääsimme rankaisemaan monessa ottelussa. Liigacupissa nähtiin jo merkit tulevasta. Meitä vastaan pelattiin varsin aggressiivisesti, näkee toista kauttaan päävalmentajana aloittava virolainen Valeri Bondarenko.

"Erilainen joukkue"

Päävalmentajan lähtötilanne kauteen on erilainen, sillä viime keväänä hän sai joukkueen käsiin viikko ennen liigastarttia. Nyt yhteistyötä on takana vuosi.

- Tilannetta on vaikea verrata, sillä käytössä nyt on varsin erilainen joukkue. Silti uskon, että voimme saavuttaa tällä kaudella enemmän kuin edellisellä.

Yleensä herrasmiehenä tunnettu Bondarenko on realisti eikä haihattele turhia.

- On selvä, että joukkueesta lähti hyviä pelaajia, mutta perävaloihin on turha katsella. Meillä on edelleen erittäin hyviä, kunnianhimoisia ja taitavia pelaajia. Pystymme tarjoamaan yleisölle viihdyttävää jalkapalloa, suomalais-afrikkalaisen orkesterin kapellimestari uskoo.

Oman pelityylin ja pelikurin hiominen ottaa Bondarenkon mukaan aikansa, mutta joukkueen on oltava iskussa heti alussa. Liki kolmannes sarjasta pelataan toukokuun loppuun mennessä. Jaro-RoPS -ottelun siirtyminen ensi sunnuntailta kesäkuulle muutti hieman painopistettä ja lyhensi kesäkuun taukoa.

- Joukkueen sijoittumista liigassa on vaikea ennustaa. Henkilökohtainen tavoitteeni on aina seuraava ottelu ja tulos siitä. Minun työtäni arvioidaan aina tulosten mukaan.

Vieraspelissä työsarkaa

Vierasottelut on Bondarenkon mukaan työsarka, jossa on rutkasti parantamista viime kaudesta. Plakkariin jäi vain kaksi voittoa ja nekin liigan häntäpään ryhmiltä.

- Vieraspelit olivat nähdäkseni enemmän psyykkinen ongelma. Olimme vieraissa liian paljon erilainen joukkue kuin kotona. Emme pelanneet riittävän aggressivisesti.

- Pelasimme monta hyvää vieraspeliä, mutta henkilökohtaiset virheet kävivät kalliiksi, Bondarenko summaa.

Kotimaiset toipilaina

Talven liigacup ei antanut vielä oikeaa kuvaa RoPSista, joka on koonnut joukkuetta viime viikkoihin asti eikä ole pelannut vielä ottelukaan valmentajan havittelemalla permanentilla. Afrikkalaispelaajien osuus on ollut iso, kun kotimaisista runkopelaajista on pitkä liuta sairaslistalla.

Janne Turpeenniemi on sairastanut armeijassa, Juuso Majava loukkasi loppuvuodesta jalkansa maajoukkuematkalla Turkissa, Jarno Tenkula päätyi leikkaukseen heti ensimmäisestä harjoituksesta ja joukkueen kirkkain tähti, sambialaishyökkääjä Ncimunya Mweetwa puhdistutti polvensa reilu viikko sitten.

- Mweetwan tilanne vaikuttaa lupaavalta ja hän liittyy harjoituksiin jo ensi viikolla. Turpeenniemen talvi on ollut tosi vaikea, Juuso Majavalla on pitkä toipilasjakso ja Tenkula pääsee tositoimiin toukokuussa, Bundarenko listasi.

  RoPSin aloituuskokoonpano on varsin kansainvälinen ainakin kauden alkaessa. Zeddy Saileti (vas.) on pelaava kakkosvalmentaja. Ykkösmaalivahtina on korealainen Jung-Hyuk Kwon, nigerialainen Echiabhi Okodugha on uusi oikea laitalinkki, sambialainen White Simwanza on keskikentän uusi ankkuri ja Christopher Musonda uusi sambialaishyökkääjä.

Hyökkääjien puute näkyi liigacupissa tehottomuutena. Bondarenko toivoo, että uusi sambialainen Christopher Musonda olisi kaivattu apu maalinälkään.

RoPSin nuorista pelaajista lähimpänä aloituskokoonpanoa on jatkuvasti kehittyvä Mika-Matti Maisonvaara.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 493 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309