ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 15 huhtikuu 2009 11:02

RoPS pelasi liigakenraalinsa - avausottelu siirtyi kesäkuulle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Santa Clausin maalivahti Turo Jänkälä suurin este RoPSin maali-ilottelulle. Uusi hyökkääjä Christopher Musonda (vas.) teki kaksi maalia, mutta hattutempun esti Jänkälä. Taustalla ropsilaisista myös Echiabhi Okodugha. Santa Clausin maalivahti Turo Jänkälä suurin este RoPSin maali-ilottelulle. Uusi hyökkääjä Christopher Musonda (vas.) teki kaksi maalia, mutta hattutempun esti Jänkälä. Taustalla ropsilaisista myös Echiabhi Okodugha.

Rovaniemen Palloseura viimeisteli tiistai-iltana jalkapallon Veikkausliigaan 3-0 (2-0) -voitolla Kakkosen FC Santa Clausista kevätkauden ensimmäisessä ulkokenttäottelussa. Sikäli kenraaliharjoitus meni "hukkaan", että liiga päätti samana päivänä siirtää RoPSin avauspelin Pietarsaaressa kesäkuun 14. päivälle.

Alkuperäisen ohjelman mukaan RoPS olisi aloittanut pelit ensi sunnuntaina Pietarsaaressa Jaron vieraana, mutta siellä kaupungin kentistä vastaavat ilmoittivat ettei keskuskenttä ole tällä viikolla vielä pelikunnossa. Jaron kotiareenalla on lämmitys, mutta luonnonnurmikenttä on talven jäljiltä vielä aivan liian pehmeä.

Päätöksen myötä RoPSin liiga-avaus siirtyy ensi viikon torstaille 23.4., jolloin se kohtaa Jyväskylässä liigaan nousseen JJK:n. Jyväskylän kenttäoloissakaan ei ole hurraamista, mutta peliä ei ole ainakaan vielä siirretty, vaikka JJK olisi ollut halukas näin tekemään.

- En kertonut liiga-avauksen siirrosta pelaajille, koska halusin kunnon kenraaliharjoituksen. En osaa sanoa onko siirto meille hyvä vai huono asia, mutta se on nyt fakta, summasi RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko.

Hän ei osannut sanoa hakeeko RoPS vielä yhtä harjoituspeliä ensi viikonvaihteelle. Sekin on mahdollista jos vastustaja löytyy.

- Joka tapauksessa siirrymme nyt ulos harjoittelemaan.

Se siirrossa on ainakin hyvää, että sairaslistalla olevista mm. hyökkääjä Chimunya Mweetwa saa ainakin yhden pelin lisää ohjelmaansa. Hän pääsee harjoituksiin mukaan jo viikon kuluttua.

Musonda teki kaksi

RoPS-Santa Claus -ottelun suurin mielenkiinto kohdistui uuteen sambialaishyökkääjään Christopher Musondaan. Pitkänhuiskea ja kohtuullisen nopea kärkimies täytti sikäli odotukset, että mies iski kaksi palloa Santa Clausin verkkoon. Musondan hattutemppu pysähtyi Santa Clausin parhaan pelaajan, maalivahti Turo Jänkälän hyppysiin toisella jaksolla kaksikin kertaa. Jänkälä torjui lisäksi muutaman RoPS-läpiajon.

- Maaleihin pitää olla tietysti tyytyväinen, mutta hänet täytyy nähdä vielä pelaamassa vahvemman joukkueen puolustusta vastaan. Sitten pystyn sanomaan enemmän, Bondarenko pyöritteli.

Avausmaalinsa Musonda teki avausjakson loppuhetkillä junttaamalla Godfrey Chibangan hyvän keskityksen ohi Jänkälän. Toisen maalinsa Musonda junaili Chanda Mwaban hyvästä pystysyötöstä. Hän kiersi maalivahdin ja veti pienestä kulmasta 3-0.

Mwaba ampui RoPSin avausmaalin rankkarista 25. minuutilla sen jälkeen kun Toni Töyräs oli kaatanut läpi päässeen Chibangan.

- Eipä jäänyt juuri sanomista. Olimme koko ajan askeleen perässä, myönsi Santa Clausin valmentaja Matti Hiukka. "Pukkien" pelit alkavat puolentoista viikon kuluttua.

RoPS: Jung-Hyuk Kwon, Joonas Ikäläinen, Stephen Kunda, Marko Koivuranta, Ville Syväjärvi (81. Mika-Matti Maisonvaara), White Simwanza, Godfrey Chibanga, Echiabhi Okodugha, Zeddy Saileti (70. Chileshe Chibwe), Chanda Mwaba, Christopher Musonda.

FC Santa Claus (aloitus): Turo Jänkälä, Toni Töyräs, Janne Petäjäjärvi, Antti Kutila, Tommi Kanala, Santeri Viitasaari, Joonas Kiistala, Matti Kutila, Jussi Vatanen, Ville Ylipaavalniemi, Jari Barsk. Puoliajalta kentälle Tomi Koski, Sami Oinas, Jari Gröhn, Samuel Kiistala ja Simo Roiha.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1583 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309