ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 maaliskuu 2009 08:18

Turussa hävinnyt RoPS suurten kysymysten edessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran Turun vierailu sujui viime aikojen tapaan surullisissa merkeissä. TPS hallitsi liigacupin perjantaista ottelua sen kaikilla osa-alueilla ja voitti pelin ansaitusti luvuin 3-0 (2-0).

RoPS jäi Tepsin jalkoihin ennenkaikkea liikkeessä ja pallonhallinnassa, joista rakentuivat myös TPS:n kaksi ensimmäistä maalia.

Molemmista osumista vastasi kotijoukkueen nuori lupaus Riku Riski. Jälkimmäinen osumista tuli rangaistuspilkulta RoPS-topparien kaadettua TPS:n Mikko Mannisen sääntöjenvastaisesti.

- Olimmeko oikeastaan niin pahasti jaloissa ensimmäisellä jaksolla, RoPS:n päävalmentaja Valeri Bondarenko kysyi.

- Pelasimme jakson alun hyvin ja konrolloidusti mutta yksi pallomenetys keskialueella johti kohtalokkaaseen vastaiskuun ja peli oli heti 1-0. Toisessa maalissa merkkauspeli petti ja meitä vastaan tuomittiin ansaitusti rangaistuspotku, kaksi-nolla.

- Pelasimme mielestäni hyvin niin pallollisena kuin pallottomanakin, mutta yksittäiset virheet kostautuivat vakavalla tavalla, Bondarenko luetteli.

Totta puhuen joukkueen esitys Turussa oli todella heikkotasoinen. Ottaen huomioon, että sarjan alkuun on vain neljä viikkoa, alkavat hyvät neuvot Rovaniemellä olla kalliit.

Eväät eivät riitä

Nykyisen kokoonpanon taso ei yksinkertaisesti riitä TPS:n tasoisia sarjan oletettuja kärkijoukkueita vastaan. Uusi pelaajakokelaita kaivataan RoPS:n riveihin vääjäämättä.

- Ehdottomasti, etkä ole ihan ensimmäinen lehtimies, joka mainitsee tuosta. Olen itsekin samaa mieltä. Jotta voimme pelata uskottavasti Veikkausliigassa meidän pitää saada lisäpelaajia useille pelipaikoille, Bondarenko vahvisti.

- En paljasta tässä tarkkaan mille pelipaikoille apuja tarvitaan ja minkälaisia pelaajatyyppejä, mutta monia pelaajia on tilauksessa joka tapauksessa.

- Ennen sarjan alkua tapahtuu varmasti jotain ja vielä sarjan kestäessäkin. Joukkueen hitsaaminen nimeonomaan joukkueeksi tulee kestämään oman aikansa, Bondarenko muistutti.

TPS:n hallitessa tapahtumia pallollisena mielin määrin RoPS-leirin onnistujia on mahdotonta nostaa esille. Siinä määrin voimaton Kupittaan tekonurmella nähty esitys oli.

Mustavalkoisissa Mikko Manninen, Riku Riski ja kentille vakavien loukkaantumisten jäljiltä paluita tekevät Simo Valakari ja Kasper Hämäläinen olivat elementissään.

TPS:n kokonaisesitys oli kokonaisuutenakin vankka. Veikkausliigaa ajatellen on merkillepantavaa, että Pasi Rautiaisen johtama joukkue näytää parantavan otteitaan koko ajan liigacupin edetessä.

"Emme luovuta"

 

- Meillä on vielä paljon työtä edessämme, se on selvää. Mutta me emme luovuta, Bondarenko lupasi.

- Teemme paljon töitä, löydämme sopivat pelaajat ja kehitymme joukkueena sille tasolle, että voimme voittaa Veikkausliigassa pelejä.

- Me tulemme täältä vielä, Bondarenko uskoo.

TPS: Jukka Lehtovaara, Jaakko Nyberg, Sami Rähmönen, Jarno Heinikangas(46. Iiro Aalto), Mikko Manninen(46. Chris Cleaver), Riku Riski, Patrik Lomski, Babatunde Wusu(46. Kasper Hämäläinen), Jesse Saarinen(46.Simo Valakari), Juho Lähde, Mikko Paatelainen

RoPS: Jung-Hyuk Kwon, Stephen Kunda, Joonas Ikäläinen, Janne Turpeenniemi, Marko Koivuranta, Echiabhi Okodugha, White Simwanza, Mika-Matti Maisonvaara, Godfrey Chibanga, Juha-Pekka Inkeröinen, Marko Kiistala(46. Jerry Björkberg).

Jari Nikkola
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 610 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309