ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 maaliskuu 2009 22:43

RoPS jäi Liigacupissa ilman voittoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin mollivoittoinen etelän kiertue päättyi tappioon Turussa. TPS oli parempi maalein 3 – 0. Isäntien maaleista vastasivat Riku Riski kahteen otteeseen ja Juho Lähde. RoPS joutui otteluun jälleen varamiehisenä, kun Chanda Mwaban jalka ei ollut pelikunnossa, ja Ville Syväjärven pohje kramppasi aamuharjoituksissa. Myös Chileshe Chibwe aloitti ottelun penkiltä. Mwaban korvasi ylempänä keskikenttämiehenä Mika-Matti Maisonvaara, ja kärjessä pelasi nuori Marko Kiistala.

Pelin alku oli TPS:n hallintaa. Ottelua oli pelattu vain viisi minuuttia, kun Babatunde Wusu hyödynsi RoPSin paitsioansaviritelmän pettämisen, ja vapautti syötöllään Riku Riskin. Riski viimeisteli varmasti ohi muuten hyvin pelanneen RoPS-vahti Kwonin. RoPS pystyi ajoittain pelaamaan pallon hyvin TPS:n hyökkäysalueelle, mutta kärkimiehet menettivät pallon nopeasti, ja TPS:n terävät vastaiskut olivat RoPSille myrkkyä.

- Tarvitsemme ehdottomasti hyökkääjiä, RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko puuskahti. Lisäksi hän kertoi Chanda Mwaban puuttumisen näkyneen jälleen hyökkäyspelin rakentelussa.
- Chandan puuttuessa meillä ei ole ollenkaan kykyä pitää palloa ylhäällä.

TPS:n toinen maali syntyi rangaistuspotkusta. Mikko Manninen pisti länget Godfrey Chibangalle, ja Chibanga myöhästyi taklauksessaan. Pallo vietiin pilkulle, eikä Riski erehtynyt.

Toiselle puoliajalle TPS suoritti runsaasti vaihtoja, ja kadotti otettaan peliin. RoPS vaihtoi Kiistalan Jerry Björkbergiin, joka tuli laiturin paikalle, ja Chibanga siirtyi kärkeen. RoPS pystyi pelaamaan ajoittain ihan mukavasti, ja mukana oli jo ajatustakin. Pitkään perään huudeltu ja kaivattu pelisysteemi näytti ajoittain jo olevan hahmottumassa. Puolustuslinja porrasti aiempaa paremmin, eikä tyhjää tilaa toppareiden ja keskikentän väliin syntynyt niin paljon kuin aiemmissa otteluissa. Whiteson Simwanza pelasi tähän asti parhaan ottelunsa, ja oli etenkin ylöspäin hyvä. Simwanzan syötöt menivät omille, mutta sitten peli yleensä tukehtui. Puolustussuuntaan Simwanza oli muutamaan otteeseen vaikeuksissa ja tienasi keltaisen kortinkin. Puolustuksessa myös Marko Koivuranta pelasi huomattavasti paremmin kuin Lahdessa. Pelin parantumisesta huolimatta RoPS ei pystynyt luomaan yhtään maalipaikkaa. RoPSin paras pelaaja oli hyvää vauhtia kuntoutunut Janne Turpeenniemi. Hän tuli väsähdettyään vaihtoon 75 minuutin kohdalla, ja laitapakiksi laskeutui Jerry Björkberg. Chileshe Chibwe tuli laitalinkiksi ja ehti varttitunnissa näyttää liikkeellään ja energisyydellään miksi hän oli viime kauden tärkeimpiä pelaajia sinipaidoille.

TPS sitä vastoin onnistui vielä kertaalleen. Ottelun loppuhetkillä RoPSin puolustuksen purkupallo epäonnistui ja pallo ajautui Juho Lähteelle, joka ampui pallon komeasti yläriman kautta maaliin.

Ottelun päättyessä taululla oli selvät 3 – 0 lukemat. RoPS ei onnistunut etelän kiertueen kolmessa pelissään kertaakaan maalinteossa. Valeri Bondarenko kertoi turneen olleen raskas mutta opettavainen.
- Saimme paljon lisätietoa pelaajista, ja pikkuhiljaa pelisysteemi alkaa selkiintymään. Selvää on kuitenkin, että tarvitsemme useille pelipaikoille uusia pelaajia. Rinki on kapea, eivätkä nuoret pelaajamme hyvästä yrityksestä huolimatta vielä täytä liigamittoja. Avainmiesten poissaolot, kuten Mwaban tänään ja Lahdessa, tuntuvat aivan liian raskaasti.
Bondarenkon mukaan ennen liigan alkua on tehtävä kovasti töitä. Kuitenkin hän korosti myös uusien pelaajien tarvetta ja ringin laajentamisen välttämättömyyttä ennen liigan alkua.

 

Luettu 620 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309