ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 maaliskuu 2009 10:16

RoPS puskettiin kumoon Lahdessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jari Litmanen hallitsi kenttää Lahdessa Jari Litmanen hallitsi kenttää Lahdessa

Rovaniemen Palloseuran viikon etelän kiertue ei taida vastata alkuunkaan eteläisen leirin yleensä aurinkoista vaikutusta.

Tiistaina rovaniemeläiset kylvetti täydellisesti ottelua hallinnut, mutta jalkapalloilun liigacupin pisteet maltillisesti kahdella puskumaalilla lukemin 2-0 (2-0) ottanut FC Lahti.

- Keli oli kylmää, mutta niin oli kyytikin. Tuskin tässä motivaation puutteesta oli kyse, mutta keli ainakin laski vireen alas, harmitteli RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen.

- Pelaamisemme oli vain yrittämistä. Ulkona voi olla tähän aikaa ilkeä pelata, kuittasi valmentaja Valeri Bondarenko.

Viikko sitten Lahdessa siirrettiin JJK-peliä vuorokaudella lumimyrskyn takia.

Aivan myrskystä ei nyt voinut puhua, mutta lunta tuli lähes vaakatasossa erityisesti avausjakson ajan.

Isäntien esitystä keli ei tuntunut haittaavan. Molemmilla puoliskoilla pelin painopiste oli pääteltävissä helposti pelkästään kenttää katsomalla. FC Lahden pääty oli laulun sanoin lumivalkoinen.

- Parempi, ettei tänään peluutettu lainkaan lisäaikaa, koska emme pystyneet rakentamaan tilanteita, kuittasi joukkueensa kanssa kohti Turkua ja perjantaista TPS-ottelua suunnannut Bondarenko.

Litmanen tarkkana

FC Lahti puski RoPSin nurin. Runsaan puolen tunnin kohdalla pipopäinen Jari Litmanen sai suunnalta rangaistusalueen rajoilta estelemättä puskunsa tarkasti tolpan viereen.

Ottelun osumat nähtiin viidessä minuutissa, kun seuraavaksi oli asialla takatolpatalta pitkän keskityksen verkkoon nikannut Eero Korte.

Sen verran RoPSin keskuspuolustus ja maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi onnistuivat, että pystyivät tekemään viimeisen vajaan tunnin aikana tyhjäksi hyvinkin kymmenen isäntien tekopaikkaa.

Kentän ylivoimainen hallitsija oli Litmanen, jonka syötöt menevät hyvin harvoin harhaan tai edes väärälle puolelle joukkuekaveria.

Teknisesti näyttävään esitykseen pyrkivät rovaniemeläisetkin, mutta Whiteson Simwanzan ja kesälläkin varoitusvaikeuksiin käsiensä käytön takia joutuva Echiabi Okodugha joutuivat huomaamaan lumisen keinonurmen liian liukkaaksi. Molemmat katselivat varoituskorttia.

- Pakotimme RoPSin taitavat afrikkalaiset puolustamaan, ja se ei näyttänyt heille ainakaan tällä kelillä nappaavan, kiteytti voiton myötä puolivälieräpaikkansa varmistaneen FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä.

RoPS Lahdessa: Kari-Pekka Syväjärvi; Janne Turpeenniemi, Ville Syväjärvi, Joonas Ikäläinen, Marko Koivuranta (46. Jukka Yrjänheikki); Echiabi Okodugha (v), Chileshe Chibwe, Whiteson Simwanza (v), Mika-Matti Maisonvaara; Juha-Pekka Inkeröinen, Godfrey Chibanga.

Pasi Peltola
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 971 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309