ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 01 maaliskuu 2009 11:26

RoPSista jauhoa IFK:n myllyssä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Whiteson Simwanza (vas.), Chanda Mwaba, Joonas Ikäläinen ja Godfrey Chibanga eivät aina pysyneet tolpillaan IFK Mariehamnin syöttömyllyssä. Whiteson Simwanza (vas.), Chanda Mwaba, Joonas Ikäläinen ja Godfrey Chibanga eivät aina pysyneet tolpillaan IFK Mariehamnin syöttömyllyssä.

Flunssan kourissa yskinyt varamiehinen Rovaniemen Palloseura sai todistaa aitiopaikalta liigacupin vahvasti avanneen IFK Mariehamnin kevätkuntoa.

Viime kaudesta voimakkaasti uudistunut maarianhaminalaisjoukkue haki lauantaina Ounashallista jo liigacupin kolmannen voittonsa lukemin 1-3 (1-2) ja varmisti paikan cupin puolivälierissä.

Yhtälailla uudistunut kotijoukkue hakee vielä muotoaan, kun riveistä puuttuu useita avainpelaajia.

Liigacupin viimeisessä kotipelissä joukkue jätti itsestään vaisun ja haluttoman kuvan eikä sillä ollut eväitä vastata vierailijoiden nopeaan syöttöpeliin ja vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen.

Kun IFK:n pelaajat ohjasivat toisiaan aktiivisesti, RoPSin viestintä jäi käsien levittelyn asteelle.

Silminnähden turhautunut RoPS-valmentaja Bondarenko ripitti ottelun jälkeen joukkueensa laiskaa asennetta.

- Pelejä pitää haluta voittaa. Ei riitä, että kentälle vain mennään, virolainen manasi ja odotti näkevänsä edistystä liigacupin kolmessa viimeisessä ottelussa.

Bondarenko vetosi myös joukkueen vaikeaan terveystilanteeseen, kun suuri osa joukkueesta on kärsinyt flunssasta.

Niinikään flunssaongelman kanssa paininut IFK-valmentaja Pekka Lyyski kehaisi oman joukkueensa taistelumoraalia, jolla RoPSin taito saatiin kitkettyä pois.

Hyökkäys murheena

RoPSin hyökkäyspelissä on edelleen ammottava aukko. Tarkalleen 187 sentin ja 80 kilon kokoinen. Joukkue kaipaa kipeästi Nchimunya Mweetwan voimaa ja maalintekovainua.

Kärjessä kaksi peliä pelannutta Juha-Pekka "Sisu" Inkeröistä ei voi syyttää yrityksen puutteesta. Eilen hän alusti RoPSin johtomaalin hyvällä karvauspelillään.

Parhaan ottelunsa liigacupissa pelannut Jeferson Pires heläytti pallon jatkotilanteesta näyttävästi IFK-maalin oikeaan yläkulmaan.

Se tuntuikin riittävän RoPSille. Aloitteen ottaneen IFK:n kärkimies Sasha Anttilainen viimeisteli joukkueensa ensimmäisen ja viimeisen maalin, ja oikea pakki Paulus Arajuuri pukkasi testimies Ante Simunicin kulmapotkusta voitto-osumaksi jääneen 2-1-maalin.

- Omiin menee helppoja maaleja. Erikoistilanteita on ehditty harjoittelemaan vasta vähän, RoPSin vasen puolustaja Marko Koivuranta sanoi.

Harjoituksen puute oli silmiinpistävää. Jos sinipaitojen vapaapotkut ja kulmat eivät jääneet ensimmäiseen mieheen, leijailivat ne kaikkien tavoittamattomiin.

Viimeisen viidentoista minuutin aikana Janne Turpeenniemi ja kakkosmaalivahti Kari-Pekka Syväjärvi tekivät ensiesiintymisensä kuluvan kauden liigacupissa.

Testissä olevien ja 3 pelissä esiintyneiden sambialaisten Whiteson Simwanzan ja Godfrey Chibangan otteiden arvioimista Bondarenko piti vielä liian aikaisena.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 702 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309