ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 helmikuu 2009 10:22

Otteluennakko RoPS-IFK Mariehamn

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Liigacupin ottelu RoPS - IFK Mariehamn lauantaina 28.2. klo 13.30 Ounashallissa.

Asetelma: Tasapeli JJK:n kanssa herätti toiveita paremmasta, mutta silti RoPSin pelisysteemi on vielä pahasti hakusessa. Valeri Bondarenkon taktinen osaaminen on näyttänyt heikolta, ja lisäksi hän ei edelleenkään vakuuta pelinohjaamisellaan, eikä reagoimisellaan vastustajan pelin muutoksiin. Sairastupa on tyhjenemään päin ja Turpeenniemi, Chibwe ja Mweetwa saattavat jo pistäytyä kentällä. Liigacupin IFK on aloittanut yllättävän hyvin, sillä tilillä on kaksi voittoa ja tasapeli.

Taktiikka: Taktisella puolella RoPS ajaa puolikaasulla, ja Bondarenkon "pelikirjasta" puuttuu sivuja. Erityisesti hallipeleissä erikoistilanteet korostuvat. Miksi pääpelivoimaiset topparit eivät nouse hyökkäyspään sivurajaheitoissa maalille? Linjapuolustus on ollut haavoittuvainen, ja auennut helposti sekä keskeltä että laidoilta.

Toppareiden tulisi porrastaa laitapakkeja alemmas, jolloin puolustukseen tulisi syvyyttä. Puolustajien pitäisi myös vartioida miehensä lähempää. Keskialueen keskimmäiset pelaajat ovat pelanneet lähes rinnakkain. Ankkuri Simwanzan täytyy pelata alempana, lähellä toppareita, ja Mwaban ylempänä, jolloin pelin avaaminen, ja rytmitys selkiytyisi. Alempana Simwanza myös suojaisi toppareita paremmin, eivätkä vastustajat pääsisi iskemään toppareiden edessä olevaan tyhjään tilaan.

Maarianhaminan Pekka Lyyski luottaa kahden kärjen taktiikkaan, ja kahteen kontrolloivaan keskikenttämieheen. Lyyski pystyy sopeuttamaan joukkueensa taktiikan ahtaaseen hallipeliin.

Seuraa tätä: RoPSin toppari Stephen Kunda on pallovarma ja hyvin liikkuva moderni keskuspuolustaja. Kunda lukee peliä hyvin ja pelaa itsensä harvoin ulos tilanteesta. Pallollinen pelin avaaminen on parhaimmillaan huipputasoa. IFK on käyttänyt Liigacupissa useita hyökkääjiä. Nuori ja lahjakas Wilhelm Ingves on esiintynyt pirteästi. Nuorukaisen peli perustuu nopeuteen ja pitkiin juoksuihin. Kunda vartioi Ingvesin pimentoon, jos pelaa miehen huolellisesti läheltä.

 Stephen Kundaa kannattaa seurata.

Arvio: Mariehamn on hienoinen ennakkosuosikki. Jos RoPS on saanut pelisysteeminsä selkiytymään, niin piste jää napapiirille

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 829 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309