ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 19 helmikuu 2009 10:37

RoPS kukonaskeleen perässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Inter Turun Pablo Gomez-Marttila teki ottelun avausmaalin ja pyristelee tässä karkuun RoPSin Chanda Mwabalta ja Whiteson Simwanzalta. Oikealla Interin Severi Paajanen. Inter Turun Pablo Gomez-Marttila teki ottelun avausmaalin ja pyristelee tässä karkuun RoPSin Chanda Mwabalta ja Whiteson Simwanzalta. Oikealla Interin Severi Paajanen.

Hallitseva Liigacup- ja liigamestari Inter Turku oli kukonaskeleen Rovaniemen Palloseuraa edellä liigacupin ensimmäisessä Rovaniemen koitoksessa keskiviikkoiltana. Junavieraat veivät ansaitusti koko pistepotin 0-3 (0-1) tuloksella.

Liigacup olisi voinut alkaa RoPSin osalta paljon tylymminkin, mutta eteläkorealainen maalivahtikokelas Jung Hyuk Kwon pelasti kotijoukkueen tukulla loistotorjuntoja. Yhden pelin perusteella RoPS on tekemässä hyvän hankinnan.

- Hän oli erinomainen, kehaisi myös Interin hollantilaisvalmentaja Job Dragtsma.

Interin leiriin voitto oli selvästi tervetullut, sillä joukkue oli hävinnyt kaksi ensimäistä liigacupin peliään. Nyt se säilytti vielä saumat päästä alkulohkosta jatkopeleihin.

- Voitto oli hyvä juttu, mutta pelissä on vielä paljon korjattavaa. Meillä on puolenkymmentä uutta pelaajaa ja ottaa aikansa löytää yhteispeli ja balanssi kentälle, näki Dragtsma.

 RoPSin paras pelaaja oli hienoja torjuntoja tehnyt korealaisvahti Jung Hyuk Kwon.

RoPS minimiehityksellä

Joukkueet lähtivät Ounashallin vääntöön kovin erilaisista lähtökohdista. Interille ottelu oli jo kuudes harjoituskaudella, mutta RoPSille vasta ensimmäinen yhteistapaaminen uudistuneella joukkueella. Inter oli pelillisesti valmiimpi ja kaksinkamppailuissa väännöt päättyivät turhan usein turkulaisille.

RoPSin valmentajaa Valeri Bondarenkoa ei käynyt kateeksi, sillä hän sai kasaan minimiehityksen. Aloituskokoonpanon päälle löytyi penkille vain toinen maalivahti ja kaksi kenttäpelaaja. Sairaslista on yhä pitkä ja suurempaa miehistöä ei lupeissa edes lauantain toiseen kotiotteluun liiganousija JJK:ta vastaan.

- Nämä pelit ovat meille ennen kaikkea valmistautumista liigaan, mutta voitosta lähdetään pelaamaan joka kerta. Tarvitsemme juuri tällaisia otteluita kovia vastustajia vastaan. Niistä saan parhaiten informaatiota pelaajista, totesi Bondarenko.

RoPS yritti pelata avausjaksolla Interin vauhtia, mutta tuloksetta.

Yhdellä kärjellä hyökänneen kotijoukkueen maalitekoyritykset jäivät pehmeiksi hyvistäkin paikoista. Jefferson Pires puski tekopaikasta ohi eikä Mika-Matti Maisonvaaran ja Ville Syväjärvenkään sihti riittänyt Patrick Bantamoin ohittamiseen.

- Vauhtia oli liikaa ja sitä tietä myös virhesyöttöjä. Meidän hyökkäys oli yleensä ohi 2-3 syötön jälkeen, Bondarenko summasi.

"Ei paljon kerrottavaa"

Ensimmäinen ottelunsa RoPSin kapteenina pelannut Joonas Ikäläinen ei ollut järin yllättynyt lopputuloksesta.

- Tästä pelistä ei jäänyt paljon kerrottavaa - ei omalta eikä joukkueenkaan osalta. Tässä tilanteessa ei voi olettaa, että pelaajat vielä edes tuntisivat toistensa tekemisiä kentällä. Esimerkiksi keskikenttä ja puolustuslinja eivät toimineet yhteen niin kuin pitäisi, arvioi Ikäläinen.

Interin avausmaali 39. minuutilla meni topparipari Ikäläinen-Stephen Kunda piikkiin, kun Pablo Gomez-Marttila pääsi täysin vapaasti puskemaan Henri Lehtosen lähes sivurajalta tulleen keskityksen.

Toisen osuman voi ottaa kontolleen väärin sijoittunut maalivahti Kwon. Mika Ojala pysytti vapaapotkun suoraan alanurkkaa muurin ohi. Kwon päivysti tilanteessa liiaksi muurin takana.

Loppunumerot iski vajaan tunnin pelin jälkeen kärkäs Timo Furuholm suoraan Ojalan tarjoamasta kulmapotkusta.

- Pieni halli tuotti aluksi vaikeuksia, kun yritimme pelata alhaalta asti. Homma aukesi paremmin kun aloimme pistää palloa laitapakkien suuntaan. Ehkä RoPS väsyikin, mutta tulosta alkoi ainakin tulla, huomioi Furuholm.

RoPSin pelintekovastuu oli pitkälle Chanda Mwaban jaloissa. Hän pärjäsi kohtuudella miesviidakossa, mutta olisi voinut olla vieläkin aloitteellisempi maalintekotilanteissa. Uudet sambialaiset eivät vielä säväyttäneet, mutta Whiteson Simwansa istui jo kohtuudella keskikentän ankkurin paikalle.

Maalintekijästä on yhtä huutava pula. Vaihdosta oudolle tontille tullut Juha-Pekka Inkeröinen pystyi sentään painimaan isojen turkulaistoppareiden kanssa ja pitämään palloa kotijoukkueella.

Inter testasi ottelussa bulgarialaista topparia Venitsislav Marinovia ja toisen jakson pelannut hollantilaistopparia Bob Verweijtä. Kookas Marinov hoiteli kapealla kentällä ilmatilan varsin suvereenisti.

 

RoPS: Jung Hyuk Kwon (mv), Joonas Ikäläinen, Stephen Kunda, Jukka Yrjänheikki (83. Jerry Björkberg), Marko Koivuranta; White Simwanza, Chanda Mwaba, Godfrey Chibanga, Ville Syväjärvi, Mika-Matti Maisonvaara (70. Juha-Pekka Inkeröinen).

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 955 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309