ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 19 helmikuu 2009 01:30

Pelituntuman puutteesta kärsineelle RoPSille tappio

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura avasi Liigacupin kotihallissaan selvällä tappiolla hallitsevalle mestarille ja Liigacupin voittajalle Interille. Turkulaisten maaleista vastasivat Pablo Gomez-Marttila, Mika Ojala ja Timo Furuholm. Samalla Inter avasi pistetilinsä Liigacupin kolmannessa ottelussaan.

Ottelu käytiin pienen Ounashallin tekonurmella, ja ahdas kenttä antoi oman leimansa peliin. Ottelun alku oli tasaista peliä, ja Interillä oli selviä vaikeuksia pelata pienessä hallissa. Ottelun alkupuolen parhaat maalipaikat loikin isäntäjoukkue. Maalipaikkoihin pääsivät vuorollaan RoPSin sambialainen testimies Whiteson Simwanza ja laituri Mika-Matti Maisonvaara. Parhaan tilanteen hukkasi Jefferson Pires puskemalla läheltä ohi.

Inter oivalsi nopeasti pelin juonen, ja siirtyi nopeaan ja suoraviivaiseen peliin. Samalla Job Dragtsma siirtyi kolmesta hyökkääjästä kahden kärjen taktiikkaan. Nopeat avaukset saivat RoPSin laitapuolustuksen vaikeuksiin. Jukka Yrjänheikki ja Marko Koivuranta joutuivat koville Interin laitanousujen kanssa. RoPSin puolustuspelaamista leimasi varovaisuus ja virheiden pelkääminen. Vartioitaviin miehiin jätettiin liikaa tilaa, jota ei pienessä hallissa saanut anteeksi. Inter testasi useaan otteeseen korealaisen testimaalivahti Kwonin kykyjä. Kwon venyi useisiin huipputorjuntoihin. Mies liimasi pallot varmasti hyppysiinsä, liikkui aktiivisesti ja avasi peliä pienessä tilassa erinomaisesti. Kwon näytti ensimmäisessä ottelussaan varteenotettavalta sopimuspelaajalta. Kwon joutui kuitenkin antautumaan vajaan 40 minuutin pelin jälkeen. Henri Lehtonen keskitti laidalta, ja Pablo Gomez-Marttila pääsi puskemaan keskeltä pallon maalin ylänurkkaan. Tilanteessa RoPSin topparikaksikko Stephen Kunda-Joonas Ikäläinen uinahti pahasti.

Toisen puoliajan alussa Inter sai kyseenalaisen vapaapotkun alle 20-metristä. Kwon ei saanut ilmeisesti kommunikaatio-ongelmien takia muuria haluamaansa paikkaan. Interin vaparispesialisti Mika Ojala hyödynsi tilanteen ja ampui pallon alanurkkaan. Virhe oli Kwonin ainoa ottelussa. Maalin jälkeen Inter sai yhä enemmän otetta pelistä. Dragtsma teki useita vaihtoja, ja ote pysyi Interillä, joka tuntui hallitsevan Ounashallin pelitavan isäntiään paremmin. Ottelun sinetti tuli 58 minuutin pelin jälkeen. Ojalan kulmapotkussa Furuholm jäi merkkaamatta, ja maalitykki puski tarkasti 0 – 3. RoPS ei päässyt enää ottelun lopussa luomaan todellisia maalitilanteita, vaikka kärkeen tullut Jussi Inkeröinen piristikin isäntien hyökkäyspeliä. Vaarallisin tilanne oli Interin Guilliano Grotilla, jonka kovan vedon Kwon kuitenkin hienosti torjui.

Kokonaisuudessaan RoPSin pelissä näkyi pelituntuman puute. Tempo oli aivan liian hidas harjoituskaudella jo kuusi ottelua pelanneeseen Interiin verrattuna. Ainoana vauhdissa pysyi kymppipaikalla aloittanut, mutta pelin kuluessa omalle tontilleen keskikentälle laskeutunut Chanda Mwaba. Sambialaisista testimiehistä keskikentän pohjalle pelannut Whiteson Simwansa pelasi lupauksia antavan eleettömästi. Tosin hänkään ei ahtaassa tilassa pystynyt avaamaan peliä parhaalla mahdollisella tavalla. Toki pelattavissa olevia joukkuekavereitakin oli vähän tarjolla. Godfrey Chibanga oli myös lupaava. Nuorukainen pelasi miehekkäästi ja pyrki ratkaisupaikkoihin. Laitaan siirryttyään hän katosi osittain kuvasta. Jeferson Pires ei saanut yksin kärjessä juurikaan mitään aikaan. Brassin liike oli verkkainen, ja hän tarvitsee ehdottomasti apuja lähelleen.

Pelaamattomuus näkyi

Kapteeni Joonas Ikäläinen oli ottelun jälkeen vaitonainen.
- Eipä ole paljon sanottavaa. Ei mennyt putkeen itselläni eikä joukkueella. Emme vielä tunne toisiamme riittävän hyvin ja peli oli hermostunutta. Keskikentän ja puolustuksen välinen kommunikaatio toimi huonosti. Chanda oli ainoa, joka pystyi pelaamaan hyvin, ja näytti olevansa todellinen pelimies. Tästä kuitenkin jatketaan, ja jokainen peli on meille eteenpäin menoa.

Valmentaja Valeri Bondarenko oli mietteliäs.
- Tämä oli ensimmäinen pelimme ja se todella näkyi. Ensimmäisessä maalissa puolustus nukahti ja toisen kohdalla minun on keskusteltava maalivahdin kanssa muurin asettelusta. Bondarenko kuitenkin jatkoi olleensa muuten erittäin tyytyväinen Kwonin peliin. Tähän väliin Interin luotsi Dragtsma ennätti kehumaan Kwonia hyväksi maalivahdiksi. Bondarenko jatkoi joukkueen tarvitsevan lisää pelejä alle.
- Lisäksi loukkaantumistilanteemme on paha, Bondarenko päätti.

Interissä iloittiin pisteistä

Timo Furuholm oli tyytyväinen peliin.
- Alussa olimme ihmeissämme RoPSin prässin ja pienen kentän takia. Sitten aloimme pelata suoraviivaisemmin ja saimme RoPSin puolustuksen auki. Pelimme on menossa koko ajan parempaan suuntaan.

Job Dragtsma oli tyytyväinen avauspisteisiin, mutta pelissä hän näki vielä paljon parannettavaa.
- Viime kauden avauskokoonpanosta on vaihtunut puolen tusinaa miestä, ja se näkyy epäyhtenäisyytenä. Tarvitsemme keskikentälle lisää voimaa. Tuloksellisesti olemme kuitenkin menneet eteenpäin.

Inter testasi ottelussa bulgarialaista Ventsislav Marinovia ja hollantilaista Bob Verweijiä. Etenkin Marinov, joka pelasi koko ottelun topparina, oli varsin vakuuttava. Verweij pelasi vain toisen puoliajan Marinovin rinnalla, eikä joutunut tosi testiin.
- Testimiehet pelasivat mielestäni hyvin, Dragtsma päätti.

 

Luettu 759 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309