ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 helmikuu 2009 10:44

RoPS - Inter vihkii Ounashallin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura avaa viimeisenä liigajoukkueena liigacup-taipaleensa. Testi on heti kovin mahdollinen, sillä vastaan juoksee hallitseva mestarijoukkue Turun Inter. Keskiviikkona klo 18 käynnistyvä ottelu vihkii samalla Ounashallin uudistetun nurmialustan virallisesti käyttöönsä.

RoPS joutuu kauden avausotteluun pahasti varamiehisenä, sillä sivussa on puolenkymmentä pelaajaa. Sambian miehistä Chileshe Chibwe ja Nchimunya Mweetwa parantelevat vielä polvivammojaan viime kaudelta. Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemen mukaan "Drogba" (Mweetwa) on jo varsin hyvässä harjoittelukunnossa, mutta valmennusjohto katsoi paremmaksi säästellä miehen jalkaa tuleviin koitoksiin.

- Uusista miehistä Jarno Tenkula on ainakin kuukauden sivussa reisirevähdyksen vuoksi. Jalka leikattiin viime torstaina. Juuso Majava sai alavatsavamman 19-vuotisten maajoukkueturnauksessa Turkissa ja Janne Turpeenniemi on vielä tämän viikon harjoittelukiellossa sitkeän flunssan jälkimainigeissa. Zeddy Saileti ei ole vielä joukkueen vahvuudessa.

- Poissaoloja on varsin paljon, mutta siitä huolimatta saamme jalkeille ihan iskukykyisen joukkueen. Mielenkiintoista nähdä, millaisen roolin uudet Sambian tulokkaat Whiteson Simwanza ja Godfrey Chibanga ottavat keskikentällä, Turpeenniemi arvelee.

Maalipuiden välissä RoPS saattaa hyvinkin esitellä uusimman hankinnan, korealaisen maalivahdin Jung Huyk Kwonin. Joukkueen toinen veskari on sinipaitoihin jo viime kaudella liittynyt Kari-Pekka Syväjärvi. Kumpi miehistä alottaa, sen valmentaja Valeri Bondarenko ratkaisee vasta tiistain harjoitusten jälkeen.

Puolustuksen keskellä Stephen Kunda on saanut rinnalleen ulottuvan ja kokeneen Joonas Ikäläisen, josta odotetaan sinipaitojen uutta profiilipelaajaa Ouluun palanneen Mika Nurmelan tilalle. Kotikonnulleen palannut Marko Koivuranta ottanee vasemman pakin tontin. Toiseen laitaan Bondarenkolla on tarjolla useitakin eri vaihtoehtoja.

- Kärjessä aloittaa Jefferson Pires. Hän on ollut innolla mukana harjoituksissa ja esittänyt pirteitä otteita, Turpeenniemi sanoo.

RoPSin tavoin myös Inter on uudistanut kasvojaan reippain ottein viime kaudesta. Inter on testannut uusia pelaajia ahkerasti, mikä on näkynyt liigacupin otteluissa. Inter on hävinnyt liigacupissa jo kahdesti, ensin TamU:lle vieraissa 2-5 ja viimeksi kotihallissaan Maarianhaminalle 1-2. Rovaniemelle joukkue tuo kaksi uutta testipelaajaa, hollantilaisen Bob Verweijin ja bulgarialaisen Ventsislav Marinovin. Molemmat ovat toppariosaston pelaajia.

Jorma Turpeenniemi odottaa ottelusta "melkoista painimista", mihin Ounashallin pieni pelialusta vääjäämättä johtaa. Ratkaisut löytynevät keskialueen taistelusta ja erikoistilanteisa.

- Hienoa, että olosuhteet ovat Rovaniemellä nyt talvikaudella aivan uudella tasolla. Uusi halli on iso askel eteenpäin, ei vain meille, vaan kaikille Rovaniemen jalkapallojoukkueille. Näissä olosuhteissa on ilo treenata, kun on valoa, hyvä alusta eikä hiekka enää pölise, Turpeenniemi kiittelee kaupungin satsauksia.

© 2009 RoPS

Luettu 810 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309