ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 helmikuu 2009 23:43

Kemiläistoppari perheineen viihtyy Rovaniemellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura aloittaa jalkapallon liigajoukkueiden Liigacupin tulevalla viikolla. Ounashalliin saapuu hallitseva Suomen mestari ja Liigacupin voittaja Inter Turku. RoPSin talvikausi on sujunut hieman epävarmoissa tunnelmissa, sillä joukkue muuttui voimakkaasi viime kauden jälkeen, ja uuden kasaaminen on edennyt hitaasti. Joukkueen rungon muodostama sambialaistaitureiden ryhmä saapui juuri Rovaniemelle, ja joukkue alkaa olla koossa. Toki muutaman uuden vahvistuksen liittyminen ”sinipaitoihin” on vielä mahdollista.

Tämän kauden nimekkäin suomalaisvahvistus on Vaasan Palloseurasta siirtynyt keskuspuolustaja Joonas Ikäläinen. Ikäläinen on 27-vuotias kemiläisen FC-88:n kasvatti. Miesten sarjoihin hän murtautui jo19-vuotiaana kotikaupunkinsa PS Kemin riveissä Kakkosessa. Kemistä lahjakkuus poimittiin Tornion Pallo 47:n liigajoukkueeseen ja kahden kauden jälkeen tie vei Pohjanmaalle. Liigapelejä Ikäläisellä on takanaan yhteensä 87. RoPS odottaa 189-senttisestä ja ulottuvasta Ikäläisestä huipputopparia sambialaisen, viime kaudella liigaeliittiin nousseen Stephen Kundan rinnalle.

RoPSin edustusjoukkueen harjoitukset päättyvät Ounashallissa. Tekonurmella kirmanneet miehet lopettavat harjoituksensa loppuverryttelyyn. Ikäläinen tulee juttutuokioon suihkun jälkeen. Huippu-urheilijalla ei ole varaa vilustua. Ikäläinen muutti perheineen Rovaniemelle joulukuussa.
”Olen kyllä tosi hyvillä mielin. On hienoa palata taas pohjoiseen. Minä ja perhe olemme viihtyneet täällä hyvin. Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisälle, sillä mukana on paljon pohjoisen poikia, joten Lapin miehelle sopeutuminen on ollut helppoa.”
RoPS tarjosi parhaan vaihtoehdon koko Ikäläisen perheen kannalta. Ikäläisillä on kaksi poikaa, vanhempi 2-vuotias viikari ja nuorempi vasta neljän kuukauden ikäinen vauva.
”Mummolat ja kaverit ovat täällä lähellä. Jalkapallon ohella on ajateltava myös perheen etua. Nyt ei tarvitse tehdä kompromisseja kummankaan suhteen”, Ikäläinen toteaa.
Ikäläisen Taija-vaimo on Torniosta kotoisin, ja hänkin viihtyy hyvin Rovaniemellä.
”Vaimolla on säpinää kotona kahden pikkuisen kanssa. Toisiin äiteihin ja lapsiin tutustuminen on tapahtunut nopeasti ja perhe viihtyy täällä”, Ikäläinen kertoo.

Ikäläinen on tyytyväinen RoPSin harjoituksiin, vaikka ne ovatkin pyörineet vähillä miehillä suurimman osan talvea. Valmentaja Valeri Bondarenkon toimintaan Ikäläinen on myös tyytyväinen.
”Bondarenko on ainakin harjoitusten perusteella hyvä valmentaja. Hän ohjaa ja neuvoo perusteellisesti sekä on hyvin vaativa. Kritiikkiä kyllä tulee, jos homma ei toimi hänen edellyttämällään tavalla.”
Kriittinen ja vaativa valmentaja on Ikäläisen mukaan hyvä asia.
”Ammattilaisten täytyy toimia ammattimaisesti. Jos harjoitus ei monenkaan yrityksen jälkeen mene kuten pitäisi, niin ei kai siinä silloin pidä päätä silitellä? Urallani on ollut liian monta valmentajaa, jotka eivät ikinä antaneet satikutia, vaikka olisi ollut aihetta. Minusta kritiikki on paikallaan, jos se on perusteltua.”
Ikäläinen myöntää olevansa vaativa itseään ja joukkuekavereitaan kohtaan.
”Annan kentällä aina kaikkeni. En hyväksy sitä, että joku joukkueesta lintsaa.”

Alkavan Liigacupin Ikäläinen näkee tärkeänä valmistautumisena huhtikuun lopussa alkavaa Veikkausliigaa varten. Tulokset eivät ole yhtä tärkeitä kuin pelitavan ja pelisysteemin löytäminen.
”Tärkeintä on saada ajettua sisään joukkueen pelitapa, jota valmentaja haluaa. Tuloksilla ei vielä ole niin väliä, kunhan pelimme saadaan kuntoon, ja sitä harjoitellaan Veikkausliigaa varten. Voitto Liigacupissa kilpikonnapuolustuksella ei ole minusta kovin arvokas”, Ikäläinen linjaa.
”Kauden alussa olemme varmasti iskussa.”

Ikäläinen on jalkapallosukua. Hänen setänsä Jukka Ikäläinen pelasi urallaan 59 A-maaottelua, oli maajoukkueen kapteeni ja valittiin vuoden jalkapalloilijaksi. Jukka Ikäläinen toimii nykyisin PS Kemin päävalmentajana, mutta on valmentanut Suomen A-maajoukkuettakin.
”Jukan valmennuksessa minusta tuli potkupalloilijasta jalkapalloilija, mutta myöhemmin hän on antanut minun rauhassa rakentaa uraani”, Ikäläinen kertoo.

Rovaniemen Palloseura voi olla Ikäläiselle pitkäaikainen seura. Hänen mukaansa ulkomaille lähtö voi olla vielä mahdollista, mutta ei kovin todennäköistä.
”Kun lapset ovat kouluiässä, on viimeistään asetuttava paikoilleen. Jos onnistun RoPSissa, ja joukkue menestyy, voisin pelata täällä vuosia, sillä uraa on toivottavasti vielä paljon jäljellä. Nyt tuntuu siltä, että voisin jäädä vaikka pysyvästi RoPSiin”, Ikäläinen kertoo.

Kuka? Joonas Ikäläinen s.1982 Kemi
Jalkapalloilija/opiskelija
Veikkausliigaottelut: 87
Aiemmat liigaseurat: TP-47, VPS
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Perhe: aviovaimo Taija, lapset Rasmus 2v, Lukas 4 kk.
Harrastukset: elokuvat, lukeminen, jääkiekko kavereiden kanssa
Lempiruoka: Härän sisäfilepihvi aurajuustokermaperunoilla
Juoma: Cokis
Musiikki: Suomalainen rock/pop: Apulanta, Eppu Normaali, Lauri Tähkä (Vaasassa oli pakko oppia tykkäämään)
TV: jalkapallo, Entourage, Lost, House
Elokuva: Taru Sormusten Herrasta-trilogia
Kirja: suosikki Stephen Kingin Vihreä Maili, elämäkertakirjallisuus

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi  

Luettu 1057 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309