ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 helmikuu 2009 10:34

Bondarenko palasi hymypoikiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin sambialaiset testimiehet Godfrey Chibanga (vas.) ja Whiteson Simwanza taistelevat pallosta keskiviikkoillan harjoituksissa Ounashallissa. RoPSin sambialaiset testimiehet Godfrey Chibanga (vas.) ja Whiteson Simwanza taistelevat pallosta keskiviikkoillan harjoituksissa Ounashallissa.

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen virolaisvalmentajan Valeri Bondarenkon kasvoilla karehtii pitkästä aikaa hymy. Bonadarenko ei tunneta minään "mörököllinä", mutta viime viikot ovat olleen valmentajalle hieman tuskaisia. Hän ei ole päässyt tekemään toden teolla sitä työtä, mihin hänet Rovaniemelle palkattiin.

Keskiviikon valoisaan ilmeeseen löytyy hyvä syy. RoPSin liigarinki alkaa vihdoin olla koossa Rovaniemellä. Joukkueen sambialaispelaajista on paikalla jo viisi, joista Whiteson Simwanza ja Godfrey Chibanga ovat aivan uusia tuttavuuksia. Ensi maanantaihin mennessä ryhmä on koossa liki kokonaan, kun passiaan odottelemaan joutunut Stephen Kunda ehtii napapiirille lauantaina ja RoPS-ikoni Zeddy Saileti kaksi päivää myöhemmin. Tänään Rovaniemelle lentää joukkueen eksoottisin testimies, eteläkorealainen maalivahti Jung Hyuk Kwon.

- Hienoa, että porukka alkaa olla kasassa. Liigaa ajatellen meillä on ihan tarpeeksi aikaa valmistautua, paljon enemmän kuin viime vuonna, muisteli Bondarenko pikakomennustaan Rovaniemelle vasta pääsiäisen jälkeen.

- Liigacupin avausotteluun on aikaa viikko ja siinä ajassa ei luonnollisesti ihmeitä tehdä. Meillä ei ole tällä hetkellä vielä riittävästi pelaajia ja pelityyliä ei viikossa hiota kuntoon.

Nopealla yhteenlaskulla Bondarenko löysi keskiviikon harjoituksista 13 pelaajaa.

- Viikonvaihteen jälkeen vahvuus on 15-16 miestä. Näillä näkymin tulemme tarvitsemaan liigacupiin muutaman pelaajan Kemijoki Akatemian joukkueesta. Olen nähnyt heidän pelaamistaan kahdeksan ottelun verran ja siellä on ihan potentiaalisia tyyppejä liigajoukkuetta ajatellen. Heille on luvassa näytön paikkoja, näki Bondarenko, joka on osallistunut Mika Lumijärven parina Akatemian ja RoPSin B-nuorten valmennukseen.

Tenkula leikataan

RoPSilla on 17 sopimuspelaajaa, mutta sairaslista on turhan pitkä. Uusi oululaishankinta Jarno Tenkula reväytti takareitensä heti ensimmäisissä harjoituksissa ja hänet leikataan tänään. Edessä on useamman kuukauden tauko. Hyökkääjä Juuso Majava loukkaantui 19-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa Turkissa ja on ollut sivussa jo pitempään. Puolustaja Janne Turpeenneimi on sairastanut sitkeää flunssaa kolme viikkoa ja on vasta nyt palailemassa armeijan ja RoPSin vahvuuteen. Pelaaminen ensi viikolla on hyvin kyseenalaista.

- Chileshe Chibwe ei ole loppusyksyn polvileikkauksen jäljiltä vielä pelikunnossa, vaan vetää omaa kuntouttamisohjelmaa, jatkoi Bonarenko vaivaisten listaa.

Mweetwa kunnossa...

Suurin mielenkiinto ennakolta kohdistui sambialaisen maalitykin Nchimunya Mweetwan polven kuntoon. Hän oli viime kauden alussa RoPSin tärkein hyökkääjä, mutta pelit päättyivät jo touko-kesäkuun vaihteessa. Polvi leikattiin ja Mweetwa piipahti kentällä vain parissa loppukauden pelissä.

Mikä on polven kunto nyt? - Se on ihan ok. Pystyn harjoittelemaan normaalisti, ilmoitti tiistaina Rovaniemelle palannut Mweetwa.

Valmentaja Bondarenko oli myös mielissään Mweetwan kuntoutumisesta. - Toivon todella, että "Drogba" pystyy harjoittelemaan kunnolla. Hän on meille tärkeä pelaaja.

Hyökkäysvoimat ovatkin vähissä ennen ensi keskiviikon liigacupin avausta Rovaniemellä jos Mweetwa ei ole vielä pelikunnossa.

- Jaksan olla optimistinen. Jalkapallo on joskus tällaista ja silloin tarvitaan paljon positiivista asennetta, naurahti Bondarenko.

 RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko keskustelee maalitykki Nchimunya Mweetwan kanssa lähiaikojen harjoituksista.

Simwanza täräytteli

RoPSin sambialaiset testipelaajat osoittivat pelimiehen merkkejä heti ensimmäisissä harjoituksissa Ounashallin keinonurmella. Varsinkin maajoukkueessa kahdeksan maaottelua viimeisen vuoden aikana pelannut 24-vuotias Whiteson Simwanza säväytti ruoskamaisilla vedoillaan maalin ylänurkkaan. Olisikohan RoPS saanut nyt varsinaisen "pommittajan" Afrikan tuliaisina? Laukaisuvoimaa ei ole joukkueessa koskaan ollut liikaa.

Simwanza on pelannut viimeksi tammikuun alussa Afrikan maiden Confederation Cupissa, joka on Afrikan maiden mestaruussarjassa toiseksi sijoittuneiden seurojen kilpailu, ja vastaa lähinnä UEFA-cupia. Confederation Cupissa Simwanza edusti Red Arrowsia, joka on hänen kasvattajaseuran Young Arrowsin sisarseura.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1184 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309