ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 helmikuu 2009 22:13

RoPS kysymysmerkki vielä Liigacupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Liigacup pyörii jo täydellä vauhdilla, ja Rovaniemen Palloseura aloittaa oman urakkansa tulevalla viikolla kohtaamalla Turun Interin.

Talouden taantuma on näkynyt talven siirtomarkkinoilla, jotka ovat olleet hiljaiset. Todella suuria kaloja on liikkunut vähän. Liigacupin kärkijoukkueet löytynevät ryhmästä HJK, Honka, TamU ja Lahti, joista Honka, HJK ja TamU ovat jo aloittaneet pelinsä vahvasti. Monet joukkueet, Inter etunenässä, etsivät ja testaavat pelaajia, joten voimasuhteet voivat muuttua vielä cupin aikana ja etenkin ennen Veikkausliigan alkua. Mielenkiintoista on, että useampikin seura on testannut sambialaisia pelaajia. RoPSin näyttämä esimerkki on innostanut muitakin seuroja samoille apajille.

RoPSin pelaajapakka on muuttunut paljon viime kaudesta. Selkeitä liigatason vahvistuksia ovat varmasti Joonas Ikäläinen ja kaiken todennäköisyyden mukaan testissä oleva Whiteson Simwanza. Ikäläinen - Kunda kaksikko on keskuspuolustajien eliittiä tulevalla kaudella. Sambian maajoukkuemies Simwanza on paperilla erinomainen hankinta keskikentän kontrolloivaksi pelaajaksi. Korealainen Jung Hyuk Kwon on kokenut molari, joka on pelannut pitkään kohtuullisen kovatasoisessa Korean liigassa. Viime vuosina pelejä ykkösjoukkueessa on kertynyt vähän, joten tämän testipelaajan sopimusmahdollisuuksia ei voi vielä arvioida. Kovan tason maalivahti on yksi RoPSin tärkeimpiä hankintoja tulevalle kaudelle.

Muut uudet pelaajat omaavat potentiaalia, mutta täyttä varmuutta tasosta ei ole. Nopea ja suoraviivainen Jarno "Tuiran tiikeri" Tenkula on väläytellyt kykyjään, mutta tason vakiinnuttamisen olisi tapahduttava Keskuskentällä. Marko Koivuranta on yksi lahjakkaimmista rovaniemeläisistä jalkapalloilijoista koskaan, ja hän on luonut komean uran liigakentillä. Useamman divarissa ja Kakkosessa vietetyn kauden jälkeen Koivuranta yrittää palata huipputasolle. Lahjakkuus ja taito eivät katoa mihinkään, niinpä Koivuranta voi nousta liigan profiilipelaajaksi. Samaan kastiin voi lukea Jeferson Piresin. On ymmärrettävää, että seura hankkii jo tasonsa aiemmin näyttäneitä pelaajia, mutta monta vuotta "telakalle" olleisiin miehiin liittyy aina riskinsä. Paras tilanne olisi tietenkin silloin, jos uudet pelaajat eivät olisi kysymysmerkkejä, vaan taso olisi taattu.

Jos nuori keskikenttämies Godfrey Chibanga osoittautuu Chanda Mwaban tasoiseksi lahjakkuudeksi, on seuran Sambia-scouttaus taas onnistunut. Toivottavasti myös omat kasvatit Juuso Majavan ja Jussi Inkeröisen johdolla saavat näyttöpaikan. Näytön paikka on myös Valeri Bondarenkolla. Kokenut valmentaja pitää hyviä harjoituksia, mutta pelinohjaaminen voisi olla aktiivisempaa, ja taktinen osaaminenkin jäi viime kaudella piiloon. Liigacupissa Bondarenkolla on aikaa ajaa pelisysteemiään sisään uudistuneen joukkueen kanssa. Toivottavasti peli perustuu edelleen hyökkäävään taitojalkapalloon, lyhytsyöttöpeliin ja vahvaan keskialueen prässiin. Mika Nurmelan mukana lähti johtajuutta, uudeksi johtohahmoksi kentällä noussee Ikäläinen. Toppari on asenteensakin puolesta rautainen ammattilainen.

RoPS ei vielä ole valmis tulevaan kauteen. Joukkue kaipaisi vielä monipuolisen puolustajan ja hyökkääjän. Toivottavasti seura kaappaisi vielä suomalaisen profiilipelaajan. Pelilliset tarpeet ovat ilmeiset, ja lisäksi kotimainen kovan luokan nimi nostaisi uskottavuutta ja seuran imagoa uudelle tasolle.

RoPSin lohko on kova, ja viime kauden liigasijoituksiin peilaten, saman alemman keskikastin joukkueita ovat vain IFK Marienhamn ja sarjanousija JJK. Viime kaudesta poiketen rovaniemeläistä jalkapalloyleisöä hemmotellaan kolmella kotiottelulla, kun uudistettu Ounashalli kelpaa liigan olosuhdekonklaaville pelipaikaksi.

Käytännössä Liigacup onkin RoPSille tuntuman hakemista, ja joukkueen yhteen hitsaamista, mutta silti Ounashallissa RoPS on ennakkosuosikki JJK:ta ja Mariehamnia vastaan. Varsinaiset pelilliset ja tulokselliset tavoitteet ovat kuitenkin Veikkausliigassa.

Puukatsomosta
Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 534 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309