ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 tammikuu 2009 21:27

Jeferson Pires RoPSin paitaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen brasilialaisen, vuonna 1978 syntyneen Jeferson Pireksen kanssa. Monipuolinen Pires pystyy pelaamaan monilla eri pelipaikoilla. Enimmäkseen brassi on nähty laitahyökkääjänä tai piilokärkenä, vaikka hänen alkuperäinen pelipaikkansa onkin laitapuolustaja. Pireksen kasvattajaseura on Gremio, josta muun muassa Ronaldinho on lähtöisin.

Pires tuli jo vuonna 2001 Suomeen ja Porin Jazzin liigajoukkueeseen. Jazzissa mies pelasi 17 ottelua. Pires edusti AC Oulua useita vuosia Ykkösessä ja pelaamassaan 82 ottelussa viimeisteli 32 maalia. Viime kauden Pires vietti kotimaassaan Brasiliassa ja pelasi maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla Joinville E.C. seurassa.

Pires oli tyytyväinen siirtoonsa Rovaniemelle.
- Asun vakituisesti Oulussa, joten Rovaniemi oli lähin liigapaikkakunta. RoPS on minulle tuttu vuosien varrelta kovana vastustajana ja lisäksi olen aiemmin pelannut yhdessä RoPSin Marko Koivurannan ja Jarno Tenkulan kanssa.
Jeferson kertoo parin muun liigaseuran olleen häneen yhteydessä, mutta RoPS oli jo tuttu seura ja myös läheinen sijainti vaikutti valintaan. Pires muuttaa Rovaniemelle, mutta hänen vaimonsa jää Ouluun.
- Parinsadan kilometrin välimatka ei ole ongelma, sen matkustaa nopeasti. Olen 15 000 kilometrin päässä synnyinkaupungistani, joten eiköhän Oulun ja Rovaniemen välimatkaan sopeudu, Pires nauraa.

Pires tiedosti edessä olevat haasteet.
- Minun täytyy harjoitella kovaa ja olla hyvässä kunnossa, jotta pystyn auttamaan uutta seuraani. RoPS on yleensä ollut liigan alemman kastin joukkue, mutta nyt pyrimme vakiinnuttamaan paikkamme ylempänä sarjataulukossa.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli tyytyväinen siirron varmistuttua.
- Pires on juuri kaipaamamme pelaaja. Hän on taitava ja sopii meidän pelaavaan tyyliin. Olen seurannut miehen otteita jo vuosia, ja Oulussa hän oli vakuuttava. Hän on meille sikälikin tärkeä, että pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla, sillä rinkimme on edelleen kapea, Kiistala kertoo. RoPS etsii vielä 2-3 uutta pelaajaa eli maalivahtia, puolustavaa keskikenttämiestä ja mahdollisesti hyökkääjää.
- Juuri hankkimamme Godfrey Chibanga on 19-vuotias lahjakkuus ja tulevaisuuden lupaus keskikentällemme. Kuitenkin etsimme vielä kokenutta puolustavaa keskikenttämiestä, Kiistala kertoo RoPSin lähiaikojen suunnitelmista.

© 2009 RoPS  

Luettu 858 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309