ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 tammikuu 2009 10:05

RoPS evakkoon Susivoutiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Susivoudin kenttä palvelee tulevalla kaudella Rovaniemen Palloseuraa kotiareenana ainakin heinäkuun lopulle. Alueelle tuodaan mm. siirrettäviä katsomoita. Susivoudin kenttä palvelee tulevalla kaudella Rovaniemen Palloseuraa kotiareenana ainakin heinäkuun lopulle. Alueelle tuodaan mm. siirrettäviä katsomoita.

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden Veikkausliigan kotiotteluista pelataan noin puolet vara-areenalla. Keskuskentän remontti siirtää kotipelit heinäkuun loppuun asti Susivoudin kentälle.

Virallisissa papereissa RoPSin varakentäksi on merkitty Saarenkylän tekonurmi, mutta RoPS on neuvotellut Rovaniemen kaupungin kanssa Susivoudin virittämisestä liigaotteluareenaksi. Asiasta on informoitu myös Veikkausliigaa.

- Hankkeelle on näytetty vihreää valoa ja sen eteen tehdään nyt töitä. Meidän kannalta Susivoutiin on helpompi rakentaa väliaikaiset olosuhteet Saarenkylään verrattuna. Katsojille saadaan kotoisammat ja mukavammat olot. Uskon ja luotan, että evakkopaikasta tulee viihtyisä ja tiivistunnelmainen pelipaikka, näki RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Ottelupaikka tietää RoPSillekin lisää talkoita. Susivoudin reunalla on tuotava väliaikaisia katsomoja, sillä ainoaan kiinteään katsomoon mahtuu istumaan vain 400 henkilöä. Kiistalan mukaan istumapaikkoja on tarkoitus saada reilu 1000.

Kiistala ei näe ongelmaksi edes Susivoudin parkkialueita. Viereinen hiekkakenttä sopii autojen parkkeeraukseen, samoin Rantavitikan koulun piha-alue.

- Näistä asioista on vielä tarkemmat neuvottelut käymättä.

Peliareenaksi tulee Susivoudin ns. ykköskenttä. Kiistala muisteli, että kentällä on joskus aiemmin pelattu mm. SM-karsintasarjan otteluita. Susivouti on aiemmin ollut myös amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan näyttämönä.

Yleisö on Susivoudissa sään armoilla, sillä katettuja tiloja ei ole. Saarenkylässä tilanne on samanlainen.

Kolme vieraspeliä alkuun

RoPS aloitta jalkapallon Veikkausliigan kolmella vierasottelulla. Liiga-avauksessa 19. huhtikuuta RoPS matkustaa Pietarsaaren Jaron vieraaksi. Sitä seuraavat liiganousija JJK:n kohtaaminen Jyväskylässä 23.4. ja FC Lahden kohtaaminen 29.4.

Ensimmäisen kotiottelunsa RoPS pelaa hallitsevaa liigamestaria FC Interiä vastaan 7. toukokuuta. Kolme päivää myöhemmin Rovaniemelle tulee IFK Mariehamn. Näillä näkymin RoPS pelannee kuusi ensimmäistä kotiotteluaan Susivoudissa.

- Kaupunki haluaa rakentaa keskuskentän lämmitettävän keinonurmikentän kunnolla ja se ei tapahdu ihan hetkessä. Mitään tarkkaa työaikaa ei ole annettu, joten evakkoajan päättyminen on vielä hämärän peitossa. Meillä on tv-ottelu Rovaniemeltä 13. heinäkuuta (RoPS-Jaro), mutta remontti voi mennä sen yli, Kiistala kertoi.

RoPS päättää kautensa pitkästä aikaa Rovaniemellä, sillä 17. lokakuuta vastassa on Kuopion Palloseuran. Viimeisen ottelun pelaamisen kotona varmistaa keskuskenttä lämmitettävä tekonurmikenttä sekä viime kesänä rakennettu valaistus.

Sambian kone täyttyy

RoPSin liigajoukkue on toistaiseksi harjoitellut Rovaniemellä varsin vähäväkisenä. Valeri Bondarenkon ryhmässä onkin ollut enemmän junioreita kuin lopullisen liigajoukkueen pelaajia.

Tilanne muuttuu helmikuun alkupuolella, kun joukkueen sambialaiset (Chanda Mwaba, Stephen Kunda, Nchimunya Mweetwa, Chileshe Chibwe ja Zeddy Saileti) palaavat napapiirille. Tulospäivä on tällä tietoa 10.2. Juuri 40 vuotta täyttänyt pelaava kakkosvalmentaja Saileti tulee viikkoa myöhemmin.

Ensimmäisen lastin mukana pitäisi olla myös uusia pelaajia. Jouko Kiistalan mukaan tulossa on varmuudella nuori puolustava keskikenttämies Godfrey Chibanga, joka on listattu myös liigacupin kokoonpanoon.

- Lisäksi työn alla on keskikenttäpelaaja, kärkimies sekä maalivahti. Osa voi tulla suoralla sopimuksella, osa testattavaksi.

Sambialaispelaajia on liikekannalla Suomeen mahdollisesti enemmänkin. Ainakin Inter Turulla on ollut testattavana kolme miestä Moskovassa tiistaina päättyneessä turnauksessa.

He ovat toppari Francis Kasonde, laitapakki Emmanuel Mbola sekä keskikenttämies William Njobvu.

RoPS aloittaa liigacupin juuri Interiä vastaan Ounashallissa 18. helmikuuta.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1568 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309