ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 marraskuu 2008 10:30

Mika Nurmela siirtyy AC Ouluun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran viime kauden hankinnat eivät ole pelissä ensi kaudella. Mika Nurmela (oik.) teki sopimuksen AC Ouluun, Daniel Bauer (vas.) palasi Saksaan kuntouttamaan jalkaansa ja Vladimir Kulikin (Nurmelan takana) sopimus purettiin ennen kauden loppua. Lisäksi joukkueen ovat jättäneet Titi Essomba, Antti Uimaniemi ja Phillip Edeipo. Rovaniemen Palloseuran viime kauden hankinnat eivät ole pelissä ensi kaudella. Mika Nurmela (oik.) teki sopimuksen AC Ouluun, Daniel Bauer (vas.) palasi Saksaan kuntouttamaan jalkaansa ja Vladimir Kulikin (Nurmelan takana) sopimus purettiin ennen kauden loppua. Lisäksi joukkueen ovat jättäneet Titi Essomba, Antti Uimaniemi ja Phillip Edeipo.

Rovaniemen Palloseuran viime kauden kapteeni Mika Nurmela vauhdittaa ensi kaudella liiganousua havittelevaa AC Oulua. Seuran solmi Nurmelan kanssa monivuotisen sopimuksen. Nurmela siirtyy AC Ouluun sekä pelaajaksi että myös urheilutoimenjohtajan tehtäviin.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävälle Nurmelalle siirtyminen Ouluun tarkoittaa paluuta kotikaupungin joukkueeseen. Nurmela pelasi Oulussa viimeksi kaudella 2006, jolloin hän esiintyi AC Oulun riveissä kahden ottelun verran. Nyt edessä on kuitenkin pysyvä paluu.

Sopimus on 2+2-vuotinen eli seuraavien kahden kauden ajan parhaiten keskikentällä viihtyvän Nurmelan rooli on ennen kaikkea kentällä, ja sen jälkeen tarkoitus on siirtyä päätoimisesti AC Oulun urheilutoimenjohtajan tehtäviin. Urheilutoimenjohtajan tehtävät Nurmela aloittaa kuitenkin hiljalleen jo ensimmäisen vuoden aikana.

"RoPS oli hyvä haaste"

- Lähtökohta viime kauden jälkeen oli se, että haluan edelleen jatkaa peliuraani. Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta nyt tuntui, että on oikea aika palata Ouluun. Meillä on seuran kanssa pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka mukaan tulen lähivuosina olemaan osa seuran organisaatiota myös urheilutoimenjohtajan roolissa, Nurmela kertoo.

- Viime kaudella Rovaniemen Palloseura oli hyvä urheilullinen haaste, ja sellaisen kaipasin myös ensi kaudeksi. Koen, että AC Oululla on nyt realistinen mahdollisuus saavuttaa liiganousu ja se tavoite potkii minua myös henkilökohtaisesti eteenpäin, jatkaa Nurmela.

Myös RoPS neuvotteli Nurmelan kanssa jatkopestistä, mutta viime kaudesta poikkeavalla sopimusmallilla. RoPS halusi, että Nurmela olisi ollut selvästi enemmän mukana joukkueharjoituksissa. Päättyneellä kaudella joukkueen kapteeni oli enemmän "matkalaukkupelaaja".

- Nurmela kuitenkin hoiti ruutunsa sovitulla tavalla, myönsi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala. Nurmela ilmoitti seuraratkaisustaan Kiistalalle keskiviikkoaamuna.

Johtajaksi kentälle

AC Oulussa kokenut, oululainen jalkapallomies, otetaan ilomielin vastaan.

- Nyt saamme hänen kokemuksensa ja tietotaitonsa jälleen oululaisen jalkapallon käyttöön.

- Viime kausi osoitti, että kaipaamme pelillistä johtajaa kentälle, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

- Tunnen Nurmelan pikkupojasta asti ja hänen asenteensa on aina täysi sata. Nure oli viime kaudellakin Veikkausliigan kärkipelaajia, Malinen näkee.

Oulun Luistinseuran kasvatti pelasi maajoukkueuransa aikana 71 A-maaottelua Suomen paidassa ennen kuin päätti maajoukkue-edustuksensa tammikuussa 2008.

Veikkausliigassa Nurmela on edustanut FC Hakaa, TPS:aa, HJK:ta sekä viime kaudella RoPS:aa. Ulkomailla oululainen on pelannut Ruotsissa, Hollannissa sekä Saksassa.

Nurmelan sopimuksen myötä AC Oululla on nyt 14 pelaajasopimusta. Malisen mukaan etsinnässä on vielä 1-2 pelaajaa sekä puolustukseen että hyökkäykseen. LK

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1180 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309