keskiviikko, 26 marraskuu 2008 10:30

RoPS liigacupissa kovempaan alkulohkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura päätyi ainakin ennakolta kovempaan alkulohkoon jalkapallon Liigacupissa, jonka pelit alkavat tammikuun lopulla.

Ykköslohkossa seurana ovat tuore liigamestari ja liigacupin voittanut Inter Turku, liigassa pronssille yltänyt FC Lahti, Turun Palloseura, Tampere United, IFK Mariehamn sekä liigaan noussut JJK Jyväskylästä.

RoPS kohtaa kotiotteluissa IFK Mariehamnin, JJK:n sekä Inter Turun. Vieraskentillä vastassa ovat TamU, TPS ja FC Lahti.

Kakkoslohkossa pelaavat FC Honka, MyPa, FF Jaro, HJK, VPS ja FC Haka.

Lohkot arvottiin tiistaina liigahallituksen kokouksen yhteydessä. Alkulohkovaihe pelataan kahdessa seitsemän joukkueen lohkossa ja molemmista lohkoista neljä joukkuetta etenee jatkopeleihin.

Liigacupin ensimmäinen pelipäivä on 21. tammikuuta. Otteluohjelma valmistuu lopullisesti joulukuussa seurojen neuvoteltua ottelupäivistä. Kunkin seuran koti- ja vierasottelut arvottiin kuitenkin jo lohkoarvonnan yhteydessä.

RoPS joutui pelaamaan viime kauden kaikki liigacupin ottelunsa vieraissa Ounashallin olosuhteiden takia. Sen jälkeen puitteet ovat parantuneet oleellisesti, kun halliin saatiin keinonurmi ja uusi valaistus. RoPS on neuvotellut liigan suuntaan, että viime kauden "matkailuratkaisuun" ei nyt mennä. Kotipelit on tavoitteena pelata Ounashallissa.

Ounashallin ainoa miinus on pienehkö peliareena. KP

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 602 kertaa