ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 marraskuu 2008 18:39

”Huippumenestys kaatui loukkaantumisiin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Nurmela Mika Nurmela

Rovaniemen Palloseura teki menneellä kaudella kaappauksen, kun 71 A-maaottelua pelannut ja vuosia Euroopan kenttiä kiertänyt Mika Nurmela liittyi joukkueeseen. Kapteeni arvioi kulunutta kautta Oulussa hiljaisen lumisateen peittäessä kaupungin vaippaansa. On sopiva aika jalkapallokauden tilinpäätökselle. Päällimmäisenä tunteena on tyytyväisyys joukkueen ja omaan onnistumiseen. Rovaniemi kaupunkina ja rovaniemeläiset ihmiset tekivät myös positiivisen vaikutuksen maailmaa nähneeseen mieheen.

Haaste ja iso rooli houkuttelivat RoPSiin

- Halusin tulla RoPSiin, koska seura tarjosi minulle haasteen. Perinteinen jalkapalloseura oli juuri noussut takaisin Veikkausliigaan, ja siellä oli iso ja johtava rooli tarjolla. Uskon tuoneeni RoPSiin ammattimaisuutta ja kokemusta, Nurmela kertoo. Kentällä Nurmela oli asenteeltaan kivikova ammattilainen, hän vaati itseltään ja joukkuekavereiltaan paljon, eikä säälinyt vastustajaa eikä edes tuomaria.

- Alku näytti hankalalta, kun Tom Saintfietin pesti jäi lyhyeksi. Valmentajan vaihto oli kuitenkin onnistunut, ja Valeri Bondarenko sai joukkueen pelaamaan paremmin ja hyökkäävämmin. Minulle on aina tärkeintä joukkueen etu. Ammattilaispelaajan on aina sopeuduttava valmentajan vaihdoksiin. Ne ovat seuran asioita, jotka eivät pelaajille kuulu. Jokaisen pelaajan piti myös todistaa kykynsä uuden valmentajan silmissä.

Huippumenestys kaatui loukkaantumisiin

Alkukausi sujui RoPSilta erinomaisesti ja jopa mitalisijat olivat joukkueen ulottuvilla.
- Tajusin, että meillä on kasassa joukkue, joka voi pystyä melkein mihin vain. Sitten kapeaa pelaajarinkiämme koettelivat loukkaantumiset ja pelikiellot. Toisaalta mikään liigajoukkue ei kestä Nchimunya Mweetwan ja Daniel Bauerin tasoisten pelaajien loukkaantumisia. Erityisesti Mweetwa on poikkeuksellinen pelaaja, joka saa ympärillään olevat pelaajat pelaamaan paremmin ja tekee itse paljon maaleja. Kyllä minulle jäi sellainen kutina, että ilman loukkaantumisia olisimme taistelleet kärkisijoista. Me emme voineet kokeilla edes keskikentän ryhmitystä, jossa Bauer, Chanda Mwaba ja minä, olisimme yhtä aikaa olleet parhailla pelipaikoillamme, Nure harmittelee joukkueen epäonnea.

Tappiokierteessä joukkueen itseluottamus oli koetuksella, ja Nurmelan mukaan Bondarenko teki pelitaktiikasta ehkä liiankin vaikean joukkueelle.
- Kyllä jatkuvat tappiot nakersivat itseluottamusta ja henkilökohtaisia virheitä tuli. Valmentajakin olisi voinut painottaa yksinkertaisempaa peliä, eikä sekoittaa pelaajien ajatuksia liian vaativalla taktiikalla. Yksittäinen uusi pelaajakin voi vaikuttaa joukkueen itseluottamukseen. Kamerunilainen Ollo tuli joukkueeseen kesken kauden täynnä itseluottamusta ja näyttöhaluja. Hän valoi rohkeutta muidenkin peliin, kapteeni kiittelee.
- En kuitenkaan missään vaiheessa pelännyt sarjapaikan puolesta. Tiesin, että homma on pienestä kiinni ja selviämme kyllä. Voitto HJK:sta oli erittäin makea, ”Nure” myhäilee entisen seuransa kaatamista muistellessaan.

Rovaniemi on hieno paikka

- Oli hienoa saada Keskuskentälle valot ja kuulla, että kenttä remontoidaan ensi kaudeksi. Myös upea yleisö saa arvoisensa kentän. Kannattajaryhmä on hieno, mutta myös tavalliset katsojat elävät voimakkaasti otteluissa mukana, Nurmela kiittelee. Rovaniemestä Nurmelalla on hyvin positiivinen kuva.
- Olen pohjoisen ihminen ja viihdyn välittömien ihmisten seurassa. Oli hienoa, kun ihmiset tulivat kaupungilla kädestä pitäen toivottamaan tervetulleeksi kaupunkiin. ”Nuren” ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki.
- Kauden lopuksi tuntui siltä, että en pelannut viimeistä otteluani. Nälkää jäi vielä eli ura jatkuu, seura on joko RoPS tai AC Oulu, Nurmela päättää salamyhkäisesti.

Markku Saukko
© 2008 Uusi Rovaniemi  

Luettu 703 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309