ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 19 marraskuu 2008 21:38

Joonas Ikäläinen RoPSin paitaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kolme kautta Vaasan Palloseuraa edustanut Joonas Ikäläinen siirtyy ensi kaudeksi Rovaniemen Palloseuraan. Veikkausliigan huipputoppareihin lukeutuva Ikäläinen teki rovaniemeläisseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. VPS:n riveissä Ikäläinen pelasi yhteensä 60 liigaottelua ja onnistui maalinteossa neljä kertaa. Menneellä kaudella hän pelasi kaikki liigaottelut.

Ikäläinen on 26-vuotias kemiläisen FC-88:n kasvatti. Miesten sarjoihin hän murtautui jo 19-vuotiaana kotikaupunkinsa PS Kemin riveissä Kakkosessa. Kemistä lahjakkuus poimittiin Tornion Pallo 47:n liigajoukkueeseen ja kahden kauden jälkeen tie vei Pohjanmaalle. Liigapelejä Ikäläisellä on takanaan yhteensä 87.

RoPS odottaa 189-senttisestä ja ulottuvasta Ikäläisestä huipputopparia sambialaisen, viime kaudella liigaeliittiin nousseen Stephen Kundan rinnalle.
- Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme hyvän kotimaisen pelaajan Kundan rinnalle. Joonas tulee saamaan ensi kaudella ison roolin joukkueessa., RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala toteaa tyytyväisenä.

RoPS paras vaihtoehto perheelle

Joonas Ikäläinen säteili tyytyväisyyttä siirron varmistuttua.
- Olen kyllä tosi hyvillä mielin. On hienoa palata taas pohjoiseen. RoPS tarjosi parhaan vaihtoehdon koko Ikäläisen perheen kannalta. Ikäläisillä on kaksi poikaa, vanhempi 2-vuotias viikari ja nuorempi vasta kahden kuukauden ikäinen vauva.
- Mummolat ja kaverit ovat täällä lähellä. Jalkapallon ohella on ajateltava myös perheen etua. Nyt ei tarvitse tehdä kompromisseja kummankaan suhteen, Ikäläinen toteaa. Perhe muuttaa vakituisesti Rovaniemelle.
- Seurajohdolle voisi viestittää, että 18-vuoden sopimuksella täältä saisi aikanaan kaksi pelimiestä vielä lisää, Ikäläinen nauraa ja viittaa poikiinsa.

Vaasa antoi Ikäläiselle paljon

Vaasan vuosistaan Ikäläisellä on pääosin hyviä muistoja.
- Olen nyt paljon parempi jalkapalloilija, kuin tullessani Vaasaan. Ikäläisen tullessa VPS:n riveihin joukkuetta valmensi Jari Pyykölä. Pyykölän valmennuksessa hän ei tuntenut kehittyvänsä, ja piti joukkueen harjoittelua liian yksipuolisena ja pelitapaa yksinkertaisena.
- Pyykölän silloinen pelitapa sopi paremmin Ykköseen tai Kakkoseen kuin liigaan. Meidät oli silloin aika helppo voittaa, Ikäläinen tuumii.
- Janne Lindberg ja etenkin Tomi Kärkkäinen antoivat valmentajina minulle paljon. Haluan edelleen imeä oppia itseeni ja kehittyä. Kysymys VPS:n tarjoamista jatkomahdollisuuksista vetää ison miehen hiljaiseksi.
- Sopimusta minulle tarjottiin, mutta kyllä neuvottelut jäivät alkutekijöihinsä. Haluaisin antaa tämän asian olla. Minun osaltani kaikki jatkomahdollisuuksista Vaasassa on sanottu, Ikäläinen toteaa lyhytsanaisesti. Vaasan Palloseuran kannattajat saavat Ikäläiseltä kiitosta.
- ”Vepsun” kannattajat ovat todella hienoa porukkaa. Joukkuetta ja pelaajia tuettiin vaikeillakin hetkillä, eikä puukkoa lyöty selkään, vaikka syytä ja tilaisuuksia olisi ollut. Haluan kiittää kannattajia menneistä vuosista, tuore RoPSin mies päättää.

RoPS julkisti nipun pelaajasopimuksia

Myös Jarno Tenkula RoPSiin

Ikäläisen sopimuksen yhteydessä RoPS julkisti myös Jarno Tenkulan siirtymisen Ykkösen AC Oulusta Rovaniemelle. Oululaislähtöinen 26-vuotias laituri on pelannut yhteensä 87 liigaottelua ja edusti kaudella 2006 Vaasan Palloseuraa. Tenkula on edustanut liigassa myös TP-47:ää ja AC Oulua. Veikkausliigassa Tenkula on pelannut 72 ottelua ja tehnyt neljä maalia. Kuluneella kaudella Tenkula oli AC Oulun tehomiehiä viidellä maalillaan ja useilla maaliin johtaneilla syötöillään. Tuiran Pikajuna tuo suoraviivaisuutta ja nopeutta RoPSin laitapeliin. Sopimus on vuoden mittainen.

K-P Syväjärvi jatkaa ja Ville Syväjärvi palaa

RoPS jatkoi 21-vuotiaan maalivahtinsa Kari-Pekka Syväjärven sopimusta vuodella. Kesken viime kauden FC Lynxistä siirtynyt kemijärveläislähtöinen nuorukainen pelasi viime kaudella kolme liigaottelua. Sukunimikaima Ville siirtyi takaisin naapuriseura FC Santa Clausista vuoden sopimuksella. Keskikentällä viihtyvä 25-vuotias Syväjärvi oli viime kaudella Kakkoseen nousseen Santan runkopelaajia. Aiemmin urallaan Syväjärvi on pelannut RoPSin paidassa 29 liigaottelua ja edustanut muun muassa Someron Voimaa Kakkosessa.  

© 2008 RoPS

Luettu 676 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309