ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 marraskuu 2008 11:53

RoPSin Mwaba ja Kunda pelaavat Sambian pääsarjassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran sambialaispelurit Chanda Mwaba ja Stephen Kunda edustavat loppukauden Sambian pääsarjassa pelaavaa Power Dynamosia. Molemmat esiintyivät joukkueen riveissä keskiviikkona, kun kitweläisjoukkue hävisi kotonaan 0-1 sarjan häntäpään Chambishille.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan siirto on osa Power Dynamosin kanssa kehiteltävää yhteistyötä. Jatkossa RoPSin tavoitteena on saada vastavuoroisesti Dynamosin pelaajia Rovaniemelle.

Aloite Mwaban ja Kundan siirtoon tuli sambialaisseuralta, joka maksaa pelaajille myös palkan loppukauden ajalta.

Mwaballa ja Kundalla on RoPSin kanssa voimassaoleva sopimus, mutta Sambian sarjassa tänä vuonna uudelleen käyttöön otettu "guest player"-käytäntö mahdollisti lyhyen siirron.

Uusiokäyttöön otetun pykälän avulla ulkomailla ammatikseen pelaavat voivat edustaa vanhoja seurojaan oman sarjansa tauon aikana.

Viisinkertainen Sambian mestari ja seitsenkertainen cup-voittaja Power Dynamos on tällä hetkellä Sambian sarjassa viidentenä yhdeksän pistettä kärkijoukkue Zesco Unitedin perässä.

Chibwe jatkaa 4 vuotta

RoPSin keskikentän vasemmalla laidalla viime kaudella vahvasti esiintynyt Chileshe Chibwe on jatkanut sopimustaan RoPSin kanssa vuoteen 2012. Kauden viimeiset pelit polvivamman takia sivussa olleen Chibwen vamma osoittautui leikkauksessa pelättyä lievemmäksi.

RoPSin sambialaisista Chibwen, Kundan ja Mwaban sopimukset ulottuvat nyt vuoteen 2012. Lähes koko viime kauden polveaan poteneen maalitykki Nchimunya Mweetwan sopimus on vuotta pidempi.

RoPS etsii pelaajia tulevalle kaudelle sekä Sambiasta että kotimaasta. Parhaillaan seura neuvottelee sopimuksesta kolmen kotimaisen pelaajan kanssa, joista kahden kanssa on päästy jo pitkälle.

Pelaajien tarve Sambiasta otetaan tarkasteluun siinä vaiheessa, kun kotimaisten vahvistusten tilanne on selvillä. RoPSilla on tällä hetkellä yhdeksän pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Pekka Pernu
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 593 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309