ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 lokakuu 2008 10:34

RoPSilla olisi nyt iskun paikka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essomba kuului kauden onnistujiin. Siksi moni näkisi hänet kernaasti RoPS:n paidassa myös jatkossa. Titi Essomba kuului kauden onnistujiin. Siksi moni näkisi hänet kernaasti RoPS:n paidassa myös jatkossa.

Rovaniemen Palloseuralla on takanaan vaiherikas ja osin dramaattinenkin kausi. Nousijajoukkueelle asetettu tavoite, sarjapaikan uusiminen, toteutui lopulta aika helposti, ja 10. sija on kelpo suoritus. Kuitenkin vaikeuksiakin oli yllin kyllin.

Elokuussa tilanne näytti pahalta kotiotteluissa Jaroa ja Hakaa vastaan. Jaro-pelissä ensimmäisen puoliajan hallinta ja maalin johto hukattiin epäonnistuneiden pelaaja- ja kenttäryhmitysvaihtojen jälkeen 1-3 tappioon. Haka-ottelussa nähtiin ensimmäisellä jaksolla erinomainen RoPS, joka meni puoliajalle ansaitussa johdossa, ja Haka oli jo sillassa. Kuitenkin toiselle puoliajalle saapui lammaslauma, joka rätki pitkää palloa keskikentän yli antaen aloitteen täysin vastustajalle. Pitkän pallon pelaaminen täytyi olla valmentajan taktinen ratkaisu puolustaa omaa maalia, joka vain ei mitenkään soveltunut joukkueen ominaisuuksiin. Pelisysteemi näytti hajoavan kuin korttitalo.

Onneksi RoPS teki viime hetkillä onnistuneita taktisia ratkaisuja ja joukkuehenki kaivettiin taas esiin. HJK-otteluun marssi taistelutahtoinen RoPS. "Modernissa jalkapallossa" epäsuosioon joutunut, mutta yhä toimiva liberotaktiikka tilkitsi maalinedustan, ja RoPS löi HJK:n upeasti 2-0. Keskuskentällä koettiin uusien valojen loisteessa hieno jalkapallo-ilta, ja usko sarjapaikkaan palautui. Liigapaikka sinetöityi sitten Kotkassa vakuuttavan esityksen jälkeen.

Valeri Bondarenko jatkaa joukkueen valmentajana myös ensi kaudella. Bondarenkon avauskaudesta jäi kaksijakoinen kuva. Alkukausi meni hyvin, joukkue menestyi ja pelaajat olivat tyytyväisiä kehittäviin harjoituksiin. Oikeastaan KuPS-ottelun jälkeen alkoi hapuilu, joka jatkui aina HJK-peliin asti. Joukkueen ollessa vaikeuksissa, oli suunnan muuttaminen valmentajalle vaikeaa. Bondarenko ei koko kaudella vakuuttanut pelin aikaisella reagoimisellaan ja kyvyillään muuttaa taktiikkaa otteluiden sisällä ja vastata vastustajan taktisiin muutoksiin. Kuitenkin hän täytti seuran tavoitteet ja valmentajan jatkaminen työssään tuo jatkuvuutta joukkueeseen, eli jatkosopimus on kokonaisuudessaan perusteltu.

Toki Bondarenko on tämän kauden aikana vasta tutustunut suomalaiseen jalkapalloon ja vastustajiin sekä varmasti oppinut virheistään. Bondarenko saa mainion aisaparin Zeddy Sailetista, jolla on laaja kokemus, erinomainen taktinen näkemys ja ehdoton auktoriteettiasema suhteessa pelaajiin.

Ensi kauteen RoPS voisi lähteä totuttua suuremmalla satsauksella. Orastava jalkapallobuumi on käytettävä hyväksi ja koottava joukkue, joka taistelee sijoituksista viiden parhaan joukossa. Taloudellisen taantuman merkkien ollessa ilmassa joutuvat monet yritysten sponsoroinnin varassa olevat seurat vaikeuksiin. Perinteisesti RoPS ei ole niin riippuvainen yritysten tuesta kuin monet muut. Viimeksi tämä nähtiin 1990-luvun alussa, jolloin lamavuosina RoPS houkutteli kilpailukykyisillä palkoillaan pelaajia, joilla noustiin mitalikantaan. Nyt olisi iskun paikka.

RoPS pelasi menneen kauden liian kapealla ringillä, eikä tätä virhettä saisi toistaa. RoPS tarvitsee ehdottomasti kovan luokan ykkösmaalivahdin. Stephen Kundan rinnalle tarvitaan toinen toppari. Mika Nurmelan näkisin mielellään edelleen joukkueessa, sillä kapteeni on monikäyttöinen pelaaja useilla pelipaikoilla. Kuitenkaan "Nure" ei ankkurin roolissa ole parhaimmillaan, joten puolustava keskikenttämies on tulevan kauden tärkeimpiä hankintoja.

Koko mennyt kausi meni tehottomuuden kanssa tuskaillessa, niinpä kaksi uutta huippuhyökkääjää on tarpeen. Joukkue tarvitsee siis nykyisten pelaajien jatkosta riippuen 4-7 uutta pelaajaa. Joukkueen runko rakentuu nuorten sambialaisten ympärille, ja toivottavasti samalta suunnalta löytyy pari uutta taituria. Lisäksi pari-kolme suomalaista profiilipelaajaa muodostaisi jo vahvan paketin.

Puukatsomosta
Markku Saukko
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 567 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309