ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 27 lokakuu 2008 11:30

RoPSin liigakausi selvästi plussan puolelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigakausi jäi selvästi positiivisen puolelle toimitusjohtaja Jouko Kiistalan papereissa.

- Joukkue esitti pääsääntöisesti hyvää jalkapalloa ja siihen nähden pisteitä irtosi turhankin vähän. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja meillä tehottomuus konkretisoitui Nchimunya Mweetwan loukkaantumiseen jo touko-kesäkuun vaihteessa. Meillä oli hänen kokoinen aukko maalinteossa koko loppukauden.

- Harva tietää, että Mweetwan polvivamma oli samanlainen kuin Mikael Forsselilla. Sen kuntoon saaminen kesti vuoden. Mweetwa ottaa kuntouttamisen vakavasti ja on ensi kaudella varmasti tärkeä pelaaja meille, näki Kiistala.

Olosuhteet paranivat

Hyvää kaudessa oli Kiistalan mielestä hyvä jalkapallofiilinki Rovaniemellä.

- Se näkyi selvästi kasvaneissa yleisömäärissä, sillä kotiottelujen keskiarvo oli 1850. Se on 500 enemmän kuin Ykkösessä edelliskaudella.

Plussaa oli myös olosuhteiden paraneminen.

- Keskuskentän valot olivat hyvä ja tärkeä alku suuremmalle remontille. Lämmitettävä keinonurmikenttä tukisi koko lajia kaupungissa ja nostaisi keskuskentän käyttöasteen aivan toisenlaisiin lukemiin, Kiistala näki.

Ounashallin remontointi kohentaa harjoitusolosuhteita oleellisesti.

- Hallin uusi pinta on iso asia koko kaupungin jalkapalloilijoille. Meille se merkitsee mm. sitä, että saisimme pelata kaikki liigacupin kotiottelut Rovaniemellä. Asiasta on jo alustavasti sovittu, Kiistala kertoi.

Kolme kärkihankintaa

RoPSin liigajoukkue tulee uusiutumaan ensi kaudelle, sillä kasassa on tällä erää 10 pelaajasopimusta. Liikettä on luvassa molempiin suuntiin.

- Joukkueesta on puolet kasassa, joten töitä riittää. Kolme kärkihankintaa ovat toppari, kontrolloiva keskikenttämies sekä maalintekijä.

- Meillä on kolme kotimaista ehdokasta, joiden kanssa ovat neuvottelut meneillään, Kiistala kertoo.

Julkisuudessa yksi nimi on ollut Norjasta Suomeen palaava puolustaja Tuomo Könönen, joka pelasi aikoinaan pitkän RoPS-pestin.

- Meillä on selvä linjaus, että ensin hankitaan kotimaiset vahvistukset ja sen jälkeen katsotaan Sambian suunta. Sieltä on jo kartoitettu pelaajia, joiden kanssa tarvittaessa neuvotellaan.

"Peiliin katsottava"

Kiistala on pannut ovia kiinni suuntiin, joista ei joukkueeseen vahvistuksen enää hankita.

- Tai ainakin seula tulee olemaan tosi tiukka, hän pehmentää.

Kiistala myöntää, että vedonlyöntiin liittyvät sopupelivihjailut rasittavat seuraa ja syyttömiä aivan turhaan. Sen takia tarvittiin koviakin ratkaisuja.

- Toki tässä on katsottava jokaisen peiliin, niin meidän kuin pelaajia välittävien agenttien. Välillä on tehty huonoa työtä, Kiistala sanoo.

Nurmela ja Titi??

Tämän kauden joukkueeseen profiilipelaajaksi hankitun Mika Nurmelan jatko Rovaniemellä on auki.

- Hän oli mukana muista poikkeavalla sopimuksella ja hoiti osansa hyvin. Emme ole neuvotelleen jatkosta, sillä katsomme miten palapeli alkaa kasaantua. Tämän kauden sopimusmalli ei kuitenkaan onnistu jatkossa. Silti joukkue tarvitsee Nurmelan kaltaisen profiilipelaajan, Kiistala totesi.

Yleisön suosikkipelaajaksi nousseen Titi Essomban jatkaminen napapiirillä on kyseenalaista. RoPS toki haluaisi pitää kamerunilaisen, mutta hän ei ole vielä valmis sopimusta tekemään.

- Titi on antanut ymmärtää, että hän ratkaisee sopimusasiat vasta kevään puolelle. Me emme voi odottaa niin pitkään, Kiistala ilmoitti.

Tämän kauden vierastyöläisistä Philip Edeipon sopimusta ei jatketa, mutta kamerunilainen Ollo on harkinnassa.

Liigajoukkueen rinkiä pyritään laajentamaan edelleen 2-3 "oman kylän pojalla". Kovimman nousun nuoresta kaartista on Kiistalan mielestä tehnyt Janne Turpeenniemi, joka on "kehittynyt huimin askelin".

RoPSin tämän hetken sopimuspelaajat: Stephen Kunda, Chanda Mwaba, Ncimunya Mweetwa, Zeddy Saileti, Chileshe Chibwe, Mika-Matti Maisonvaara, Janne Turpeenniemi, Jukka Yrjänheikki, Juuso Majava, Juha-Pekka Inkeröinen.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 581 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309