ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 lokakuu 2008 21:17

RoPS hakee hyvää päätöstä kaudelleen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kauden viimeisessä ottelussaan RoPS kaatoi Kuopion Palloseuran maalein 0 -1. RoPSin maalista vastasi seuraikoni Zeddy Saileti. RoPS otti Kuopiosta kauden toisen vierasvoittonsa. Sarjanousija päätyi lopulta Veikkausliigassa sijalle 10 keräten 30 pistettä. Suoritus on vähintäänkin tyydyttävä.

RoPS lähti otteluun ilman paineita. Sarjapaikka oli jo aiemmin varmistettu, joten pelaamaan saatettiin lähteä hyvin vapautuneesti. Myös kotijoukkue KuPS pelasi ilman panoksia, sillä karsinta liigapaikasta Viikinkejä vastaan on väistämättä edessä. RoPS oli silti liikkeellä parhaalla käytettävissä olevalla miehistöllään, mutta pakonsanelemia poissaoloja oli melkoinen liuta. Pitkäaikaispotilaat Nchimunya Mweetwa ja Chileshe Chibwe, flunssainen Titi Essomba ja pelikieltoaan sovittanut Philip Edeipo olivat sivussa. Samoin Janne Turpeenniemi joutui jäämään poskiontelotulehduksen kourissa petiin. Kalle Rönkön selkä kramppasi pitkällä bussimatkalla, joten K-P Syväjärvi sai näyttöpaikan maalivahtina. Näin Juha-Pekka Inkeröinen, Juha Majava ja Juuso Majava pääsivät nyt avauskokoonpanoon. Vaihtopenkillä oli vain yksi kenttäpelaaja, Joonas Kiistala. Kenttäryhmityksessä Inkeröinen otti oikean puolustajan paikan ja Ollo pelasi Stephen Kundan rinnalla topparina. Keskikentällä Mika Nurmela pelasi oikeana laitalinkkinä, keskellä olivat Chanda Mwaba ja Zeddy Saileti sekä Mika-Matti Maisonvaara oli vasempana laiturina. KuPS lähti otteluun hyvinkin varamiehisellä kokoonpanolla, sillä valmentaja Kai Nyyssönen halusi säästellä pelaajia ja välttää loukkaantumisia ja pelikieltoja karsintapeleihin. Peräti seitsemän normaalisti avauksessa pelaavaa miestä oli nyt aloituksessa penkillä.

Leppoisaa päätöskierroksen palloilua

Heti ottelun alussa KuPSin Tuomas Rannankari pääsi kokeilemaan Syväjärven torjuntataitoja laukauksellaan, joka ei kuitenkaan nuorta maalivahtia yllättänyt. Pian RoPS sai oman paikkansa, mutta Zeddy Sailetin laukaus viuhui ohi maalin. Ottelun alku oli leppoisaa palloilua, aivan täysillä ei kaikkiin tilanteisiin menty. RoPS hallitsi peliä hienokseltaan ja sai painettua peliä kuopiolaisten kenttäpäätyyn. Painostuksen seurauksena rovaniemeläiset hankkivat useamman kulmapotkun, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään. Erityisesti Mika Nurmela oli pelipäällä ja pyöritti näyttävästi vierasjoukkueen peliä laidaltaan. Molemmat joukkueet pelasivat vapautuneesti, ja tarjosivat yleisölle iloista jalkapalloa. Pakkopullan makua ei pelaajien otteissa näkynyt, vaikka pelistä panokset puuttuivatkin. Monet pelaajat halusivat antaa valmentajalleen näyttöjä jatkosopimusneuvotteluja varten.

KuPS pääsi iskemään ajoittaan vaarallisesti vastaan. Hassan Sesay ja Antti Hynynen pääsivät kokeilemaan samasta maalinedushässäkästä useamman kerran, mutta Syväjärvi esitti huipputorjunnan ja puolustus siivosi irtopallon kulmaksi. Puoliajan lopulla KuPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta sekään ei maalinteossa onnistunut. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Iso Z iski toisella puoliajalla

Toisen puoliajan alussa RoPS sai jälleen otteen pelistä. Reilun 50 minuutin jälkeen RoPS-legenda Zeddy Saileti vei vieraat johtoon kauden viidennellä osumallaan. Maalia edelsi Mika Nurmelan hieno syöttö Juuso Majavalle, joka tarjoili pallon Sailetille rangaistusalueelle. Saileti laukoi lähietäisyydeltä pallon maalivahti Joonas Pöntisen käsien kautta verkkoon. Samalla Zeddy nousi joukkueen sisäisen maalintekijätilaston kärkeen yhdessä Chileshe Chibwen kanssa. Saileti on jälleen tällä kaudella näyttänyt, että ikä on vain numeroita, ja hän ollut yksi joukkueen kantavia voimia.

Hieman myöhemmin Adrian Webster pääsi nokikkain Syväjärven kanssa, mutta RoPS-vahti torjui laukauksen hienosti. Pian RoPS pääsi jälleen tilanteeseen, mutta Pöntinen torjui Chanda Mwaban lähentely-yrityksen. Viimeiseksi vartiksi Joonas Kiistala pääsi kentälle korvaten Juha-Pekka Inkeröisen.

Ottelun loppuajan RoPS hallitsi kenttätapahtumia, eikä KuPS saanut kehitettyä kunnollista loppukiriä. Sarjanousijoiden kohtaamisen päättyessä loppuvihellykseen, lähti KuPS valmistautumaan karsintoihin ja RoPS päätyi sarjassa sijalle 10. Ottelun parhaana palkittiin RoPS-kippari Mika Nurmela.

RoPS-leiri tyytyväinen kauteensa

RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli pelin jälkeen tyytyväinen.
- Kausi on mukava päättää voittoon. Tänään peli oli leppoisaa, mutta olimme selvästi parempia. Etenkin keskialueen syöttöpeli oli ajoittain todella hienoa. Toki virheitäkin sattui ja K-P Syväjärvi torjui pari varmaa paikkaa. Maalimme tuli hienon kuvion päätteeksi, ja on pakko ihailla Zeddyn viileyttä maalipaikoissa. Turpeenniemi oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.
- Kaiken tämän hässäkän keskellä olemme pystyneet keskittymään omaan peliimme ja harjoitteluun. Kymmenenteen sijaan voi olla tyytyväinen, toki tiedämme, että pisteitä olisi ollut enemmänkin otettavissa, Turpeenniemi sanoi viitaten loppukesän ja alkusyksyn pitkään kuivaan kauteen. Turpeenniemi katsoi myös luottavaisena ensi kauteen.
- Tästä on hyvä jatkaa. Uskon, että joukkue vahvistuu ensi kaudelle ja sopimusta vaille olevien pelaajien kanssa neuvotellaan jatkosta. Seurajohto tekee koko ajan kovasti töitä ensi kauden joukkueen rakentamista varten, joukkueenjohtaja päätti.

Markku Saukko

Luettu 505 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309