ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 lokakuu 2008 02:37

RoPS purkaa Kulikin sopimuksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on päättänyt purkaa virolaistoppari Aleksandr Kulikin sopimuksen välittömästi.

Kulik vaihdettiin yllättäen kentältä sunnuntain Veikkausliigaottelussa RoPS – VPS. Vaihtoa edelsi toimitusjohtaja Jouko Kiistalan vierailu RoPSin vaihtoaitiossa. Ottelua ennen esiintyi poikkeuksellista vedonlyöntikäyttäytymistä sekä Veikkauksen että kansainvälisten yhtiöiden kohteissa. Ottelun pelivaihto esimerkiksi kansainvälisessä vedonlyöntipörssissä Betfairissa oli moninkertainen tavalliseen liigaotteluun verrattuna. Kulikin vaihto tapahtui seuran saatua tietää poikkeuksellisesta vedonlyönnistä Veikkausliigan toimitusjohtajalta Jan Waldenilta.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala kertoi sopimuksen purkamisen johtuvan VPS-ottelun vedonlyöntiepäselvyyksistä.
- Tietenkin poikkeuksellinen pelikäyttäytyminen kertoo, että pelistä oli maailmalla jotakin ennakkotietoja, joista meillä joukkueena ei ollut mitään käsitystä. Tällaisten pelikäyttäytymisten takana täytyy olla jotakin vilppiä, mitenkään muuten noin poikkeuksellisia lukemia ei voi selittää. Tässä tapauksessa epäilykset kohdistuvat tiettyyn suuntaan, Kulikin passittaminen pois seurasta on varotoimi, jonka näemme tarpeelliseksi, Kiistala kertoi. RoPS joutui jo elokuussa purkamaan ukrainalaisen maalivahdin Nickolay Pavlenkon sopimuksen myös sopupeliepäilyjen takia.
- Tällaiset tilanteet ovat seuralle kiusallisia, ja siksi meidän on tehtävä tarvittaessa koviakin toimenpiteitä, Kiistala jatkoi.
- Ensi kaudella meillä ei pelaa yhtään venäjää äidinkielenään puhuvaa pelaajaa, sen lupaan, Kiistala päätti painokkaasti.

Kulik pelasi RoPSin paidassa 25 liigaottelua ja teki neljä maalia. Hänen edellinen seuransa oli Viron pääsarjan JK Narva. Aiemmin hyökkääjänä pelannut Kulik ampui FC Floran paidassa kausilla 2001 – 2003 pelaamassaan 41 ottelussa 27 maalia.

Markku Saukko
© 2008 RoPS

Luettu 1101 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309