ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 lokakuu 2008 11:41

Bondarenko raivosi hukattua rankkaria ja väärää ampujaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Mika Nurmelan rankkari tärähtää VPS-maalin ylärimaan maalivahti Henri Sillanpään ulottumattomiin. Nurmela puskee jatkotilanteesta pallon maaliin, mutta se hylätään. RoPS-kapteeni Mika Nurmelan rankkari tärähtää VPS-maalin ylärimaan maalivahti Henri Sillanpään ulottumattomiin. Nurmela puskee jatkotilanteesta pallon maaliin, mutta se hylätään.

Rovaniemen Palloseura ja rangaistuspotku ovat huono yhtälö Veikkausliigan tämän kauden otteluissa Vaasan Palloseuraa vastaan. Kauden viimeisessä kotipelissä RoPS tunaroi rankkarinsa ylähirteen seitsemän minuuttia ennen loppua ja jäi ilman liigapisteitä.

VPS hoiti oman rankkarinsa verkkoon jo pelin 16. minuutilla ja voitti ottelun 0-1 (0-1). Maalin iski Jyri Hietaharju, kun Stephen Kunda oli kaatanut Miika Ekströmin vaarattoman näköisessä tilanteessa.

- Olen erittäin pettynyt, että historia toisti itseään tällä tavalla. Hallitsimme ottelua ja sitten tapahtuu tällaista. Tämä on aivan hullua, bullshit, raivosi RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko.

Virolaisvalmentajan tunteenpurkaus johtui kapteeni Mika Nurmelan rankkariyrityksestä. Nurmela pääsi pilkulle, kun vaasalaisten maalivahti Henri Sillanpää kaatoi läpiajoon päässeen Philip Edeipon. Nurmela täräytti pallon voimalla ylärimaan ja jatkoi sen vielä päällään verkkoon. Erotuomari Jouni Hietala hylkäsi osuman, koska pallo ei ehtinyt välillä osua Sillanpäähän.

Suurin haloo nousi nimenomaan rankkarin ampujasta, jonka piti olla Bondarenkon päätöksellä Zeddy Saileti. Ampujasta neuvottelivat kuitenkin Nurmela ja Chanda Mwaba, joka hutiloi rankkarin ohi maalin vastaavassa kohtaamisessa Vaasassa. Tuolloin maali yliajalla olisi tiennyt tasapeliä.

- Tässä tuli jonkinlainen tietokatkos, sillä en todellakaan tiennyt valmentajan päätöksestä. Tarjosin ampujaksi Chandaa (Mwaba), mutta hän ei halunnut, joten päätin vetää itse, kertoi Nurmela pelin päätyttyä.

Bondarenko myönsi, että valmennusjohto ei kertonut ennen peliä kuka tai ketkä ampuvat tarvittaessa rankkareita.

- Meillä on kaksi pelaajaa, jotka voivat ottaa siitä vastuun. He ovat Chanda Mwaba ja Zeddy Saileti, Bondarenko totesi.

Hukatusta rankkarista huolimatta Nurmela oli kotijoukkueen selvästi nälkäisin maalintekoon pyrkinyt pelaaja.

Komeat kaukolaukaukset hoiti kuitenkin VPS:n hyvä maalivahti Sillanpää. Kalle Rönkkö RoPSin maalissa esti kotijoukkueen suuremmat tappiolukemat.

"Oulu tai RoPS"

Nurmela valaisi pelin jälkeen myös jatkosuunnitelmiaan.

- Ensi kaudesta en ole sopinut vielä mihinkään päin. RoPSin seurajohto ei ole ainakaan toistaiseksi ollut missään yhteydessä. Muista seuroista kyselyjä on tullut paljonkin. Vaihtoehdot jatkolle ovat kuitenkin Oulu tai mahdollisesti RoPS, Nurmela raamitti.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 538 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309