ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 lokakuu 2008 11:18

RoPS paineitta Vaasan kimppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS saa kauden viimeiseen kotipeliinsä vieraita Vaasasta. Kaikki merkit viittaavat viihdyttävään jalkapalloiltaan, sillä molemmat varmistivat liigapaikkansa edellisellä kierroksella. RoPSin paikka varmistui kauden ensimmäisellä vierasvoitolla Kotkassa (2-0). Vaasa puolestaan otti elintärkeät pisteet Jarolta (2-1) ja katkaisi samalla 11 ottelun voitottoman putken.

- Tuska on takana ja piina ohitse. Nyt saa nauttia pelaamisesta, maalailee joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi joukkueen tunnelmia.

- Pelaajat voivat näyttää vahvuuksiaan hieman vapautuneemmin ja ottaa jopa pieniä riskejä. Uskon, että pelistä tulee vauhdikas ja viihdyttävä, sillä Vaasallakaan ei ole enää paineita, Turpeenniemi jatkaa.

RoPSin jalkapallokausi on päättynyt useampana syksynä 2000-luvulla mollivoittoisesti ja tappioiden sävyttämänä. Viime vuoden liiganousu oli toki miellyttävä poikkeus. Nyt RoPSilla on alla kaksi voittoa, sarjapaikka varmistettuna ja tavoite on viedä kausi pulkkaan pistekilinän siivittämänä. Se antaisi mainiot lähtökohdat ensi kaudelle ja jättäisi pelaajille hyvän maun suuhun.

Kauden viimeiset pelit paineettomassa tilassa antaisivat mahdollisuuden kokeilla uusia, kauden aikana varastoon jätettyjä kuvioita, mutta niiden toteutumiseen Turpeenniemi ei kuitenkaan usko.

- Pieniä muutoksia toki avausmiehistöön tulee jo Jannen (Turpeenniemi) pelikiellon vuoksi, mutta uskon, että avausmiehistö on aikalailla sama kuin viimeksi Kotkassa.

RoPSin nuorisokaartista Mika-Matti Maisonvaara (17 v) on saanut kahdessa viime pelissä todella hyvin peliaikaa, ja todennäköisesti peliminuutteja tulee lisää kauden päätöspeleissä. Turpeenniemi pitää mahdollisena, että nuoremmista pelaajista myös Jukka Yrjänheikki (20 v), Juha-Pekka Inkeröinen ja Joonas Kiistala (20 v) saattavat päästä kokeilemaan liigavauhtia vaihtopenkin kautta.

- Joukkue on harjoitellut ihan normaalisti maaottelutauon aikana. Meno on ollut rentoa ja reipasta, vaikka kelit ovat olleet välillä jo kylmänpuoleisia. Jos säät tästä vielä viilenevät, niin viimeisen viikon treenit on parempi siirtää jo Ounashalliin, Turpeenniemi arvelee.

- Oikean pakin tontille on parikin vaihtoehtoa, ja ne ratkaistaan loppuviikon harjoituksissa, Turpeenniemi jatkaa ja viittaa poikansa Janne Turpeenniemen pelikieltoon. Hänen lisäksi sunnuntain pelistä ovat sivussa polvivaivaiset Nchimunya Mweetwa ja Chileshe Chibwe. Mweetwan kanssa RoPS teki alkuviikosta vuoteen 2013 kestävän sopimuksen.

Vaasan riveistä on sivussa pelikieltoaan sovittava puolustaja Maciej Truszczynski.

RoPSin ja VPS:n liigataisto alkaa sunnuntaina Keskuskentällä klo 16.

© 2008 RoPS

Luettu 489 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309