tiistai, 07 lokakuu 2008 10:03

RoPS-leiri helpottunut sarjapaikan varmistumisesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vielä reilu viikko sitten, ennen HJK-ottelua, Rovaniemen Palloseura ja rovaniemeläinen jalkapalloyleisö elivät synkkiä aikoja. RoPS oli pelannut yhdeksän ottelua ilman voittoa ja valunut sarjan kärkipäästä putoamiskamppailuun. Seura- ja valmennusjohdon taktiset muutokset HJK-otteluun, ja joukkueen peli-ilon ja itseluottamuksen löytäminen muuttivat suunnan. HJK kaatui komeasti, ja Kotkassa otettu kauden ensimmäinen vierasvoitto varmisti Veikkausliigapaikan myös ensi kaudeksi.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli FC KooTeePee-ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

- Kyllä nyt lopullisesti helpotti. Tietysti HJK-voitto jo vapautti tilannetta, ja luotin siihen, että lopuista peleistä tarvittavat pisteet tulee. Kuitenkin sarjapaikan varmistuminen jo nyt oli luonnollisesti iso asia, Kiistala totesi.

- Olemmekin nyt erikoisessa tilanteessa, kun joukkueen sarjapaikka on varma jo tässä vaiheessa. Viime kaudellakin roikuimme löysässä hirressä liigalisenssin takia pitkälle tämän vuoden puolelle. Nyt pääsemme rakentamaan ensi kauden joukkuetta kohtuullisen hyvissä ajoin. Esimerkiksi pelaajasopimusneuvotteluissa varmuus sarjapaikasta on iso asia, Kiistala jatkoi.

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi on elänyt joukkueen mukana kauden ilot ja surut.

- Tunnelma on nyt mahtava ja vapautunut. Sarjapaikka varmistui määrätietoisen ja kovan työn tuloksena. Vaikka olimme ajoittain pahoissa vaikeuksissa, emme menettäneet uskoamme missään vaiheessa. Pojat juhlivat nyt tälle joukkueelle tyypillisesti, eli varsin rauhallisesti. Joukkue on koko ajan tiennyt kuuluvansa liigaan, kiitokset pojille, Turpeenniemi hehkutti tyytyväisenä.

RoPS kohtaa Vaasan Palloseuran kauden viimeisessä kotiottelussa 19.10.

Markku Saukko
© Lapin Kansa

Luettu 434 kertaa