tiistai, 07 lokakuu 2008 01:08

RoPS pelaa liigassa myös vuonna 2009

RoPS kukisti FC KooTeePeen maalein 0 – 2. Rovaniemeläisten maaleista vastasivat Titi Essomba ja Juuso Majava. Voitollaan RoPS varmisti paikan Veikkausliigassa myös tulevalle kaudelle.

RoPS matkusti Kotkaan FC KooTeePeen vieraaksi Arto Tolsa-areenalle. Panokset olivat kovat, sillä jo tasapelillä rovaniemeläiset käytännössä varmistaisivat sarjapaikan ensi kaudeksi. Kotkalla ottelussa ei ollut mitään panosta, sillä joukkueen putoaminen Ykköseen oli varmistunut jo aiemmin. RoPS joutui otteluun jälleen siipirikkoisena. Nchimunya Mweetwa jäi kotiin parantelemaan jälleen kipeytynyttä polveaan. Samoin laitakiituri Chileshe Chibwe oli sivussa polvivamman takia. Näin nuori Mika-Matti Maisonvaara sai jälleen tilaisuutensa avauskokoonpanossa. RoPS jatkoi HJK-ottelussa hyväksi havaitulla taktiikalla, eli Stephen Kunda pelasi varmistavana liberona.

Tasainen avausjakso

Ottelun alku sujui kotijoukkueen hallinnassa. Kotka tuli otteluun yllättävän aggressiivisesti ja hyökkäävästi. RoPS hieman yllättyi kotijoukkueen kovasta alusta. Kotkalaisista Olof Hviden-Watson tuntui olevan pelipäällä. Pikku hiljaa ottelu tasoittui, ja vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Maisonvaaraa rikottiin. Seuranneesta vapaapotkusta Mika Nurmela ampui pallon maalin eteen, ja jatkotilanteesta Chanda Mwaba pääsi tälläämään, mutta laukaus viuhui ohi. Kotka loi kuitenkin ensimmäisen vaarallisen tilanteen, mutta Stephen Kunda sai siivottua pallon väljemmille vesille. Philip Edeipo pääsi 20. minuutin jälkeen kokeilemaan Janne Henrikssonin näppien pitävyyttä, mutta Henriksson torjui kudin kulmapotkuksi. Mwaba pelasi keskialueella aktiivisesti ja haki hanakasti laukauksia kohti Kotkan maalia. Valitettavasti juuri pelikiellosta vapautunut sambialainen, nappasi keltaisen kortin jo varttitunnin pelin jälkeen. Peli jatkui tasaisena. Aloite oli RoPSin käsissä, mutta se ei pystynyt hyökkäyksillään murtamaan kotkalaisten puolustusta.

Kotka iski ajoittain vaarallisesti vastaan ja pisti RoPSin puolustuksen ahtaalle. Puoliajan loppuhetkillä ottelun hallinta siirtyi jälleen selvemmin kotijoukkueella ja RoPS oli yllättävän ahtaalla. Janne Turpeenniemi sai varoituksen, ja samalla hänen korttitilinsä täyttyi, ja seuraavaan VPS-otteluun tuli pelikielto. Aivan puoliajan loppuhetkillä RoPS sai vielä maalipaikan, kun Mika Nurmela ampui, mutta Henriksson torjui jälleen. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

RoPS hallitsi toista puoliaikaa- Titi ratkaisi

Toisen puoliajan alussa RoPSin puolustus sekoili pahasti ja päästi Hviden-Watsonin läpi, joka kuitenkin tuhri avopaikan. Pian oli lähes vastaava tilanne toisessa päässä. Edeipo pääsi katkaisemaan kotkalaispuolustajan syötön, mutta Henriksson torjui vedon kulmaksi. RoPS sai otetta peliin ja loi painetta Kotkan puolustusalueella. Noin vartin pelin jälkeen Antti Uimaniemi jätti kentän selkävaivojen takia ja tilalle tuli Zeddy Saileti. Kenttäryhmityksessä Maisonvaara pudotettiin puolustajan paikalle, ja Mwaba laskeutui alemmas keskikentällä. Otteet kovenivat pelin edetessä, ja Mwaba sai pahan kolhun, jota jouduttiin paikkailemaan pitkään. RoPSin painostus kuitenkin jatkui, ja Edeipo pääsi väliin kotkalaisten harhasyöttöön, mutta hukkasi jälleen avopaikan. Tehottomuus maalipaikoissa vaivasi RoPSia jälleen.

RoPSin painostus tuotti tulosta ottelun 73. minuutilla. Chanda Mwaba käänsi pallon kauniisti Titi Essomballe avopaikkaan, eikä kamerunilainen erehtynyt, vaan tinttasi pallon verkkoon. RoPS siirtyi ottelussa riemukkaasti johtoon Titin kauden viidennellä osumalla. Maalin jälkeen RoPS hallitsi kenttätapahtumia. Maali selvästi vapautti rovaniemeläisten peliä. Ottelun loppuhetkillä Edeipo tuli vaihtoon ja hänet korvasi kentällä Juuso Majava. Majava pääsikin kruunaamaan ottelun. Mwaban ja Titin esityöstä Majava vapautui kuudentoista rajalle, ja ampui pallon verkkoon. Taululle syttyivät numerot 0 – 2. Tulos tiesi RoPSin nousua 27 pisteeseen ja Veikkausliigapaikan varmistumista.

RoPS-leiri riemuitsi sarjapaikasta

Ottelun jälkeen RoPS iloitsi voitosta ja sarjapaikan varmistumisesta. Joukkue nousi 27 pisteeseen ja sijalle 10. Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi on elänyt joukkueen mukana kauden ilot ja surut.

- Tunnelma on nyt mahtava ja vapautunut. Sarjapaikka varmistui määrätietoisen ja kovan työn tuloksena. Vaikka olimme ajoittain pahoissa vaikeuksissa, emme menettäneet uskoamme missään vaiheessa. Loukkaantumiset ovat koetelleet meitä pahasti, ja oma pelimme hukkui välissä kokonaan. Onneksi oma pelisysteemi löytyi ja HJK-voitto palautti itseluottamuksen. Pojat juhlivat nyt tälle joukkueelle tyypillisesti, eli varsin rauhallisesti. Joukkue on koko ajan tiennyt kuuluvansa liigaan, kiitokset pojille, Turpeenniemi hehkutti tyytyväisenä.