ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 syyskuu 2008 19:59

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Marika Kotala on yksi RoPS:n Naisjoukkueen tukipilareita. Marika Kotala on yksi RoPS:n Naisjoukkueen tukipilareita.

"Viihdyttävää peliä häviöstä huolimatta"

Mikä?
Su 21.9. RoPS – Haka 1-2 (1-0)

Poroemäntä:
Marika Kotala

Marika Kotala paljastuu pitkän linjan jalkapalloilijattareksi. Marikalla on takanaan pelivuosia 22 ja hän kertoo joskus päättäneen harrastaa jalkapalloa kolmekymmenvuotiaaksi. Nyttemmin hän on pyörtänyt päätöstä ja hän aikoo pelata 30 vuotta! Hienoa kunnianhimoa lajia kohtaan omaava Marika pelaa RoPS:n Naisten joukkueessa, jonka kausi on juuri päättynyt. Yhden vuosista hän tunnustaa pelanneensa Oulussa mutta muutoin on sydän sykkinyt Ropsille! Mukavin muisto omilta pelivuosilta on vuonna 1995 Tanskassa pelattu iso ja kansainvälinen Dana Cup-turnaus. Marikan pelikavereihin lukeutuu myös Tanja Puotiainen, joka seuraa peliä Marikan vieressä. ”Pelejä käydään aina katsomassa tyttöporukalla. Joskus ollaan käyty katsomassa maajoukkueenkin pelejä pienemmällä porukalla.” kertoo innokas pelinainen. Marika kertoo naisten fudiksen olevan lähes samanlaista, kuin miestenkin pelin. Erojakin toki on. ”Miehet on luonnostaan fyysisempiä. Ja taitotaso on laajempaa. Hyviä ja teknisiä naisiakin tietysti löytyy! Ja naiset ehkäpä osaavat toteuttaa valmentajan ohjeita orjallisemmin.” miettii Marika. Ensi vuosi naisten EM-kotikisoineen tulee olemaan iso juttu mimmifudikselle!

Marikan lempijoukkue maailmalta on Manchester United ja hänen mieluisimmat muistot RoPS:n peleistä ajoittuvat RoPS:n kulta-ajoille. ”Pienenä tyttönä olimme iskän kanssa katsomassa europelejä. Lunta oli maassa ja katsojia oli niin paljon että pientä tyttöä pelotti!” muistelee Marika.

Poroerottelu (miten meni)

Ensimmäisellä puoliajalla Haka on ollut yllättävän vaisu. RoPS on kiinni jokaisessa irtopalossa ja rikkoo ja lukee hyvin Hakan peliä. Pirteää peliä. Kulikin maali oli todella näyttävä. ”Jokohan Kulik on RoPS:n tehokkain pelaaja?” Pelaajista myös Titi liukkaine liikkeineen ihastuttaa. Toisella puoliajalla pelin rikkonaisuus nakertaa RoPS:n peliä ja Haka pääsee peliin mukaan ja RoPS:n ohi. ”Onneksi saatiin Mweetwa kentälle! Se taisi ollakin (se vaihto) RoPS:n paras tilanne koko toisella puoliajalla! Pelistä katosi jotenkin ilo eka puoliajan jälkeen!” Viihdyttävää peliä kuitenkin. Hyviä tilanteita puolin ja toisin.

Fiilispohjalta junnujen näyttävä marssi ja uudet valot lämmittävät mieltä koleassa syyssäässä. Valot tuntuvat jopa hieman oudolta (hyvässä mielessä) pelaajalle, joka ei ole niitä tottunut Rovaniemellä näkemään.

Sarvet x 3 - Mweetwan tulo kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen.
Sarvet x 2 - Kirkkaat valot piristää mieltä.
Papanat x 1 - Pistemenetys tekee loppukaudesta kutkuttavan jännän!

Poroparlamentissa yksi RoPS:n kotipelin katsoja analysoi ottelun ja pelaajat. Sarjan toimittaa Pasi Gynther

© 2008 Uusi Rovaniemi

Luettu 1327 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309