ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 syyskuu 2008 03:05

"Usko ei lopu"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS saa kauden toiseksi viimeiseen kotipeliinsä vieraaksi Helsingin Jalkapalloklubin, joukkueen, joka aina sytyttää rovaniemeläisyleisön ja tietysti myös pelaajat.

Keskuskentän iltavaloissa pelattavassa taistossa on panoksia yllin kyllin. HJK janoaa voittoa ja hyvistystä torstain Jaro-tappiolle. Voitto pitäisi klubilaiset tiukasti pronssimitalin syrjässä kiinni, sillä RoPSin viimeksi kaatanut FC Lahti on vain kaksi pinnaa HJK.n perässä.

RoPSille pisteet ovat vieläkin tärkeämpiä tuimassa taistossa sarjapaikasta. VPS, RoPS, MIFK ja KuPS on taulukossa pisteen välein toisistaan ja kvartetista yksi joutuu karsimaan sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan. Kotkan putoaminen on käytännössä varmaa, joskin teoriassa kotkalaiset voivat vielä nousta KuPSin ohi.

RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi myöntää, että syksy on ollut raskas ja voitottaman putken jatkuminen syö  joukkuetta.

- Kyllä meitä koetellaan syvimmän kautta, mutta usko ei lopu. Perjantain palauttavassa harjoituksessa oli virtaa ja reipas meininki, vaikka alla oli tappiopeli ja pitkä junamatka kotiin. Lahdessa alku oli mallikas, mutta sitten jälleen kerran pienenpienet virheet ratkaisivat. Pelillisesti emme olleet niin huonoja kuin mitä tappionumeroista voisi päätellä.

- Tiukasti lähdemme taistelemaan pisteistä ja usko on vahva, että jossain vaiheessa onnikin kääntyy meidän puolelle. Mielenkiintoinen peli on edessä, sillä molemmat joukkueet ovat rämpineet viime kierroksilla. Katsotaan, kumman kantti kestää, Turpeenniemi jatkaa.   Lahden reissu toi RoPSille yhden takaiskun, kun taitavan Chanda Mwaban korttitili tuli täyteen. Sivussa on myös lääkäreiden määräyksestä edelleen Juha Majava, joka palaa vahvuuteen vasta maaottelutauon jälkeen.

- Chileshe Chibwen pelikunto on arvoitus. Se varmistuu vasta sunnuntaiaamuna. Polvi aristaa ja Lahdessa hän tuli vaihtoon toisella jaksolla, Turpeenniemi sanoo.

Sambian kärki Nchimunya Mweetwa kuntoutuu hyvää vauhtia täyteen iskuunsa, mutta Klubi-pelin Mweetwa aloittanee vielä vaihtopenkiltä. Maalivahtiosastolle Turpeenniemi ei odota muutoksia, vaikka Kalle Rönkölle on mennyt viime peleissä muutama yllättävä pomppuveto sisään.

- Kalle on kokenut maalivahti ja hänen taitojaan tarvitaan, Turpeenniemi toteaa.

RoPSin ja HJK:n liigataisto alkaa sunnuntaina Keskuskentällä klo 18.30.

© 2008 RoPS

Luettu 491 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309