ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 24 syyskuu 2008 18:43

RoPS sisuuntuneena Lahteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura lähtee sisuuntuneena hakemaan pistelisää ja kohennusta surkeaan vierasputkeensa, kun joukkue kohtaa torstaina FC Lahden. RoPSilla oli kaikki eväät ottaa voittopisteet Hakalta viime sunnuntaina, mutta pienet asiat käänsivät hyvin alkaneen pelin vieraiden 2-1 -voittoon.

- Haka-peli on ruodittu tarkkaan ja todellakin pienet asiat ratkaisivat. Pari henkilökohtaista virhettä ja selvä tuomarikömmähdys käänsivät ottelun, tuumii RoPSin valmentaja Matti Helin.

Rovaniemeläisiä jurppii vieläkin erotuomari Vesa Hätilän käsittämätön nukahdus Philip Edeipon läpiajotilanteessa. Hakan puolustaja Jani Kauppila repi ja roikkui Edeipon harteilla varmaan 15 metriä selvässä läpiajotilanteessa, mutta tuomarin mielestä tilanteessa ei ollut mitään ihmeellistä. Kaikkien muiden paikalla olleiden mielestä selvempää rankkaritilannetta on vaikea edes kuvitella. Ilmeisesti Rovaniemen Keskuskentän uutuuttaan hohtaneet iltavalot sokaisivat raumalaistuomarin täydellisesti.

- Vastaavasta tilanteesta Tampereella TamU sai rankkarin ja Stephen Kundan ulosajon. Siinä oli paikka 2-0:aan ja se olisi varmaan kääntänyt pelin meille lopullisesti, Helin puhisee ja vakuuttaa, etteivät RoPSin syksyn tappiot johdu kuntopohjan pettämisestä.

- Keskustelimme tästäkin näkökohdasta pitkään valmentaja Bondarenkon kanssa ja totesimme, ettei väitteissä ole mitään perää. Jos pisteitä ei ole tullut, niin ei se ainakaan fyysisen kunnon pettämisestä johdu. Tappioiden taustalla ovat muut syyt ja pienet yksityiskohdat, Helin jatkaa.

Yksi selkeä syy voitottamaan jaksoon on ollut maalitilanteiden hukkaaminen syystä tai toisestä. Hyökkäyspää on huutanut kylmäveristä ratkaisijaa. Sellainen saattaa löytyä Nchimunya Mweetwasta, joka tuli vaihdosta Haka-pelin loppuhtekille. Edellisen kerran polvivammasta toipunut sambilainen oli tositoimissa toukokuun 11:s MyPaa vastaan. Lahdessa Mweetwa saanee jo enemmän peliaikaa, mutta täydessä 90 minuutin pelikunnossa mies ei vielä ole.

- Juha Majava on todennäköisesti edelleen sivussa (flunssa), mutta muilta osin joukkue on terve ja täysin iskukykyinen. Pelejä on vielä riittävästi jäljellä ja kaikki omissa jaloissa. Pari voittoa ja sarjapaikka on varmistettu. Ei tässä mitään paniikkimielialaa ole. Levollisin mielin lähdelle hakemaan pisteitä Lahdesta, Matti Helin vakuuttaa.

Viikko-ottelu ja sunnuntaina odottava HJK-peli pakottavat RoPSin nopeaan matkustusaikatauluun. RoPS lentää torstaina päivävuorolla Helsinkiin ja siitä edelleen bussilla Lahteen. Yöjuna tuo joukkueen takaisin Rovaniemelle jo perjantaiaamuksi.

FC Lahden ja RoPSin pistetaisto alkaa Lahden stadionilla torstaina klo 18.30.

© 2008 RoPS

Luettu 502 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309