ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 19 syyskuu 2008 14:25

RoPS vie Hakan valojen loisteeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliigan loppusuora käynnistyy Rovaniemen Palloseuran osalta valoisissa merkeissä, vaikka sarjatilanne onkin loppukesän myötä ajautunut tukalaksi. Karsintavaara uhkaa, mutta sen RoPS aikoo nitistää hyvässä ajoin ennen päätöskierrosta.

Hyvää oloa nostattavat edellisen kierroksen mainiot otteet, tappioputken katkeaminen ja ennen kaikkea se, että hartaasti odotetut valot loistavat vihdoin ja viimein täydellä volyymilla Keskuskentän kulmissa. Monen rovaniemeläisen iltalenkki onkin viime päivinä kulkenut Keskuskentän kautta, missä valot ovat palaneet yötäpäivää valojen teknisten asennusten (suuntaus, valoteho) vuoksi.

- Valot ovat yksi askel eteenpäin olosuhdeasioissa ja tietysti positiivinen asia Rovaniemen jalakapallolle. Toivottavasti iltavalot saavat myös yleisön liikkeelle. Edessä on tärkeitä pelejä ja kaikki tuki on tukalassa tilanteessa tarpeen, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Valojen loiste ei sinällään tuo Turpeenniemen mukaan sunnuntain Haka-otteluun mitään erityisiä jännitteitä. Esimerkiksi yhtään "valoharjoitusta" ei ole ollut Keskuskentällä eikä joukkue katsonut sitä edes kovin tarpeelliseksi.

- Kenttä on tuttu eikä valojen loiste tuo mitään erikoista. Joukkue on pelannut iltavaloissa monet kerrat, viimeksi viikko sitten Turussa, Turpeenniemi sanoo.

Turun reissulta RoPS nappasi tärkeän pisteen ja katkaisi samalla viiden ottelun tappioputken. Pistettäkin tärkeämpi tuliainen oli Turpeenniemen mukaan pelin loksahtaminen kohdalleen.

- Pelissä oli runsaasti hyviä elementtejä; pallo liikkui, tilaiteita tuli ja joukkueen ilme oli taistelevan positiivinen. Näillä eväillä on hyvä lähteä Hakaa vastaan.

RoPSilla on jäljellä vielä kolme kotiottelua. Hakan lisäksi Napapiirille matkustavat HJK ja VPS. Vieraissa RoPS kohtaa vielä Lahden, Kotkan ja päätöskierroksella KuPSin. Pöytäpelissä RoPSin loppuohjelma näyttää varsin suotuisalta ja sarjapaikan varmistaminen on täysin omien esitysten varassa. Muiden apuun ei tarvitse turvautua.

- Tavoite on varmistaa sarjapaikka kotipelien kautta ennen päätöskierrosta. Jos joukkueen ilme on yhtä positiivinen kuin viimeksi Turussa, niin tavoitteeseen myös päästään, Turpeenniemi uskoo.

RoPS on saamassa Haka-otteluun uusia voimia, sillä koko kesän polvivammaansa parannellut Nchimunya Mweetwa alkaa vihdoin olla jo pelikunnossa. Mweetwa on harjoitellut joukkueen mukana ja sambialaisen pelihalut ovat korkealla.

- Mweetwa saattaa nousta jo pelilistalle, mutta täydessä kunnossa hän ei tietenkään vielä ole pitkän tauon jälkeen. 20-30 minuuttia voisi olla mahdollista, mutta katsotaan rauhassa, mitä loppuviikon harjoitukset tuovat tullessaan, Turpeenniemi tuumii ennen perjantain harjoituksia.

Miehistöstä on varmuudella sivussa Juha Majava, jonka flunssa uusiutui Turun reissulla ja lääkärit määräsivät Majavan harjoituskieltoon. Muilta osin RoPS on täydessä iskussa. Hyvää panosta Turpeenniemi odottaa Philip Edeipolta, jonka harteilta putosi paljon paineita Turun onnistumisen myötä. Edeipossa on aineksia isoonkin rooliin, mutta taidot eivät vain ole putkahtaneet esiin.

Hakalla ei ole enää käytännössä mahdollisuuksia mitalitaistoon, mutta paineettomassa tilassa sen on helppo pelata liigan loppuohjelmaa. Haka on edelleen mukana Suomen cupissa ja pelivireen säilyttäminen on senkin vuoksi tärkeää. Helppoa iltapuhdetta ei RoPSille ole luvassa.

RoPS ja Haka "korkkaavat" Keskuskentän valot virallisesti käyttöön sunnuntaina klo 18.30 alkavassa liigataistossa.

© 2008 RoPS

Luettu 568 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309