ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 syyskuu 2008 11:31

RoPSilla sysimusta elokuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essomban maali oli lopulta laiha lohtu. Titi Essomban maali oli lopulta laiha lohtu.

Rovaniemen Palloseuran pelasi poikkeuksellisen synkän elokuun jalkapallon Veikkausliigassa.

Viidestä ottelusta saaliina oli viisi tappiota ja vain kaksi tehtyä maalia.

Se toinen maali syntyi sunnuntai-iltana IKF Marienhamnin verkkoon, mutta sekin oli laiha lohtu. Saarelaiset voittivat kotiottelunsa 2-1 (1-0) ja nousivat jo kolmen pisteen tuntumaan RoPSista. Liigakarsijan paikalta RoPSin erottaa vielä viisi pistettä.

Kesä on ollut synkkä myös MIFK:lle, sillä RoPS-voitolla joukkue katkaisi 14 ottelua kestäneen voitottoman putkensa liigassa.

Kriisin makua

RoPSin leirissä on kuitenkin kriisin makua siksi saamattomia joukkueen otteet vieraspeleissä ovat.

- Mitään luovuttamismenttaliteettiä ei ole näköpiirissä, mutta pelillisesti ollaan kyllä tuuliajolla. Etenkin joukkuepelaaminen on hukassa. Koko joukkueen puolustuspelissä on kovasti töitä tehtävänä. Nyt on kaksi viikkoa seuraavaan peliin ja tänä aikana on saatava oikeita asioita kasaan, summasi RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Uusia voimia tulee...

Palojen kokoaminen alkaa toivottavasti jo tänään siirtoikkunan sulkeutumispäivänä. RoPSin hiljaiseloa siirtomarkkinoilla on ehditty jo ihmetellä. Moni on epäillyt seuran säästävän rahoja mahdollisiin sakkomaksuihin, jos keskuskentän valot eivät valmistu ajoissa. Siinä olisikin katastrofin ainekset jos RoPS joutuisi pelaamaan jäljellä olevat kolme kotiotteluaan vieraskentällä. Matkapeleistä kun ei ole tällä kaudella vielä yhtään voittoa.

Se tiedetään, että kapealla materiaalilla operoivaan ryhmään on haettu uusia voimia, lähinnä hyökkäyspäähän.

- Toivoa sopii, että jotakin todella tapahtuu. Mistään siirroista ei kuitenkaan kannata puhua ennen kuin paperisota on käyty, suostui Turpeenniemi asiaa kommentoimaan.

Ainoat plusmerkkiset asiat Maarianhaminassa olivat maalivahti Kalle Rönkön paluu sekä se, ettei uusia pelikieltoja tai loukkaantumisia tullut.

Paremmasta joukkueesta ei Maarianhaminassa ollut kuitenkaan epäselvää.

- Kotijoukkue oli selvästi halukkaampi ottamaan pinnat. He olisivat voineet johtaa jo avausjakson jälkeen kolmella maalilla, totesi Turpeenniemi.

Alkurynnistyksessä yksi kotijoukkueen maaleista hylättiin ja toinen tilanne päätyi ylärimaan. Avausjakson yliajalla MIFK kuitenkin iski johtoon. Mattias Wiklöf keskitti ja uusi nigerialaishyökkääjä Akombo Ukeyima taisteli itsensä vapaaksi. Ahtaasta paikasta perinteinen kärkkäri toimi ja saarelaiset siirtyivät johtoon.

RoPSin paras paikka oli kapteeni Mika Nurmelalla, jonka vapaapotku puolen tunnin kohdalla kolahti pystytolppaan.

Toisen puoliajan maalit tulivat nopeaan tahtiin. Ensin Ukeyima vapautti David Carlssonin, joka ujutti Kalle Rönkön alta isännät kahden maalin johtoon.

Essomba kavensi

RoPS tuli peliin mukaan Titi Essomban puskuosuman myötä. Essomba pisti tarkasti Chileshe Chibwen keskityksen verkon perukoille 53. minuutilla.

- Maali syntyi tämän ottelun meidän parhaasta hyökkäyksestä, arvioi Turpeenniemi.

RoPSin Chanda Mwaballa oli juuri ennen kotijoukkueen 2-1 -johtomaalia paikka toisessa päässä kenttää, mutta valmista ei tullut.

RoPS yritti pelin lopussa kehittää kiriä, mutta lähimmäksi lisäosumaa pääsi IFK:n Wilhelm Ingves. Hänen yrityksensä pomppasi tolpasta maalin väärälle puolelle.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski myönsi voiton olleen henkisesti todella tärkeän.

- Nyt tuntuu hyvältä. Ansaitsimme tämän voiton, Lyyski hehkutti.

Voittonsa ansiosta IFK Mariehamn jätti karsijan paikalla olevan ja eilen VPS kanssa tasapelin pelanneen KuPS:n kahden pisteen päähän. RoPS kohtaa maaottelutauon jälkeen Turun Palloseuran Turussa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 542 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309