ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 27 elokuu 2008 11:33

RoPS voi joutua luopumaan viimeisistä kotiotteluistaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän valaistuksen rakentaminen on viivästynyt. Liigalisenssikomitean asettama takaraja on 21. syyskuuta. Keskuskentän valaistuksen rakentaminen on viivästynyt. Liigalisenssikomitean asettama takaraja on 21. syyskuuta.

Rovaniemen Palloseura voi joutua pelaamaan jalkapalloliigan kotiotteluitaan Rovaniemen ulkopuolella, mikäli Keskuskentän valaistus ei ole toimintakunnossa syyskuun 21. päivään mennessä.

Suomen Palloliiton liigalisenssikomitea käsitteli maanantaina Keskuskentän tilannetta, sillä valot eivät valmistuneet alkuperäiseen määräaikaan (24.8.) mennessä.

Lisenssikomitea edellyttää, että valot ovat toimintakunnossa uuteen määräaikaan mennessä, koska olosuhteet eivät salli pelaamista valoitta.

RoPSin tulee lisäksi 5. syyskuuta mennessä ilmoittaa Veikkausliigalle, millä lisenssikelpoisella kentällä se kolme viimeistä kotiotteluaan pelaa, jos Keskuskentällä ei ole määräaikaan mennessä valoja.

Rakennuslupa myöhästyi

Urakoitsijana toimivan Rovaniemen Verkon työpäällikkö Marko Rautio kertoo, että takarajaa yritettiin siirtää 26. päivälle syyskuuta.

- Täysillä saadaan painaa pitkää päivää, että 21.syyskuuta valaistus olisi kunnossa. Kaikkemme teemme sen eteen.

Raution mukaan työn viivästymiseen on vaikuttanut muun muassa rakennusluvan myöhästyminen.

Lupa tuli Rovaniemen Verkolle vasta huhtikuun lopussa, kun se alkuperäisen aikataulun mukaan piti olla heillä jo helmikuun lopussa. Lisäksi Kiinasta laivalla tuotujen mastojen arvioitu toimitusaika oli 10 viikkoa, mutta se venyi 14 viikkoon muun muassa myrskyjen takia. Myös sähkönjakokeskusten hankinnassa oli viivästyksiä.

Lisäksi työt jouduttiin keskeyttämään Keskuskentällä järjestetyn puolustusvoimien valatilaisuuden vuoksi.

Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Rauno Ylipaavalniemi kertoo, että Palloliittoa on tiedotettu kirjeitse 2-3 viikkoa sitten, että 75 prosenttia työstä on tehty, eikä sitä jätetä kesken.

- Tolpat ja valot pannaan pystyyn, se on sataprosenttisen varmaa.

RoPS sijaiskärsijänä

Lisenssikomitea päättää seuraavassa kokouksessaan viivästymisestä johtuvista mahdollisista uhkasakoista ja muista sanktioista, mikäli valaistus ei valmistu ajoissa. RoPSille asetettu alkuperäinen uhkasakko viivästymisestä oli 75 000 euroa.

Uhkasakkoa ei pantu täytäntöön, sillä seura ja kaupunki informoivat Palloliittoa viiveestä hyvissä ajoin.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva ymmärtää lisenssikomitean päätöksen ja kovat ehdot.

- Se on alkuperäisen päätöksen mukainen ja kuukausi on nyt saatu lisäaikaa.

RoPSilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa rakentamisen aikatauluun, vaan se on tilanteessa Nivan mukaan täysin matkustajan roolissa. Kuitenkin taloudellinen vastuu on täysin seuralla, mikäli Palloliitto rankaisee viivästyksistä sanktioilla.

- Kaupungilla on tässä vain maine pelissä, mutta ei myöhästyminen kaupungillekaan paras pr-tapahtuma olisi.

Nivan mukaan RoPS voi joutua hakemaan lisenssikelpoista pelipaikkaa Oulusta, Torniosta tai Kemistä.

- Yhtenä vaihtoehtona on myös otteluiden pelaaminen vierasjoukkueen kotikentällä.

Pekka Pernu
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 693 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309