ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 elokuu 2008 11:52

Jaro masensi tehottoman RoPSin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSilla oli Aleksandr Kulikin maalin jälkeen useita tilaisuuksia ratkaista ottelu. Philip Edeipo ei päässyt tätä lähemmäksi. RoPSilla oli Aleksandr Kulikin maalin jälkeen useita tilaisuuksia ratkaista ottelu. Philip Edeipo ei päässyt tätä lähemmäksi.

Virolaistoppari Aleksandr Kulikin maali Zeddy Sailetin vapaapotkusta sekä Ollon ja Kari-Pekka Syväjärven kotidebyytit. Paljon muuta positiivista RoPSin esityksessä ei sunnuntaina Keskuskentällä ollut.

Tappio yhdelle päävastustajista oli erityisen karvas, sillä viisi ottelua voitotta pelannut RoPS päästi ottelun vähemmän pelanneen Jaron jo pisteen päähän sarjataulukossa. KuPSiin ja karsintaviivaan on sentään vielä seitsemän pistettä.

- Meillä on juuri nyt vaikea tilanne. Tämä oli ehkä kauden huonoin pelimme, RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko sai sanotuksi.

Saileti ampui ylärimaan

RoPSin olisi pitänyt iskeä useampikin maali Jaron Antti-Jussi Karnion taakse jo ensimmäisellä puoliajalla. Titi Essomba, Kulik, Philip Edeipo ja Chileshe Chibwe tuhlasivat paikkansa kuitenkin vuoron perään.

Ennen kaikkea RoPSin keskikenttä kaipasi selvästi pelikieltoa kärsineen kapteeni Mika Nurmelan energiaa. Ollo katkoi mallikkaasti keskikentän pohjalla, mutta viimeinen terävyys puuttui kotijoukkueen otteista liukkaalla kentällä.

Chibwe pelasi Sailetille vielä avopaikan toisen puoliajan alkupuolella, mutta ylärimaa lähemmäs ratkaisevan tuntuista 2-0-johtoa RoPS ei lopulta päässyt.

 Kamerunilainen Ollo debytoi RoPSin keskikentän pohjalla.

Hyyrynen ratkaisi

Jaro ei tilanteitaan sen sijaan tuhlaillut. Ensin Antti Uimaniemi kaatoi vaihdosta kentälle tulleen Jussi Roikon rangaistusalueella, ja yleisön silmätikkuna ollut Mikko Hyyrynen hiljensi kotikatsomon pilkulta.

Toisen maalin järjestelivät Jaron illan hahmot. Sebastian Mannström vapautti Hyyrysen vasemmalta, ja Roiko viimeisteli Jaron johtomaalin. Jussi Aallon maali lopussa oli pelkkää kosmetiikkaa.

- Oltaisiin hyvin voitu olla tauolla 0-3-tappiolla. Pallo pomppi tänään meille, Jaron luotsi Laurikainen iloitsi.

- Jaro ansaitsi voittonsa. Me kaaduimme tänään henkilökohtaisiin virheisiin, Bondarenko puolestaan totesi.

Turpeenniemi ulos

Osansa ottelun ratkaisussa oli myös erotuomari Ville Järvenpäällä. Järvenpää jakoi ottelussa kaikkiaan yksitoista keltaista korttia ja heilautti kahden keltaisen myötä punaista kotijoukkueen Janne Turpeenniemelle.

Toisen puoliajan alussa Järvenpää varoitti RoPSin Chanda Mwabaa, Juuso Majavaa ja Turpeenniemeä viiden minuutin sisään, joista kaksi viimeistä vähintäänkin kyseenalaisesti.

- Jonkin sortin ennätys tuo täytyy olla, ihmettelivät Jaron valmentaja Mika Laurikainen ja Mikko Hyyrynenkin korttien määrää.

RoPS kohtaa seuraavassa ottelussaan IFK Mariehamnin vieraskentällä tämän viikon sunnuntaina. Siihen mennessä RoPSilla voi hyvinkin olla tarve vahvistaa maalivahtiosastoaan jälleen kerran, sillä Kalle Rönkön sormivamma ei ole parantunut toivotulla tavalla.

Maalivahdin lisäksi RoPSin hyökkäyspää huutaa kipeästi luotettavaa maalintekijää.

Pekka Pernu
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 893 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309