ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 elokuu 2008 23:07

RoPS uusi mies Ollo heti avaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin tuorein hankinta, kamerunilainen Patrice Ollo N´doumba debytoi kotiyleisön edessä sunnuntain tärkeässä pistetaistossa Pietarsaaren Jaroa vastaan. Ollo ottaa keskikentällä pelikiellossa olevan Mika Nurmelan vaativan tontin hoitaakseen. Ollo on ehtinyt olla vain muutamassa harjoituksessa mukana, mutta pelimiehen taidot vakuuttivat nopeasti valmennusjohdon.

- Hänella on varmasti motivaatio kohdallaan, sanoo RoPSin kakkosvalmentaja Matti Helin Lapin Kansan ennakkojutussa.

22-vuotiaalla ja 183-senttisellä Ollolla on kokemusta Suomen liigasta Vaasan Palloseuran riveistä viime kaudelta, joten liigavauhti ei ole kamerunilaiselle mitenkään outoa. Tämän kauden Ollo pelasi ennen Rovaniemelle tuloa Kakkosen pohjoislohkon FC Oulun Pallossa.

RoPS-rivistön vahvistuminen vantteralla keskikenttämiehellä on tervetullut uutinen sinivalkoisten leiriin. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat sotkeneet RoPSin kuvioita elokuussa pahemman kerran, mutta Jaroa vastaan rivit saadaan jo hieman parempaan ojennukseen. Ennenkaikkea puolustuslinjan palautuminen tuttuun kuosiin antaa uskoa ja uutta virtaa rovaniemeläisille.

Stephen Kunda palaa pelikiellosta topparin tontille Aleksandr Kulikin rinnalle ja Kundaa viimeksi tuurannut Janne Turpeenniemi siirtyy takaisin oikean laitapakin tontille. Täydet minuutit tälle kaudelle pelannut Antti Uimaniemi jatkaa toisessa laidassa.

- Kundan paluu selkeyttää varmasti pelaamista ja kokoonpanoa on hiemen helpompi rakentaa, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

- MyPa-peli oli viimeksi jo varsin hyvää ja selvästi parempaa. Vain maalit jäivät puuttumaan. Suunta on selkeästi ylöspäin pienen pohjakosketuksen jatkeeksi. Sen on aistinut harjoituksissa, joissa on ollut jälleen hyvät fiilikset ja tekemisen meininkiä, Turpeenniemi hehkuttaa.

Kundan ohella myös Titi Essomba palaa joukkueen vahvuuteen pienen polvitällin jatkeeksi. Essomba väänsi polveaan edellisessä Honka-pelissä, mutta mies selvisi pahan näköisestä tilanteesta säikähdyksellä. Sitä vastoin saksalainen Daniel Bauer odottaa pääsyä olkapääleikkaukseen ja kausi on sitä myöten ohi.

- Nchimunya Mweetwan tilanteessa ei ole oleellista muutosta. Hän ei edelleenkään pysty harjoittelemaan täysillä, Turpeenniemi sanoo.

Maalivahtiosastolle kuuluu parempaa, kun Kalle Rönkkö palasi harjoitusvahvuuteen reilun kuukauden sairaslomalta. Täysin varmaa ei kuitenkaan ole, torjuuko Rönkkö Jaro-pelissä, vai jatkaako Anjalankoskella debytoinut Kari-Pekka Syväjärvi tolppien välissä. Valmennusjohto ei ole sanonut vielä lopullista sanaa, mutta vaaka kallistunee Syväjärveen, joka pelasi viimeksi kelpo ottelun ensikertalaiseksi.

RoPS ja Jaro tasasivat keväällä pisteet Pietarsaaressa 1-1 -lukemin.

Joukkueiden eroa on taulukossa neljä pinnaa, mutta Jarolla on pelaamatta edelliseltä kierrokselta peruuntunut Maarianhamina-peli. Pisteet ovat molemmilla enemmän kuin tärkeitä sarjassa säilymisen kannalta. Otteitaan parantanut KuPS on vielä karsijan paikalla, mutta vain seitsemän pinnaa RoPSia perässä. Kun yhdeksän kierrosta on vielä jäljellä, mitä tahansa voi tapahtua.

RoPS-valmentaja Matti Helin arvelee lauantain Lapin Kansassa, että karsintapaikan välttämiseen riittää 25-26 pistettä, joten kahdella voitolla RoPS pääsisi tavoitteeseensa.

RoPSin ja Jaron tiukka pistetaisto käynnistyy sunnuntaina Keskuskentällä klo 18.30.

© 2008 RoPS

Luettu 909 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309