ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 elokuu 2008 11:13

Tusina RoPS-vetoa turhaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura yllätti reilut 1300 kymenlaaksolaista ja ilmeisesti kaikki kuusi hämmästyttävän äänekästä omaakin kannattajaansa kiusaamalla jalkapalloliigassa mitalijahdissa olevaa Myllykosken Palloa koko peliajan.

MyPa otti täyden kolmen pisteen potin Eetu Muinosen 59. minuutin maalilla, mutta RoPS oli laukauksilla mitaten selkeästi isäntiä aktiivisempi.

Viidesti myllykoskelaismaalia kohti ja kuudesti taustaverkkoihin kokeillut RoPS joutui kuitenkin kotimatkalle jälleen ilman tuliaisia.

- Yritimme voittaa ja avausjakso antoikin toiveita. Vaihdoimme koostumuksia ja taktiikkaa, mutta sillä ei lisäpisteitä saanut, kuittasi RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko.

Ainakin MyPan valmentajan Janne Hyppösen RoPSin koostumus pääsi yllättämään.

Uusia pelipaikkoja

Hyppönen arveli Zeddy Sailetin urakoivan topparina, Juuso Majavan taistelevan hyökkäävässä roolissa keskikentän keskellä ja Janne Turpeenniemen luutivan oikeana pakkina.

Todellisuudessa Saileti rakenteli kärkimies Philip Edeipon alapuolella, Turpeenniemi hoiteli keskuspuolustuksen Aleksandr Kulikin apuna ja Juuso Majava juoksi laitapakkina.

- RoPS pelasi kurinalaisesti. Heidän puolustustaan ei ole helppo murtaa. Maalimme jälkeen tyydyimme puolustamaan ja pitämään palloa, Hyppönen kommentoi.

Taukoon mennessä RoPS puolusti MyPan vain kahteen laukaukseen.

Ratkaisu syntyi hieman nolosti, kun koko rovaniemeläisten puolustuslinja tuntui keskittyvän 59. minuutilla ennakkoluuttomasti ruuhkaan juosseeseen Saku Puhakaiseen. Toistasataa maalia liigakentillä paukutellut Puhakainen hukkasi pallon, mutta takaa tullut Eetu Muinonen pääsi läpiajoon viimeistelemään illan ainoan maalin.

- Kun tappio tulee, ei peli ole hyvä. Lähdimme otteluun tavoitteena oman maalin pitäminen puhtaana, joten verkon heiluessa hommassa on epäonnistuttu, harmitteli RoPSin keskikenttämies Juha Majava.

Tappio oli RoPSille kolmas perättäinen ja joukkue ei ole tehnyt maaliakaan viimeisessä neljässä ottelussa.

RoPSin kärjessä Philip Edeipo ei pystynyt löytämään itselleen tarpeeksi vapaita syöttöpaikkoja. Hyökkäysten uhka tulikin keskikentältä. Päinvastoin Edeipo keräsi vain ikävää mainetta rynnimällä pitkissä syötöissä kohti vastaantulevaa vastustajaa unohtaen pallon tyystin.

Kun Edeipo hukkasi jopa tarjolla olleet läpiajopaikat, oli tappio luonnollinen seuraus.

- Ainoa tavoite oli voitto. Pelin ei tarvitse olla kaunista, jos tulee voitto, kiteytti Muinonenkin kuin RoPSin suoritusta kehuen.

MyPan kolme pistettä pitävät vahvasti mitalitaistossa mukana. Kun Interkin vielä saapuu Myllykoskelle, voidaan vuodenvaihteessa Kouvolaan liittyvässä Anjalankosken kaupungissa haaveilla yhä kullastakin.

- Pelillisesti tämä ei varmaankaan ollut parasta mahdollista, mutta parempi näin (1-0) kuin uudelleen parin viikon takainen todella hyvä peli Honkaa vastaan (0-2), naureskeli MyPan valmentaja Janne Hyppönen.

RoPSin maalilla Kari-Pekka Syväjärvi selvisi debyytistään loistavasti. Kapteeni Mika Nurmela sen sijaan nappasi neljännen varoituksensa ja huilaa ensi sunnuntain kotiottelussa Jaroa vastaan. Positiivista on, että Stephen Kunda palaa pelikiellosta kokoonpanoon.

Pasi Peltola
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 972 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309