maanantai, 11 elokuu 2008 12:43

Honka vei ja RoPS vikisi

Hongan hyökkääjä Hermanni Vuorinen oli juuri niin liukas kuin pelättiinkin. Mies tekaisi avausmaalin muttei tästä tilanteesta. Kilpajuoksuparina topparin paikalla ensi kerran pelannut Zeddy Saileti. Laukausta odottaa Nikolai Pavlenko. Hongan hyökkääjä Hermanni Vuorinen oli juuri niin liukas kuin pelättiinkin. Mies tekaisi avausmaalin muttei tästä tilanteesta. Kilpajuoksuparina topparin paikalla ensi kerran pelannut Zeddy Saileti. Laukausta odottaa Nikolai Pavlenko.

Rovaniemen Palloseuran kotitaika helähti kasaan kuin korttitalo Jalkapalloliigan sunnuntain kotiottelussa FC Honkaa vastaan. Kuntopuntarin kärkijoukkue pilasi RoPSin ja keskuskentän kauden ennätysyleisön (2871) illan vakuuttavalla peliesityksellään. Hampaaton kotijoukkue joutui espoolaisten käsittelyssä peesailijan osaan ja hävisi ansaitusti 0-2 (0-1).

Ottelun jälkeen kaikki olivat autuaan yksimielisiä, että Honka todella ansaitsi kaikki kolme pistettä. Mika Lehkosuon luotsaama joukkue on rymistellyt viimeiset seitsemän peliä tappiotta ja on tiukasti mitalikamppailuissa.

- Pelasimme tänään kypsästi ja olimme hyviä. RoPS oli selvästi hengettömämpi kuin Espoon vierailullaan, vertaili Hongan molemmat maalit syöttänyt Hannu Haarala.

Vasara iski ratkaisun

Haaralan tarjoilu Jussi Vasaralle heti toisen jakson alussa ratkaisi jo kamppailun vieraille. Vasara viimeisteli kuudesta metristä pallon etukulmasta sisään kun pelikello näytti 47 minuuttia. Maalivahti Nikolai Pavlenko ei ollut tilanteessa terävimmillään, mutta oli Vasarakin unohtunut kovin vapaaksi.

Tämän jälkeen Honka keskittyi tiukkaan puolustamiseen eikä RoPSin kesy hyökkäily Rami Hakanpää johtamaa puolustusta vastaan tuottanut kuin päänsärkyä.

- Olimme todella yhtenäinen joukkue. Etäisyydet pysyivät hyvinä ja joukkue näytti miten puolustetaan. Aiheutimme RoPSille ensimmäinen tappion Rovaniemellä ja sitä pitää arvostaa, totesi tyytyväinen Mika Lehkosuo.

Honka livahti johtoon jo 35. minuutilla Haaralan lyhyestä kulmapotkusta, jonka Hermanni Vuorinen puski alanurkkaan. Pavlenko oli torjunut muutama minuutti aiemmin Vuorisen matalan laukauksen, mutta puskun tielle hänkään ei ehtinyt.

RoPSin saamattomuutta ja toisaalta Hongan tiukkaa puolustamista kuvastaa vain kolme laukausta kohti vierasmaalia puolentoista tunnin aikana. Kotijoukkue sai ensimmäisen kulmapotkunsa vasta 75. minuutin kohdalla.

- Meillä oli isoja ongelmia kokoonpanon kanssa. Palapeli meni uusiksi Tampereen ottelun jälkeen, viittasi RoPS-luotsi Valeri Bondarenko pitkään sairaslistaan ja ykköspuolustaja Stephen Kundan pelikieltoon.

Saileti topparina

Bondarenkon mukaan tilanne on vain hyväksyttävä ja ajateltava positiivisesti. Jostakin pitäisi kuitenkin löytää reservejä poissaolijoiden tilalle.

Eilinen kertoi, että vaihtopenkiltä ei pelastajia nykytilanteelle löydy.

Sambian maajoukkuekärjestä Francis Kombesta ei taida tulla sateentekijää maalitekoon, sillä viime tiedon mukaan mies menee joko Saksaan tai Etelä-Afrikkaan. Huhu sen sijaan tiesi, että joukkueeseen liittyy lähiaikoina kotimainen kärkipelaaja.

- Parempi kun en sano asiasta mitään, kommentoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Toppariksi komennon saanut Zeddy Saileti onnistui kelvollisesti oudolla pelipaikalla, mutta hänkin myönsi joukkueen kaipaavaan muutamaa tärkeää pelaajaa.

Suurin reikä eilen oli keskikentällä, jota ei käytännössä edes ollut.

Honka vei pelin tällä rintamalla 10-0. Chanda Mwabakin oli kuin haamu aiemmista peleistään ja tilasi 2. jaksolla vaihdon päänsärkyyn vedoten. Siihen mennessä päätä särki monella jo katsomossakin.

Hongan maalitykeistä Hermanni Vuorinen oli alati vaarallinen. Maali jo pohjustus toiseen osumaan riitti hänen urakakseen.

Lehkosuo otti Vuorisen vaihtoon 70. minuutilla, sillä Hanka tarvitsee miehen tehoja jo torstaina, kun Uefa-cupin karsinta jatkuu Viking Stavangeria vastaan.

Jos ei ollut sähköä RoPSin otteissa, ei sitä meinannut löytyä koko keskuskentälle. Pelin alkuakin viivytettiin hetki, kun kuulutuslaitteet potivat virran puutetta.

Saman tien jäi täyttämättä myös lapsille luvattu pomppulinna. Tämän puutteen RoPS aikoi paikata tulevissa kotiotteluissa.