ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 elokuu 2008 10:55

RoPS hävisi ja menetti Kundan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran voitottomat vieraspelit saivat lauantaina jatkoa, kun Tampere United kylvetti vieraitaan maalein 5-0 (2-0). RoPS oli voittanut Unitedin kotonaan 2-1, mutta nyt pelattiin hyvissä olosuhteissa.

Päävalmentaja Valeri Bondarenko myönsi ottelun jälkeen, että kohutun sambialaisen hyökkääjän Francis Komben jo uutisoidussa tulossa joukkueen vahvistukseksi saattaa olla ongelmia.

- Jouko Kiistala hoitaa tätä asiaa, itse voin vain toivoa että hänet saataisiin meille, Bondarenko sanoi.

Kiistala sanoi lauantaina, että Kombe tulee Rovaniemelle myöhemmin kuin ensin uutisoitiin.

- Etelä-Afrikan turnauksessa oli lauantaina vielä pronssipeli ja sen jälkeen hän käy kotonaan Sambiassa viettämässä lomaa muutaman päivän. Hänen pitäisi tulla Rovaniemelle ensi viikon lopulla, Kiistala sanoi.

RoPS saattaa nyt siirtoikkunan ollessa auki joutua hankkimaan myös puolustuspäähän vahvistuksia. Toppari Stephen Kunda on sivussa seuraavat kaksi ottelua.

- Meillä on ollut puolustuksessa vain neljä miestä ja olen jo nyt heti aloittanut miettimisen siitä, että kuka pelaa seuraavassa ottelussa topparina. Kundan saatua punaisen kortin siihen sijoitettiin Mika Nurmela, mutta se sotki liikaa keskikentän peliämme, Bondarenko sanoi.

Kiistala sanoi, ettei ainakaan heti joukkueeseen ole tulossa topparia vahvistukseksi.

- Mistä saisi hyvän näin lyhyellä varoitusajalla? Keskustelen toki Bondarenkon kanssa asiasta, Kiistala sanoi.

Ottelun viisi maalia oli täsmälleen sama luku kuin oli aikaisemminkin tehty keskimäärin Tampereella United-RoPS -otteluissa.

Perjantai-iltana Tampereelle tullut RoPS oli hyvin mukana ottelussa aina Kundan avausjakson lisäajalla tulleeseen ulosajoon saakka. Mika Nurmela ja Antti Uimaniemi laukoivat kuitenkin ohi tekopaikoissaan.

Vaikka United meni 1-0-johtoon, niin joukkueella oli heti hyvä paikka tasoittaa, mutta Titi Essomban sijoitus meni hiukan ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kunda kaatoi Henri Myntin ja kun Chris James laukoi rangaistuspotkusta 2-0, oli ottelu käytännössä ratkaistu.

Kymmenelläkin saumaa

RoPS sai kymmenellä pelatessaankin mahdollisuuden tulla peliin mukaan, mutta Zeddy Saileti laukoi 62. minuutilla hivenen yli erinomaisesta tekopaikasta noin 18 metristä.

Minuuttia myöhemmin maalivahti Nikolai Pavlenko kaatoi läpimenossa olleen Chris Jamesin ja kun sama mies laukoi toisenkin pilkkunsa sisään, oli ottelu viimeistään ratkaistu.

- Olen Bondarenkon kanssa samaa mieltä siitä, että meillä oli alussa vaikeaa. Kokoonpanossa oli uusia pelaajia ja pelasimme kahdella kärjellä. Avausmaalin merkitys on kuitenkin aina suuri ja sen teimme nyt me, sanoi Unitedin valmentaja Ari Hjelm.

- Maaliero kasvoi lopulta aivan liian suureksi eikä kuvaa hyvin ottelun kulkua, Bondarenko sanoi.

United voitti tilastoissa laukaukset kohti maalia 9-1. RoPS:n ainokainen oli Philip Edeipon 43. minuutille merkitty veto kohti Mikko Kavenia.

Eilinen maaliero ei ole Unitedin suurin voitto eikä RoPS:n suurin tappio. Vuonna 2004 United voitti Jazzin 6-0 ja vuonna 2005 RoPS hävisi HJK:lle 0-7.

Juha Aaltonen
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 680 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309