ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 elokuu 2008 00:42

RoPS Tampereelle vieraspisteet mielessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura matkustaa Tampereelle ja kohtaa Tampere Unitedin Ratinan stadionilla poikkeuksellisesti jo lauantaina. Poikkeukselliseen ottelupäivään on syynä isäntäjoukkueen Mestareiden liigan karsinnat. Toisen kierroksen toisessa osaottelussa tamperelaiset kohtaavat slovakialaisen Artmedian jo keskiviikkona 6.8.

RoPS voitti puolustavan mestarin kauden kotiavauksessaan maalein 2-1. Moni muukin joukkue on kokenut Keskuskentällä saman kohtalon, sillä RoPS on kotonaan yhä ilman tappiota. Lähtökohdat vierasotteluun ovat kuitenkin toisenlaiset. RoPS ei ole onnistunut matkapeleissään hankkimaan kuin 2 pistettä jaossa olleista 18:sta, näin rovaniemeläiset ovat sarjan toiseksi heikoin vierasjoukkue FC KooTeePeen jälkeen. Onkin selvää, että myös vieraissa on tulosta tultava, jos RoPS aikoo taistella ylemmän keskikastin sijoituksista.

RoPS saa vastaansa vahvemman joukkueen kuin alkukaudesta. TamU:n loukkaantumistilanne on hieman helpottanut, ja peli parantunut niin, että joukkue on enää kolme pistettä RoPSin takana sarjataulukossa. Toisaalta TamU on europeliensä takia kovan otteluruuhkan rasittama.
- Lähdemme Tampereelle voitto mielessä. Vastaamme tulee kova ja kokenut joukkue, joka pelaa eurohuuman siivittämänä. Yritämme pitää yllä positiivisen fiiliksen, joka joukkueessa on ollut vallalla. Meidän on vain pystyttävä viimein siirtämään kotikentän itseluottamus ja peli-ilo myös vieraisiin, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi pohdiskelee.

Vain yksi maalivahti vahvuudessa

RoPS lähtee perjantaina pitkälle bussimatkalle ja yöpyy Tampereella. Maalivahdeista reissuun lähtee ainoastaan Nickolay Pavlenko. Itse otteluun nimetään varamaalivahdiksi joku kenttäpelaajista. Uutta maalivahtia RoPS ei ole toistaiseksi hankkinut.
- Tilanne on rauhoitettu ensi viikkoon saakka, jolloin selviää Rönkön vamman vakavuus. Sitten tehdään uusi tilannearvio, jos se on tarpeen, Turpeenniemi jatkaa.
Joukkueen terveystilanne on kohtuullinen. Pitkäaikaispotilas Nchimunya Mweetwa on edelleen sivussa. Viime peleissä vahvasti esiintynyt Chileshe Chibwe on potenut nivusiaan ja miehen pelaaminen ratkeaa vasta ottelupäivänä.
- Lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja hyökkäämään. Nyky-RoPS ei peruuttele, joukkueenjohtaja vakuuttaa.

TamU hakee revanssia

Alkukauden tappio on vielä hyvin Tampereen valmentaja Ari ”Zico” Hjelmin mielessä.
- Me lähdemme hakemaan revanssia Rovaniemen tappiolle. Nyt on tulossa ihan eri peli. Olemme löytäneet aktiivisen otteen ja meillä on alla hyviä pelejä. Tietenkin meillä on todella kova otteluruuhka menossa, ja loukkaantuneiden lista on edelleenkin pitkä, joten helppoa ottelua ei ole luvassa. RoPSilla on vahva porukka, Hjelm kertoi.
Unitedin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Henri Scheweleff, Mathias Lindström, Tomi Petrescu ja Iiro Aalto

Markku Saukko
© 2008 RoPS 

Luettu 746 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309