ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 31 heinäkuu 2008 12:16

Rovaniemen Keskuskentän valot syttyvät ennen pimeitä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Valomaston perustus ja kaivanto alkavat olla valmiina sähköistystä varten. Valomaston perustus ja kaivanto alkavat olla valmiina sähköistystä varten.

Rovaniemen Palloseuran kotikentän liigakelpoisen valaistuksen rakentaminen etenee aikataulussa ja on nyt hieman edelläkin.
- Valaistusurakan on tarkoitus olla valmiina elokuun lopulla, kertoo valvojana toimivan Ahma insinöörien aluepäällikkö Jukka Kuisma.

Kentän nurkkiin on valettu jo anturat, joihin tulee tulee 38 metriä korkeat valaisinmastot ja niihin lamput, joilla saadaan vähintään 800 luksin valaistus kentälle.

Mitoituksessa on otettu huomioon valaistustason lisäys tarvittaessa 1000 luksiin. Vertauksen vuoksi mainittakoon, että sisätiloissa tarkkuutta vaativissa töissä vaatimus on 400 luksia.

Toisaalta pilvisenäkin kesäpäivänä valoa on 4000 luksia.

Mastojen korkeudella saadaan aikaiseksi häikäisemätön valo. Huipulle tulevat myös valaisimet varoittamaan lentoesteestä. Lamppujen valinnassa on otettu huomioon niiden värintoistokyky. Keskuskentän tapahtumia kuvattaessa värit ovat kohdallaan.

Suunnitelman mukaan neljään mastoon tulee 100 kappaletta 2000 watin valaisimia, jolloin pimeimpään aikaa täysi valaistus jalkapallopelin aikana kuluttaa sähköä suunnilleen saman verran kuin 35 sähkökiuasta illan saunomisen aikana. Käytännössä täysi valaistus tulee olemaan aika harvoin päällä.

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 634 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227