ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 heinäkuu 2008 19:08

Sambian liigatykki RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Francis Kombe (oik.) Sambian maajoukkueen leirillä ennen Costafa Cupia. Kuvassa myös Felix Sunzu ja Elijah Tana. Francis Kombe (oik.) Sambian maajoukkueen leirillä ennen Costafa Cupia. Kuvassa myös Felix Sunzu ja Elijah Tana.

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue täydentyy piakkoin Sambian liigan tämän hetken ykkösmaalitykillä. Kyseessä on 22-vuotias Francis Kombe, joka on vielä tällä hetkellä Sambian maajoukkueen mukana Costafa Cupissa Etelä-Afrikassa.

RoPSin hyökkääjätarve kävi selväksi, kun Nchimunya Mweetwan polvivamma ei ottanut leikkauksen jälkeen parantuakseen. Tämän hetken ennuste pitäisi Mweetwan pois peleistä ainakin seuraavan kuukauden. Toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan Komben hankinnalla katsellaan myös tulevaisuuteen.

Kombe on pelannut tällä kaudella Sambian liigan Power Dynamon joukkueessa. Jälki on ollut tuhoisaa, sillä mies mätti 14 ottelussa yhdeksän maalia. Se on selvästi eniten koko liigassa.

Maaleja maajoukkueessa

Kombella on pelikokemusta myös Malesiasta (Perlis Football club 1 kausi) sekä Etelä-Afrikasta (Super Sport Football Clubissa 1 kausi ja Silver Stars Football Clubissa 2 kautta).

Etelä-Afrikan kausiin mahtuu myös yksi ikävämpi kokemus, sillä Kombe kärysi 2005 marihuanan käytöstä ja joutui pelikieltoon.

Paluu Sambiaan teki nopealle kärkimiehelle terää. Maali-ilottelun liigapeleissä huomasi myös Sambian maajoukkueen ranskalainen päävalmentaja Herve Renard, joka nosti 184-senttisen ja 71-kiloisen hyökkääjän Costafa Cupin miehitykseen. Kaikkiaan Kombe on pelannut urallaan 17 miesten maaottelua ja tehnyt niissä neljä maalia. 23-vuotiaiden maajoukkueessa otteluja kertyi 13 (3 maalia), alle 20-vuotiaissa 18 (11 maalia) ja alle 17-vuotiaissa 9 ottelua (4 maalia).

Osui rankkarikisassa

Viimeisin maali Sambian paidassa syntyi sunnuntaina, kun joukkue kukisti Costafa Cupin puolivälierissä Zimbabwen rankkarikisassa 5-4. Varsinainen peliaika päättyi 0-0. Kombe tuli ottelussa kentällä vaihdosta ja onnistui maalinteossa rangaistuspotkukilpailussa. Sambian sankari oli maalivahti Kennedy Mweene, joka torjui yhden ja laukoi ratkaisevan rankkarin verkkoon.

- Kombelle oli varattu lentolippu jo tiistaiksi, mutta sitä jouduttiin muuttamaan Sambian edettyä jatkoon, kertoi Kiistala.

Sambian kohtaa keskiviikon välieräottelussa Etelä-Afrikan. Jos maa tippuu jatkosta, Kombe pyritään saamaan Rovaniemellä jo loppuviikon aikana. Etelä-Afrikka eteni välieriin voittamalla RoPSista potkut saaneen Tom Saintfietin luotsaaman Namibian 1-0.

Mikäli Sambia voittaa Etelä-Afrikan, turnauksen finaali pelataan lauantaina 2.8. RoPS pelaa samana päivänä vierasottelun Tampere Unitedia vastaan.

- Asiassa edetään nyt sen mukaan, miten Sambian maajoukkue keskiviikkona pelaa, Kiistala totesi.

Kombe on naimisissa ja perheeseen kuuluu yksi lapsi.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 662 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309