ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 heinäkuu 2008 02:20

Kärkijoukkue Inter testaa RoPSin kotimaineen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin tappioton kotitilasto joutuu sunnuntaina kauden kovimpaan testiin, kun kärkijoukkue FC Inter saapuu Napapiirille. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kauden aikaisemmat kotiottelut ryhdikkäästi ja ilman tappioita. Tuloksena kotipeleistä on viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Maalierokin on komea 16-5. Kauden 21 maalistaan RoPS on takonut valtaosan kotiyleisönsä edessä.

- Tunnelma on joukkueessa odottava ja kihelmöivän jännittynyt. Pelaajat muistavat vielä hyvin kauden avauspelin, jota hallitsimme täysin 80 minuuttia, mutta sitten tuli synkkä hetki ja Inter nousi takaa voittoon. Kärkijoukkueen vierailu sytyttää varmasti joukkueen ja toivottavasti se antaa myös sen pienen ylimääräisen latauksen, että tappioton kotitili säilyy elokuun puolelle, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Kaksi edellistä kotpeliä (KooTeePee, KuPS) RoPS on voittanut lähes näytöstyyliin, mutta sunnuntaina pistesaalistukseen vaaditaan huomattavasti kovempi suoritus. Samaa mieltä on Turpeenniemi.
- Pisteille pääseminen vaatii meiltä ehdottomasti huippusuorituksen. Hereillä pitää olla 95 minuuttia, 80 minuuttia ei riitä, Turpeenniemi painottaa ja viittaa edelleen kauden kirvelevään avausotteluun. Siitä RoPS varmasti ammentaa hirvittävän määrän taistelutahtoa.

Tehtävä on silti kova, sillä Inter ei ole tämän kauden veikkausliigassa ilman tappioita. Vierasotteluistaan Inter on voittanut neljä ja pelannut kolme kertaa tasan. Edellisellä vierailulla Inter haki pisteet maanantaina Pietarsaaresta. Sitä ennen Inter pelasi viisi perättäistä tasapeliä, joista asiantuntijat ehtivät jo epäillä turkulaisten voittovireen hiipumista. Jaro-voitto nosti kuitenkin Interin takaisin sarjan piikkipaikalle.
- Pitkä tappioton putki kertoo vääjäämättä, että Inter pelaa oikeilla vahvuuksilla ja luovalla taktiikalla, Turpeenniemi analysoi.

Interillä hyökkääjäpulmia

Jaro-voiton Interille järjesti keskikenttäpelaaja Severi Paajanen laukomalla ottelun ainoan osuman. Kuusi osumaa tälle kaudelle iskenyt virolaiskärki Ats Purje ei onnistunut maanantaina, mutta isokokoisten RoPS-toppareiden keskellä terävästi liikkuva Purje on varmasti vaarallinen. Virolaishyökkääjä on jo nyt osoittautunut todelliseksi loistohankinnaksi, sillä muut Interin hyökkääjät ovat olleet enemmän sairaslistalla kuin pelikuntoisia.

Kauden alussa verkkoja heilutellut Timo Furuholm palannee Interin vahvuuteen polvileikkauksen jälkeen aikaisintaan elokuun loppupuolella. Angolasta hankittu kärkimies Antonio Correia on kärsinyt nilkkavaivoista, mutta viimeisimmän tiedon mukaan ne alkavat olla ohi. Paluu pelaavaan miehistöön on kuitenkin vielä epävarmaa.

Hyökkääjäpulan edessä Inter on katsellut vahvistuksia ja torstaina Interin vahvuuteen liittyi kroatialainen kärkimies Domagoj Abramovic. Rovaniemellä 27-vuotiasta hyökkääjää ei kentällä kuitenkaan vielä nähdä, joten RoPSin kimppuun Inter saa lähteä entisin voimin.

Mweetwa edelleen sivussa

Hyökkääjähuolia on myös RoPSilla, vaikka maalieron (21-16) perusteella ongelmia on enemmänkin alakerrassa. Maalien määrässä RoPS on liigan hyökkäävämpiä joukkueita.

Sambian kärki Nchimunya Mweetwa on edelleen sivussa, vaikka viikko sitten miehen paluuta odoteltiin Interi-otteluun. Polvileikakuksesta toipuminen on osoittautunut odotettua työläämmäksi ja paluu siirtyy ainakin viikolla eteenpäin.

- Muilta osin joukkue on terve eikä pelikieltoja ole rasitteena.

Keskuskentän nurmikin on tykännyt heinäkuun sateista ja lämmöstä. Kenttä on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin vielä kuun alussa. Ainoastaan maalien edustat ovat hieman kuoppaisempia ja epätasaisia, Turpeenniemi sanoo.

Inter on ollut vuosien varrella RoPSilla perin hankala vastustaja. Pitkästä matkasta huolimatta Inter on hakenut Rovaniemeltä neljä voittoa. Vastaavasti RoPS ei ole voittanut Interiä Turussa vielä kertaakaan. Joukkueet ovat kohdanneet veikkausliigassa yhteensä 19 kertaa. Interillä on voittoja 10 RoPSin viittä vastaan. Tasan on pelattu neljä kertaa. Maalit ovat Interille 32-24.

Katkeaako RoPSin kova kotiputki vai joutuuko Inter maistelemaan ensimmäisen kerran tappion maljasta tällä kaudella liigapeleissä? Kumman nolla katoaa, vai jatkuvatko putket tasatuloksella? Lepattaako Interin purje myötätuulessa, vai jatkuuko taskuraketti Chibwen maaliputki? Kaikki tämä mielenkiintoiset kysymykset saavat vastauksensa sunnuntai-illan kivenkovassa liigataistossa Rovaniemen Keskuskentällä klo 18.30.

© 2008 RoPS

Luettu 545 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309