ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 heinäkuu 2008 14:07

RoPS naatiskeli helpon voiton

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Chileshe Chibwe rokotti KuPSia eilen kahdella osumalla. 2-0-maalin Chibwe viimeisteli vasempaan alanurkkaan Zeddy Sailetin ja Philip Edeipon esityöstä. Chileshe Chibwe rokotti KuPSia eilen kahdella osumalla. 2-0-maalin Chibwe viimeisteli vasempaan alanurkkaan Zeddy Sailetin ja Philip Edeipon esityöstä.

Rovaniemen Palloseuran valmentajan Valeri Bondarenkon ja Kuopion kollegan Kai Nyyssösen ilmeet olivat kovin erilaiset eilisen jalkapalloliigan ottelun jälkeen. Maireasti hymyillyt Bondarenko sai vapautuneesti kehua omiensa suoritusta, kun taas Nyyssönen ripitti omaa joukkuettaan kovin sanoin pukukopissa.

- Yksi kauden parhaista peleistämme, mutta kolme pistettä on kaikkein tärkeintä, Bondarenko totesi.

- Neljä maalia jos päästää, niin vaikea on voittaa. RoPS oli hyvä tänään, Nyyssönen tunnusti.

Ennen kauden alkua sarjanousijat RoPS ja KuPS tuomittiin jalkapalloliigan ennakkoveikkailuissa tylysti putoamistaisteluun. Eilisen tv-ottelun esityksen perusteella RoPSilla ei pitäisi olla niistä karkeloista pienintäkään pelkoa.

Kausi on nyt tasan puolivälissä, ja RoPS kasvatti voitollaan etumatkan toiseksi viimeisenä olevaan KuPSiin jo kymmeneen pisteeseen ja nousi tasaisessa sarjassa seitsemänneksi.

Vain RoPSin tehottomuus esti pelin lopullisen ratkeamisen jo ensimmäisellä puoliajalla. Etenkin vauhdikkaalla pelipäällä ollut Titi Essomba tuhlaili useampiakin paikkoja.

Myös KuPSin maalivahti Ville Iiskola pudotti sateen kasteleman pallon useita kertoja eteensä, mutta sinipaidat eivät olleet valppaina iskemään paluupalloja sisään.

Chibwe ratkaisijana

RoPSin voiton takuumiehenä hääri sambialaislaituri Chileshe Chibwe. Chibwe vapautti Chanda Mwaban maalipaikkaan jo ensimmäisellä minuutilla, mutta Mwaban askelmerkit sekosivat ratkaisevalla hetkellä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Zeddy Saileti näytti yrittävän laukausta rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta vanha kettu löysikin syötöllään Chibwen, jonka pusku yllätti täydellisesti KuPSin maalia vartioineen Ville Iiskolan.

Chibwe rankaisi KuPSia toistamiseen kaksikymmentä minuuttia myöhemmin Sailetin ja Edeipon esityöstä. Chibwe tuplasi samalla kauden maalimääränsä ja nousi RoPSin kauden parhaaksi maalintekijäksi.

- Tämä oli varmaan kauden paras pelini. Sade vaikeutti peliä jonkin verran, mutta Rovaniemellähän sataa aina, Chibwe nauroi.

RoPSin kolmannen ja neljännen maalin nautiskelivat irtopalloista ylänurkkiin kapteeni Mika Nurmela ja vaihdosta sisään tullut Juha Majava.

 Chileshe Chibwe otti ilon irti toisesta maalistaan.

Vanha viisaus toteen

Kummankaan joukkueen puolustuspeli ei ole kerännyt kehuja tällä kaudella, ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet rakensivat useampiakin maukkaita maalitilanteita.

KuPSin Jussi-Pekka Savolaisella oli oiva tilaisuus maalintekoon ennen Chibwen kumpaakin maalia, mutta laukaukset jäivät pehmeiksi.

- Vanha viisaus on, että jos et itse tee, niin vastustaja rankaisee, KuPSin ex-ropsilainen Tero Taipale totesi.

KuPSin maalinteko-ongelmaa ei ainakaan helpottanut Pele Koljosen ja Miikka Ilon puuttuminen joukkueesta kurinpidollisten syiden vuoksi. Toisella puoliajalla KuPS joutui vaihtamaan kärkeen toppari Jussi Kinnaslammen.

RoPSia on painostettu liigan taholta rakentamaan Keskuskentälle kunnollinen valaistus muun muassa televisioinnin takia. Eilen tv-kamerat olivat paikalla ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun.

 Tehokas vaihtomies Juha Majava pääsi yrittämään maalintekoa tv-kameroiden edessä, mutta vielä tästä ei onnistunut. Mika Nurmela ampui paluupallon tyhjään maaliin.

Pekka Pernu
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 616 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309