ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 20 heinäkuu 2008 22:05

Mweetwa edelleen sivussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS joutuu odottamaan ainakin vielä viikon ykköspyssynsä Nchimunya Mweetwan kuntoutumista. Polvileikkauksesta toipunut Mweetwa pystyy jo harjoittelemaan, mutta ei vielä täysipainoisesti. Kevyempikin harjoitelu oireilee kipupiikkeinä, mikä on huolestuttavampi uutinen RoPS-leiriin.

- Vaikea sanoa, mistä on kyse, mutta täysillä Mweetwa ei pysty harjoittelemaan. KuPS-pelistä hän on vielä sivussa. Seuraavan ottelun suhteen olemme hieman toivekkaampia, mutta alkuviikko kertoo tarkemmin, missä mennään. Lääkärit tutkivat, mistä kipuroireet oikein johtuvat, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi sunnuntain aamutreenien jälkeen.

RoPS kohtaa maanantain tv-ottelussa kaimaseuransa Kuopiosta ja viikon päästä sunnuntaina Keskuskentän muhkuraiselle nurmelle juoksee vastustajaksi Turun Inter. Kaksi tärkeää kotiottelua, joissa RoPSilla on käytännössä mahdollisuus varmistella sarjapaikkaansa.

Varsínkin KuPS-ottelu on tärkeä, sillä eroa kuopiolaisiin on sarjataulukossa seitsemän pinnaa. Voitto jättäisi KuPSin jo kymmenen pinnan päähän. Vastaavasti KuPS pystyisi voitollaan kaventamaan eron neljään pisteeseen. Edessä on klassinen kuuden pisteen ottelu.

- Tiukka ja tasainen vääntö on varmasti edessä. Tällaisissa peleissä Mweetwan kaltaiselle kärkimiehelle olisi kovasti käyttöä, mutta niillä mennään, jotka ovat pelikuntoisia, Turpeenniemi toteaa.

Mweetwan ohella vahvuudesta on sivussa nivusvaivainen Irakklii Tsykoolia ja alkava viikko ratkaisee, nähdäänkö ukrainalaista RoPS-vahvuudessa loppukauden peleissä. Siirtoikkuna avautuu reilun viikon kuluttua ja RoPSilla on haku päällä ainakin kärkimiehen tontille. Hyökkääjälle on selkeä tarve, varsinkin jos Mweetwan polvi ei ota parantuakseen.

Muilta osin RoPS pääsee iskukykyisenä kuopiolaisten kimppuun. Avausmiehistöön ei ole odotettavissa mitään isompia muutoksia, vaikka alla on kirvelevä tappio Vaasasta. Pelikiellotkaan eivät ole vielä rasitteena, tosin useammalla pelaajalla korttitilin täyttyminen on yhden varoituksen päässä.
- Varusmiespalveluksensa aloittaneet (Turpeenniemi, Kiistala, Juuso Majava) ovat päässeet todella hyvin harjoituksiin, mistä tietysti kiitokset puolustusvoimille hyvästä yhteistyöstä. Miehiä on ollut riittävästi harjoituksissa, Turpeenniemi kiittelee.

Tv-kameroiden tulo Napapiirille asti ei tuo Turpeenniemen mukaan otteluun mitään erityistä asetelmaa.
- Tällä tasolla kameroiden läsnäolo ei saa enää häiritä pelaajia tai tuoda ylimääräistä jännitystä. Ottelu on yksi muiden joukossa ja lähdemme jatkamaan tappiotonta kotiputkea omiin vahvuuksiin luottaen, Turpeenniemi painottaa.

Vahva kotitillasto nostaa RoPSin suosikiksi ja samaa tukevat myös historiatilastot. RoPS ja KuPS ovat kohdanneet Rovaniemellä sarjapeleissä 16 kertaa ja vain yhden kerran kuopiolaiset ovat lähtneet kotimatkalle voitto taskussaan. Neljä kertaa on pelattu tasan ja RoPSilla voittoja on peräti 11.

KuPSin pistetaisto alkaa televisioinnista johtuen Keskuskentällä klo 19.

© 2008 RoPS

Luettu 1233 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309