ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 heinäkuu 2008 14:43

Titi Essombasta ei tullut olympiaurheilijaa RoPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essomban pelit jatkuvat RoPSin paidassa myös Pekingin olympialaisten aikana. Titi Essomban pelit jatkuvat RoPSin paidassa myös Pekingin olympialaisten aikana.

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen kamerunilaisvahvistuksesta Titi Essombasta ei tullut olympiaurheilijaa Pekingiin. Essomba leireili viime kuussa reilun viikon Kamerunin alle 23-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Ranskassa, mutta ei tullut nimetyksi lopulliseen 30 pelaajaan ryhmään, joka kokoontuu 20. heinäkuuta Saksan Stuttgartiin viimeistelyleirille.

Leiriryhmä on edelleen suuri ja joukossa on useita pelaajia, joiden seuroilla on varmasti sanottavaa pelaajiensa osallistumisesta olympialaisiin. Yksi tällainen on FC Barcelonan tähtihyökkääjiin kuuluva Samuel Eto`o. Ryhmästä löytyy lisäksi mm. Arsenalin Alexandre Song, Lyonin Jean Makoun, Borussia Dortmundin Olivier Njambe ja Readingin Christian Bikey. Ryhmässä on myös yksi Suomen liigassa pelannut hyökkääjä. Hän on turkulaisessa Interissä palloillut Serge Ngal, jonka nykyinen seura on Leiria Portugalissa.

- Essomban lähtö oli tosiaan pitkään mahdollinen, mutta nyt näyttää "paremmalta", totesi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

RoPS ei olisi pystynyt Essomban lähtöä estämään. - Saimme liigalta aiemmin viestin, että lähtölupa on annettava jos kutsu kisoihin tulee.

Kiistalan mukaan Essomba oli ilmeisesti onnistunut leirillä hyvin. Hän oli pelannut mm. toisen jakson Ranskan harjoitusottelussa. Essomba on kuulunut RoPSin kantaviin voimiin liigassa. Mies on viimeistellyt laiturin tontilta kaksi maalia ja syöttänyt kaksi. Cupissa hän ehti tehdä yhden maalin.

Hyökkääjä haussa

Rovaniemen Palloseura odottaa monen muun seuran tapaan siirtoikkunan aukeamista 1. elokuuta. RoPSin tarpeet kohdistuvat Jouko Kiistalan mukaan hyökkäyspäähän.

- Olemme olleet kuulolla jo jonkin aikaa ja haemme kärkimiestä. Ehdokaskin on olemassa, mutta aika näyttää miten asiat edistyvät.

RoPS saa lähiaikoina takaisin vahvuuteen ykköstykkinsä Ncimunya Mweetwan, mutta polvivaivojen kanssa on hyvä olla varuillaan.

- Ja on tässä mietitty myös tulevia aikoja ja tarpeita, Kiistala totesi.

RoPSin vahvuudesta on ollut sivussa jo viikkoja ukrainalainen puolustaja Irakklii Tsykoliia. Mies potee nivusrevähtymää, joka ei ota parantuakseen. Tsykoliialla on RoPSin kanssa koesopimus heinäkuun loppuun asti, joten mahdollista on, että miehen pelit Rovaniemellä on pelattu.

- Tilanne näyttää vaikealta. Katsotaan nyt tämän kuu loppuun ja tehdään sitten päätöksiä, Kiistala aprikoi.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 853 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309