ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 heinäkuu 2008 16:34

Mweetwa edelleen sivussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS lähtee hekemaan Vaasasta kauden ensimmäistä vierasvoittoaan samalla miehistöllä, joka kaatoi viimeksi KooTeePeen selvin 3-0 -lukemin.

Sambialaishyökkääjä Nchimunya Mweetwa on jo joukkueen harjoitusvahvuudessa, mutta polvi ei kestä vielä aivan täysivauhtisia harjoituksia. Vaasan reissu jää Mweetwalta vielä väliin, mutta seuraavassa kotipelissä (KuPS 21.7.) hän saattaa olla jo avauksessa mukana.

RoPS lähtee reissuun jo lauantaina iltapäivällä ja joukkue yöpyy Kokkolassa.

Vaasan reissu ei suinkaan ole ainoa bussimatka joukkueelle, vaikka IS Veikkaajan vakiovihjeissä näin virheellisesti kerrottiin. RoPSin vierasotteluista kutakuinkin puolet on bussimatkoja seuran omalla bussilla.

RoPS on pitänyt mainioilla otteillaan kotitilastonsa vielä tappiottomana, mutta vieraissa ei ole kulkenut yhtä hyvin. Viidestä vierasottelusta on tilillä kaksi tasapeliä ja kolme tappioa. Vierasvoittotilin avaaminen ei ole helppo juttu Vaasassakaan, sillä kotijoukkue ei ole RoPSin tavoin kotitappiota tälle kaudelle kärsinyt. Vaasan kotitilasto on sikäli merkillinen, että viidestä pelistä peräti neljä on päättynyt maalittomaan tasapeliin. Ainoan kotivoittonsa VPS on ottanut KuPSilta (2-0).

- Vaasa on tarkkaan puolustava ja vaikeasti voitettava ryhmä, kuten kotitilastokin kertoo. Maaliakaan eivät vieraat ole Vaasassa vielä tehneet.

Tätä tilastoa lähdemme päättäväisesti rikkomaan samoilla vahvuuksilla, joilla kotipelitkin on hoidettu.

- Viimeksi hyökkäyspeli kulki jo varsin näyttävästi ja myös puolustuspelaamista saatiin tilkittyä varsinkin keskikentältä tiiviimpään kuosiin. Tosin vastus ei ollut ihan sarjan terävintä kärkeä. Kotka-voitosta on kuitenkin hyvää jatkaa, vaikka vastus on nyt varmasti monta astettä kovempi, arvelee RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

VPS haki maanantain tv-ottelussa vieraspisteen Pietarsaaresta (2-2) ja RoPS-leirissä seurattiin VPS:n kuvioita silmät tarkkana. Joukkueet ovat taulukossa vain pisteen erolla toisistaan, mikä sekin ennakoi varsin tasaista vääntöä. Voitto nostaisi RoPSin todella mukaviin asemiin aivan kärjen tuntumaan, mutta samat on varmasti mietteet myös vaasalaisten leirissä.

RoPSin pelaajista Janne Turpeenniemi, Juuso Majava ja Joonas Kiistala astuivat armeijan harmaaseen alkuviikosta ja edessä on työntäyteinen loppukesä. Kolmikon palveluspaikka on Rovaniemellä, joten harjoituksiin ja ottelureissuihin pääsy ei aiheuta kovin suuria ongelmia tai erityisjärjestelyitä. Edellisten lisäksi RoPSin "inttiläisistä" jatkaa palvelustaan Juha-Pekka Inkeröinen. Vastaavasti Jukka Yrjänheikki vapautui siviiliin viikko sitten.

Tilastojen valossa Vaasa ja RoPS ovat olleet tasavahvoja aikaisemmissa liigakohtaamisissa. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa 19 kertaa ja molemmilla on tilillä kahdeksan voittoa, kolme kertaa on päädytty pistejakoon. Viimeksi joukkueet kohtasivat liigassa kaudella 2001 ja silloin VPS voitti kaikki kolme ottelua.

© 2008 RoPS

Luettu 854 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309