ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 heinäkuu 2008 22:37

Bauer palaa RoPSin avaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS hakee jatkoa vahvalle kotiputkelleen sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu sarjajumbo FC KooTeePee Kotkasta. Kotijoukkueen vahvuuteen palaa sakslainen Daniel Bauer, joka on ollut sivussa lähes kaksi kuukautta polvivamman vuoksi. Bauer pelasi edellisen kerran 11. toukokuuta kotiottelussa MyPaa vastaan.

- Bauer ottanee tutun paikkansa keskikentällä Mika Nurmelan rinnalla. Bauer on harjoitellut täysillä jo viikon ja polvi kestää hyvin. Uskon, että hän on heti täydessä iskussa, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Sen sijaan kärkimies Nchimunya Mweetwan toipumista saadaan odottella vielä pari viikkoa. Sambialainen on tehnyt jo omatoimisia harjoitteita ja aloittaa ensi viikolla kovemman harjoittelun joukkueen mukana. Turpeenniemen arvion mukaan Mweetwaa ei kuitenkaan nähdä kehissä vielä Kotka-pelissä ja Vaasan reissukin taitaa jäädä vielä väliin.

- Muilta osin joukkue on terve ja hyvässä iskussa. Titi Essomba on kärsinyt pikku kolhuista, mutta ne eivät estä pelaamista, Turpeenniemi sanoo.

Kolmessa edellisessä liigapelissä RoPSin takalinjat on yllätetty peräti kahdeksan kertaa. Mitään muutoksia ei kuitenkaan ole odotettavissa alakerran miehitykseen.

- Takaiskuja ei voi laittaa yksin puolustuslinjan tiliin. Yleensä puolustus on pitänyt hyvin kuosinsa, mutta väliin tulee hieman heikompiakin hetkiä.

Tiedämme, mistä homma on kiikastanut ja asiat on käyty joukkueen sisällä läpi. Sama nelikko jatkanee alakerrassa, Turpeenniemi arvelee.

Maalivahtiosastollakaan ei ole odotettavissa muutoksia, vaikka Kalle Rönkkö saikin viimeksi tehdä tilaa Nikolai Pavlenkolle tappiollisessa HJK-pelissä.

Liiga lähenee puolimatkan krouvia erittäin tasaisissa merkeissä. Taulukon keskivaiheilla on peräti kahdeksan joukkuetta kolmen pisteen sisällä, RoPS näiden joukossa. Voitto tai tappio heilauttaa hetkessä sijoituksia monta pykälää.

RoPS kohtaa Kotka-pelin jälkeen VPS:n vieraissa ja saa 21. heinäkuuta Urheilukanavan tv-otteluun vieraakseen kaimaseuran Kuopiosta. Kaikki pelit ovat pisteiden kannalta yhtä arvokkaita, mutta sarjapaikkaa ajatellen kolme seuraavaa peliä ovat rovaniemeläisille erityisen merkittäviä. Saman vahvistaa Turpeenniemi.

- Kotipelit pitää pystyä voittamaan jatkossakin. Sitä kautta sarjapaikka varmaan varmistuu hyvissä ajoin ennen loppusyksyn ratkaisuja.

- Tiedämme varsin hyvin, kuinka tukalassa saumassa Kotka on. Edessä on varmasti erittäin tasainen ja tarkka peli. Yksikään peli ei ole tässä sarjassa etukäteen varmaa ja turha kuvitella, että Kotkan otteissa olisi jo antautumisen merkkejä. Nöyrin mielin vastustajaa kunnioittaen ja omiin vahvuuksiin luottaen lähdemme hakemaan jatkoa hyville kotipeleille.

- Kotiyleisön tuki on ollut meille hyvä voimavara tällä kaudella ja tukea tarvitaan jälleen sunnuntaina, RoPSin joukkueenjohtaja sanoo.

Kotka hävisi edellisellä kierroksella Jarolle rumasti kotonaan 1-4. Tappio sai valmentaja Tommi Kautosen hämilleen ja kutsumaan omiensa esitystä jopa "munattomaksi".

- Olimme häpeällisen pehmeitä kaikissa kaksinkamppailuissa. RoPS:aa vastaan meidän pitää olla aivan eri lailla valmiita vastaamaan heidän fyysisyyteensä nurmella, joka tietojemme mukaan ei sentään aivan samettia ole, Kautonen sanoo Veikkausliigan nettisivuilla.

Kautonen vakoili RoPSin otteita viime sunnuntaina HJK-pelissä ja oli vakuuttunut näkemästään.

- RoPS on erittäin vahva ja mielenkiintoinen ryhmä. Kokeneet Mika Nurmela ja Zeddy Saileti ovat isoissa rooleissa joukkueen pelin tekemisessä. Titi Essomba on arvaamaton ja yllätysvalmis pelaaja. Lisäksi pitää mainita nuoret laitapuolustajat Antti Uimaniemi sekä Janne Turpeenniemi, jotka molemmat onnistuivat Klubia vastaan hyvin, Kautonen listaa RoPS:n syömähampaita.

Tilastojen valossa Kotka on ollut kaikkea muuta kuin helppo vastustaja ropsilaisille. Vuodesta 1999 lähtien joukkueet ovat kohdanneet liigassa kymmenen kertaa ja RoPSilla on vain yksi voitto. Tasan on pelattu viidesti ja Kotka on voittanut neljä kertaa.

RoPSin ja KooTeePeen sarjataisto sunnuntaina Keskuskentällä klo 18,30.

© 2008 RoPS

Luettu 753 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309