ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 kesäkuu 2008 13:53

RoPS:n kiri ei riittänyt

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Stephen Kunda ja HJK:n Jukka Raitala taistelevat pallosta. RoPSin Stephen Kunda ja HJK:n Jukka Raitala taistelevat pallosta.

Rovaniemen Palloseura heräsi hieman turhan myöhään taisteluun ja hävisi Helsingin Jalkapalloklubille maalein 3-2 sunnuntaina Helsingissä pelatussa jalkapalloliigan ottelussa.

HJK:n alun kaksi pikamaalia asettivat RoPS:n hankalaan asemaan. Lopun taistelukaan ei aivan riittänyt pistepotin kartuttamiseen.

Kotijoukkue HJK siirtyi jo kolmannella minuutilla johtoon Juho Mäkelän toimesta. Hän jatkoi Kalle Rönkön torjuman Ville Taulon laukauksen maaliin.

Myös HJK:n toinen maali syntyi Taulon esityöstä. Hän syötti Jarno Parikalle, jonka laukaus upposi RoPS-maalin vasempaan alakulmaan.

HJK tuli kovaa erityisesti laidoista ja RoPS:n laitapuolustajat joutuivat kovan paineen alle.

- Tiesimme, että HJK tulee alkuun lujaa, RoPS:n puolustaja Janne Turpeenniemi totesi.

Shokkialun jälkeen RoPS sai myös juonesta kiinni ja onnistui kaventamaan 35. minuutilla toppari Aleksandr Kulikin ohjattua jalallaan Zeddy Sailetin antaman kulman. Alkupuolen HJK:n hallintaa kuvaa hyvin se, että kulma oli vasta RoPS:n ensimmäinen.

Mäkelä puski

Ottelun käännekohta oli HJK:n 3-1-maali, jonka Juho Mäkelä puski tolppaan ja siitä pallo kimposi RoPS:n maalille yllättäen vaihdetun Nikolai Pavlenkon kautta sisään.

- Ehkä maali oli minun vikani, mutta halusin antaa Pavlenkollekin peliaikaa. Rönkkö on pelannut kaikki sarjapelit tähän asti, RoPS:n päävalmentaja Valeri Bondarenko perusteli.

Hetkeä aiemmin RoPS:lla oli maukas paikka tasoittaa, mutta Kulikin vapaapotku viuhui yli maalin.

- Jos siitä olisimme tasoittaneet, olisi peli voinut olla erilainen, Bondarenko pohti.

RoPS loi vielä loppukirin Juha Majavan onnistuessa kavennusmaalissa maalin edestä Mika Nurmelan antamasta pitkästä vapaapotkusta 80. minuutilla.

Ottelussa annettiin peräti neljä minuuttia lisäaikaa, mutta kovasta yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei enää nähty.

Paljon pitkin vuosia puhetta herättänyttä tekonurmialustaa Turpeenniemi ei halunnut nostaa syypääksi.

- Olihan alusta outo, mutta meillä jalat eivät yksinkertaisesti vain käyneet alussa riittävän rivakasti ja hävisimme paljon yksi vastaan yksi-tilanteita, hän arvioi.

- Ensimmäisen jakson loppu ja toinen jakso olivat hyviä meiltä, saatiin peli kulkemaan, Turpeenniemi kommentoi.

- Olemme nyt pelanneet kaksi peliä tauon jälkeen, ensimmäisessä tehtiin neljä maalia, tässä viisi. Katsojia varmasti miellyttää, mutta valmentajana tällaiset pelit hirvittävät minua, Bondarenko analysoi.

Ylen EM-kisastudioon kiirehtinyt HJK-valmentaja Antti Muurinen suomi omiaan päästetyistä maaleista.

- On hienoa, että hyökkääjämme onnistuivat vaihteen vuoksi maalinteossa, mutta annan pitkän miinuksen joukkueelle kahden erikoistilannemaalin päästämisestä, Muurinen arvioi.

Katse tulevaan

Bondarenko suuntasi katseen jo tulevaan.

- Tästä on otettava kaikki positiiviset asiat mukaan seuraaviin peleihin. Onneksi jatkamme peli per viikko tahdilla tästä eteenpäin.

Seuraavaksi RoPS kohtaa kotikentällään FC KooTeePeen ensi sunnuntaina.

Urheilutieto
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1163 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309